Ο Ρουμάνος τεχνικός "στράβωσε" πέρυσι με τον, τότε, 17,5 χρονών παίκτη από τα σπλάχνα της ομάδας. Έστω και από ανάγκη, ωστόσο, τα πράγματα εξελίσσονται διαφορετικά. Ο Λουτσέσκου έχει άλλη άποψη πια. Και ο μικρός τη δυνατότητα να ξεδιπλώσει το ταλέντο του...

Ο Ραζβάν άλλαξε γνώμη, ο Κούτσιας αρπάζει την ευκαιρία! Πριν από λίγες μέρες, στις 7 Ιουλίου, η χειρότερη “φίλη” του Νέλσον Ολιβέιρα, είπε να κάνει ξανά μια επίσκεψη στον παίκτη. Η ατυχία, διότι γι’ αυτήν μιλάμε, δεν είχε αυτή τη φορά μορφή χιαστού -όπως πέρυσι, στις 19 Αυγούστου, στο ματς με τη Μποέμιανς. Αυτή τη φορά, ευτυχώς, ο τραυματισμός είναι πολύ πιο ελαφρύς και σύντομος σε αποκατάσταση. Ένα σπασμένο πλευρό, ωστόσο, δεν είναι και κάτι ασήμαντο.

Ο Πορτογάλος χάνει σίγουρα τα ματς με τη Λέφσκι για τα προκριματικά της Conference. Και δυο μέρες πριν από τον τραυματισμό του, ο Αντόνιο Τσόλακ και ο ΠΑΟΚ είχαν ήδη συμφωνήσει με τους Ρέιντζερς. Η μεταγραφή του Μπράντον Τόμας πήρε σάρκα και οστά πριν από λίγες μέρες. Αλλά ο Ισπανός δε θα μπορούσε να είναι… καλαμιά στον κάμπο στα ματς με τη βουλγαρική ομάδα (21 και 28 του μηνός). Τώρα, δεν ξέρουμε αν και οι αρχαίοι των… Ρουμάνων πρόγονοι είχαν παρομία όπως οι δικοί μας. Ότι “η ανάγκη πείθει και τους θεούς”.

Στην πράξη, ωστόσο, αυτό που συνέβη ήταν η πιο θετική εξέλιξη για τον Γιώργο Κούτσια. Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ΠΑΟΚ, αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου. Που όμως, ξεκίνησε με το χειρότερο τρόπο, πέρυσι, τη συνεργασία του με τον (πεισματάρη, όπως όλοι ξέρουμε) Ραζβάν Λουτσέσκου. Για πολλούς και διάφορους λόγους, ο Ρουμάνος κατέληξε το περασμένο καλοκαίρι στο συμπέρασμα ότι ο Κούτσιας, που έκλεισε τα 18 του εφέτος στις 8 Φεβρουαρίου, δεν πατούσε καλά στη γη.

Άλλαξε ο παίκτης, άλλαξε γνώμη και ο Λουτσέσκου…

Παρότι με τη Β’ Ομάδα, ο Κούτσιας πέτυχε την περασμένη σεζόν 10 γκολ σε 16 ματς στη Super League 2 και από τις αρχές Μαΐου ξεκίνησε προπονήσεις με τη μεγάλη ομάδα, ο Λουτσέσκου δεν έδειξε να τον υπολογίζει. Ο παίκτης ήταν σε διακοπές όταν το τηλέφωνο χτύπησε για να δώσει άμεσα παρουσία στην προετοιμασία της ομάδας. Μετά από μια μόλις προπόνηση, σκόραρε κατά της Σταντάρ Λιέγης. Και μετά από άλλες δύο, έβαλε 2 γκολ με τον Παναιτωλικό.



Φυσικά, αυτό από μόνο του δε θα αρκούσε για να “γλυκάνει” τον Λουτσέσκου. Άλλωστε, ο Ρουμάνος δεν αμφισβητούσε ότι ο Κούτσιας έχει ταλέντο -και έφεση στο γκολ. Η συνέπεια και το πάθος στις προπονήσεις ήταν που τον είχαν κάνει να πάρει με στραβό ματις τον παίκτη. Εφέτος, όμως, με… δικαίωμα να οδηγεί και αυτοκίνητο πια, ο Κούτσιας δείχνει άλλο πρόσωπο, γενικότερα πολύ πιο ώριμο και επαγγελματικό. Και ο Λουτσέσκου είναι πια αποφασισμένος να του δώσει ματς στα πόδια του.

Ο νεαρός επιθετικός θα γίνει έτσι το τρίτο ελληνικό όνομα που όλοι ελπίζουν ότι θα “ξεπεταχτεί” εφέτος με την ομάδα. Γιάννης Κωνσταντέλιας (από τα 10 του), Γιώργος Κούτσιας (από τα 12 του), και Κωνσταντίνος Κουλιεράκης (από τα 14 του) είναι παιδιά από τα “σπλάχνα” του ΠΑΟΚ. Όλοι στην ομάδα θα χαρούν να τους δουν να προοδεύουν και να γίνονται στελέχη του. Και ο “Δικέφαλος”, αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο έχουν μόνο να κερδίσουν, αν και οι τρεις πιάσουν αυτή την ευκαιρία απ’ τα μαλλιά. Μακάρι!

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΠΑΟΚ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι