Στο πρώτο του πέρασμα, έγραψε ιστορία με τον ΠΑΟΚ στην Ελλάδα. Τώρα, στο δεύτερό του, γράφει... ευρωπαϊκή. Ο Λουτσέσκου εξελίσσεται σε προπονητή-ορόσημο για την ομάδα με τα στατιστικά του να εντυπωσιάζουν...

Ο Ραζβάν των ρεκόρ -και μπορεί ακόμη κι άλλα! Η υπόθεση πρόκριση στα ημιτελικά της Conference League έμεινε ανοιχτή για τον “Δικέφαλο του Βορρά”. Το 2-1 από τους Μαρσεγιέζους είναι ένα αποτέλεσμα που μπορεί να ανατραπεί στην Τούμπα. Και ο ΠΑΟΚ του Ραζβάν Λουτσέσκου να γράψει ιστορία. Άλλωσε… το έκανε ήδη.

Η παρουσία του στον προημιτελικό της διοργάνωσης ήταν η πρώτη του μετά από σχεδόν μισό αιώνα: 48 χρόνια για την ακρίβεια (To 1974 είχε αποκλειστεί στους “8” από τη Μίλαν, στο Κυπελλούχων). Ό,τι κι αν γίνει, πλέον, ο Ραζβάν θα είναι δηλαδή ο προπονητής με τις περισσότερες (30) παρουσίες στον πάγκο της ομάδας σε ευρωπαϊκά παιχνίδια. Φυσικά, όλοι ευχόμαστε να τελειώσει τη σεζόν με… 33 (και να σηκώσει και την κούπα!). Αλλά ακόμη κι έτσι, είναι ένας αριθμός πολύ τιμητικός για τον Ρουμάνο τεχνικό.



Η εντυπωσιακή Ευρωπαϊκή πορεία και το “μαγικο” 2017-19

Επί Λουτσέσκου, τώρα στο 2ο πέρασμά του από την Τούμπα, ο ΠΑΟΚ έχει κάνει μια εντυπωσιακή ευρωπαϊκή πορεία. Έχει κερδίσει ούτε λίγο ούτε πολύ 5 προκρίσεις από το περασμένο καλοκαίρι, όταν μπήκε στον Γ’ Προκριματικό Όμιλο του θεσμού. Και για πρώτη φορά ever έχει περάσει σε δύο γύρους από τη φάση των ομίλων και μετά. Επίσης “πρώτη” -που βέβαια πιστώνεται και στον Ρουμάνο- είναι η συγκομιδή 8 ευρωπαϊκών νικών ως τώρα.

Οι 4, μάλιστα έχουν έλθει σε εκτός έδρας ματς κάτι που δείχνει ότι η ομάδα έχει μέταλλο, συγκρότηση και αγωνιστικό σχέδιο προσαρμοσμένο στις ανάγκες κάθε αγώνα. Και βέβαια, πλάι σε όλα τα ευρωπαϊκά, κανείς δεν ξεχνάει ότι ο Λουτσέσκου, που είχε φτάσει και την Ξάνθη στον πρώτο τελικό Κυπέλλου στην ιστορία της (έχασε 3-1 από τον Ολυμπιακό, το 2015), έκανε “παπάδες” και το 2017-2019 στον ΠΑΟΚ.

Με τον Ραζβάν στον πάγκο του, ο ΠΑΟΚ πήρε το Κύπελλο (δεύτερο σερί) το 2018. Και το 2019 κατέκτησε το πρώτο νταμπλ στην ιστορία του (και 3ο σερί Κύπελλο!) και, βέβαια, πήρε αήττητος το πρωτάθλημα. Οι δύο σερί κατακτήσεις τίτλων αποτελούν επίσης ρεκόρ για προπονητή του ΠΑΟΚ. Ή μάλλον, πιο καλά για… ΤΟΝ προπονητή του ΠΑΟΚ. Που, με στήριξη από τη διοίκηση έχει όλα τα φόντα να αλλάξει (ξανά) την ιστορία της ομάδας. Ίσως… και από εφέτος ήδη, με πρόκριση την Πέμπτη κατά της Μαρσέιγ

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Conference League

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΠΑΟΚ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ