Η φετινή χρονιά θέλει να είναι διαφορετική από τις προηγούμενες και το έχει ρίξει στην προπόνηση.

Ο Κώστας Φορτούνης δουλεύει σκληρά για την ολική επαναφορά του. Σύμφωνα με πληροφορίες από τον κύκλο του, είναι αποφασισμένος να δώσει την δική του απάντηση, για όσα έχουν ακουστεί, και λέγονται τελευταία σχετικά με το μέλλον του.

Η φετινή χρονιά θέλει να είναι διαφορετική από τις προηγούμενες και το έχει ρίξει στην προπόνηση. Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής προπονείται σε εντατικούς ρυθμούς, στο γυμναστήριο “Spark” στην Καλαμπάκα, που το έχει ο αδερφός του, Θοδωρής.

Τέλος εποχής για τον Φορτούνη;

Σε λίγες εβδομάδες, στις 21 Ιουλίου, ο διεθνής μεσοεπιθετικός θα κλείσει τα 8 χρόνια παρουσίας στο λιμάνι. Η ατυχία του με το νέο τραυματισμό στον χιαστό τον κράτησε εφέτος εκτός σχεδόν σε όλη τη σεζόν. Αλλά και όταν πλέον τον ξεπέρασε –κάτι που και ο ίδιος και η κερκίδα περίμενε να πως και πως να συμβεί- και πάλι δεν είδε τον εαυτό του στην ενδεκάδα, παρά μόνο για λίγα λεπτά στα πλέι-οφ.

Θα μπορούσε κάποιος να σκεφτεί ότι με το πρωτάθλημα να έχει στην πράξη κριθεί από νωρίς, ο Πέδρο Μαρτίνς απλώς ήθελε να προστατεύσει τον Φορτούνη ενόψει της νέας σεζόν. Να του δώσει κι άλλο χρόνο να ξεπεράσει… 101% έναν δύσκολο και επίπονο στην αποκατάστασή του τραυματισμό. Όμως τα πράγματα δε μοιάζουν να είναι ακριβώς έτσι.

Η αναζήτηση στο εξωτερικό και οι άλλες λύσεις

Πληροφορίες από το ερυθρόλευκο στρατόπεδο ότι η ομάδα αναζητά επιτελικό μέσο κυκλοφορούν εδώ και καιρό. Ρεμί Καμπελά (Γάλλος, Μονπελιέ, 32 ετών –φωτό), Αντρέ Φράνκο (Πορτογάλος, Εστορίλ, 24 ετών) και Λίνκολν (Βραζιλιάνος, Σάντα Κλάρα, 23,5 ετών) είναι λίγα μόνο από τα ονόματα που είχαν ακουστεί.

Η αναζήτηση αυτή σημαίνει ότι ο Μαρτίνς δε σκοπεύει να αλλάξει ριζικά το αγαπημένο του (αν και ευέλικτο) 4-2-3-1 σε 4-4-2, ώστε να μη δίνει πλέον μεγάλο βάρος σε παίκτη με τα χαρακτηριστικά του επιτελικού χαφ. Βεβαίως, στη θέση υπάρχουν ακόμη στο ρόστερ και οι Αγκιμπού Καμαρά, Ζοάο Καρβάλιο, Ματιέ Βαλμπουενά (που μάλλον θα ανανεώσει), Αμπντουλαγιέ Νταμπό, Μπαντιουγκού Φατιγκά. Οπότε οι πιο πάνω “συζητήσεις” μπορεί και να ήταν, απλώς, προϊόν φαντασίας κάποιων μάνατζερ. Μπορεί και όχι, όμως.

Μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης είναι επιτακτική…

Ίσως ο Μαρτίνς να μην έχει στα πλάνα του ρόλο για τον Φορτούνη την ερχόμενη σεζόν. Να αναζητά ποδοσφαιριστή με άλλα χαρακτηριστικά -και κυρίως την ικανότητα να παίξει και στα άκρα. Ή και να του αρκούν οι άλλοι 5 επιτελικοί χαφ που έχει. Αλλά με τον παίκτη, που κλείνει τα 30 του στις 16 Οκτωβρίου να είναι εκ των αρχηγών της ομάδας και να έχει πια μαζί της 266 συμμετοχές, 79 γκολ και 77 ασίστ, το πράγμα δεν είναι τόσο απλό για τη διοίκηση.

Ο Φορτούνης είναι πολύ αγαπημένο παιδί της κερκίδας. Δεν είναι εύκολη υπόθεση να του μπει πωλητήριο. Αλλά αν δεν είναι στα σχέδια του Πορτογάλου, απ’ την άλλη, δύσκολα μπορεί να μπει στο τραπέζι και ανανέωση του συμβολαίου του -όχι, τουλάχιστον με τη σημερινή αμοιβή του, που για τη σεζόν 2022-23 είναι 1.700.000 ευρώ! Είναι βέβαιο, λοιπόν, ότι μια μεγάλη και σοβαρή συζήτηση μαζί του είναι επιτακτική. Και πρέπει να γίνει σύντομα…

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπιακός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ