Η καριέρα του εμβληματικού Πολωνού της ΑΕΚ γίνεται ντοκιμαντέρ από την πολωνική τηλεόραση. Για τις ανάγκες των γυρισμάτων, αλλά και με μεγάλη του συγκίνηση, ο "Όκο" βρέθηκε στο νέο γήπεδο και συναντήθηκε με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και τρεις συμπαίκτες του, του τίτλου του 1988-89...

Ο Οκόνσκι δεν έφυγε ποτέ από τη Φιλαδέλφεια! Ο ίδιος ο “Όκο”, είναι πολύ δύσκολο να πίστευε ότι θα πατήσει ξανά το χορτάρι ενός γηπέδου στο οποίο ήταν σύνθημα. Και, ακόμη περισσότερο, ότι θα το έβλεπε τόσο διαφορετικό! Κι όμως, για τον Πολωνό μεσοεπιθετικό που ήταν από τους πρωταγωνιστές (και πρώτος σκόρερ της ομάδας) στον τίτλο του 1988-89, η στιγμή αυτή έφτασε.

Λίγο πριν κλείσει τα 64 του, στις 8 Δεκεμβρίου, ο Οκόνσκι είναι το θέμα ενός ντοκιμαντέρ για την καριέρα του από την πολωνική τηλεόραση. Και παρότι… τραυματίας (έχει σπάσει το χέρι του), έκανε με μεγάλη χαρά και συγκίνηση το ταξίδι για την Ελλάδα. Τη χώρα όπου, πριν από 34 χρόνια, πήρε τον σημαδιακό τίτλο εκείνης της σεζόν. Τον πρώτο για την ΑΕΚ μετά από 10 χρόνια.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kanał Retro (@kanal_retro)

Μίλησαν για τον Όκο, Μπάγεβιτς, Μανωλάς, Βασιλόπουλος και Σταματής

Για τον παίκτη μίλησαν στο τηλεοπτικό συνεργείο ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο Στέλιος Μανωλάς, ο Χρήστος Βασιλόπουλος και ο Σταύρος Σταματής. Ο προπονητής και τρεις συμπαίκτες του σ’ εκείνο το ιστορικό πρωτάθλημα, δηλαδή. Ο Οκόνσκι είχε πετύχει 11 γκολ σε 32 συμμετοχές του το 1988-89 και είχε μεγάλη συμβολή στην επιτυχία. Συνολικά φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ σε 84 ματς με απολογισμό 23 γκολ.

Με την πιο πάνω ανάρτησή της, η “Ένωση” τίμησε με τον καλύτερο τρόπο την παρουσία  στο νέο γήπεδο του εικονικού για την ομάδα Μίροσλαβ, που έμεινε εντυπωσιασμένος. Μετά το γύρισμα βγήκε φωτογραφίες με τον παλιό του προπονητή και τους συμπαίκτες του. Φυσικά, όμως και πλάι στη φωτογραφία του που κοσμεί την “Αγιά Σοφιά”, ως σημαντικού κοματιού της σύγχρονης ιστορίας της…

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΑΕΚ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ