Η ανανέωση που επιχειρεί το "μυρμήγκι" στην αγαπημένη του Αθλέτικ Μπιλμπάο φέρνει εκτός σχεδίων το "εξαρο-οκτάρι" της, Ντάνι Γκαρσία. Το όνομά του παίζει πολύ γερά για τον Ολυμπιακό και... εξαιτίας του Ερνέστο!

Ο Βαλβέρδε… δεν ξεχνά! “Στέλνει” χαφάρα στο Θρύλο! Στα δύο περάσματά του από το λιμάνι, το 2008-9 και τη διετία 2010-12, ο Ερνέστο έγινε σύνθημα στην κερκίδα. Και όταν έφυγε την πρώτη φορά, για οικονομικές διαφωνίες με την τότε διοίκηση, αλλά και στην οριστική αποχώρησή του για την πατρίδα του, ο Βαλβέρδε έφυγε ως αγαπημένος των φίλων της ομάδας. Και πάντοτε ως κύριος. Πέρασε ωραία στην Ελλάδα, πήρε με τον Ολυμπιακό και 5 τίτλους (δύο νταμπλ και ένα ακόμη πρωτάθλημα) και κρατάει στην καρδιά του και τη χώρα μας και, πολύ περισσότερο, το σύλλογο.

Με πορεία σε Βαλένθια, 3 χρόνια στη Μπαρτσελόνα (με απολογισμό 2 La Liga, ένα Κύπελλο κι ένα Σούπερ Καπ), ο Βαλβέρδε είναι από τον Ιούνιο στο τρίτο του πέρασμα από την Αθλέτικ Μπιλμπάο. Το “μυρμήγκι” έχει σπουδαίο παρελθόν με την ομάδα, στην οποία έπαιξε και 6 χρόνια -αν και έχει γεννηθεί εκτός χώρας Βάσκων, ζούσε από μωρό εκεί και μπορούσε να παίξει για το σύλλογο. Και μ’ αυτόν στον πάγκο της, πήρε το 2015 το Σούπερ Καπ απέναντι στη Μπαρτσελόνα. Ήταν ο πρώτος της τίτλος μετά από 31 χρόνια. Τώρα, είναι ξανά ο προπονητής της με πρώτο και κύριο στόχο, την ανανέωσή της.

Ντάνι Γκαρσία: το “εργαλείο” στο κέντρο που θέλει ο Ολυμπιακός

Πού κολλάει τώρα σ’ αυτό ο Ολυμπιακός. Κολλάει στον… Ντάνι Γκαρσία. Ο Ισπανός κεντρικός χαφ είναι στην Αθλέτικ από το 2018 και το Φεβρουάριο ανανέωσε με την ομάδα ως το 2024. Έκλεισε τα 32 του στις 24 Μαΐου και ως τώρα έχει “γράψει” 148 συμμετοχές (5 ασίστ) μαζί της. Πέρυσι είχε 39 και 2.734 αγωνιστικά λεπτά.
Με θητεία, επίσης, σε Ρεάλ Σοσιεδάδ, Χετάφε, αλλά και Εϊμπάρ (223 ματς!) , ο Γκαρσία έχει συνολικά 262 ματς στη La Liga (2 γκολ, 8 ασίστ) στα πόδια του. Είναι ένας πολύ δυναμικός και ενεργητικός χαφ που εκτός από 6άρι, μπορεί, επίσης, να παίξει άνετα και 8άρι. Δεν είχε ούτε ένα σοβαρό τραυματισμό στην καριέρα του και είναι παίκτης της ομάδας και “του προπονητή”.

Το όνομά του “παίζει” πολύ δυνατά για τον Ολυμπιακό μόνο και μόνο επειδή η Αθλέτικ θέλει να ρίξει το μέσο όρο ηλικίας της (είναι τώρα στα 27), με την προώθηση πιο νέων παικτών σε θέσεις βασικών. Και φυσικά… λόγω Βαλβέρδε. Που εφόσον είναι αναγκασμένος να “διώξει” ένα ποδοσφαιριστή από την αγαπημένη του Αθλέτικ, λογικό είναι να θέλει να τον δει σε μια άλλη τέτοια αγαπημένη του, τον Ολυμπιακό…

 

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπιακός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ