Παίκτης-κλειδί για το κέντρο και χρήσιμος σε κάθε σύστημα και για κάθε προπονητή, ο Αντρέας έχει βάλη πλώρη να ξεπεράσει πολλά σπουδαία ονόματα της ιστορίας του Ολυμπιακού σε συμμετοχές. Ως το τέλος της σεζόν μπορεί να έχει γράψει πιο πολλές κι από τον Νίκο Αναστόπουλο! Και... προχωράει!

Ο καλός στρατιώτης… Μπουχαλάκης των ρεκόρ! Είναι, χωρίς αμφιβολία, ένας παίκτης που κάθε προπονητής θέλει να έχει στην ομάδα του. Ακούραστος, πεισματάρης, παθιασμένος. Θα μπει στις φάσεις με ενθουσιασμό, ποτέ δεν τον δεις να μην προσπαθεί με όσες δυνάμεις έχει. Ο Πέδρο Μαρτίνς (αλλά όπως έδειξε και ο Γκουστάβο Πογέτ) έχουν τον Αντρέα Μπουχαλάκη από τους πρώτους πρώτους στη λίστα με τους “απαραίτητους”.

Και είναι. Ένας παίκτης με τα χαρακτηριστικά του, άλλωστε, ταιριάζει σε κάθε σύστημα. Και με τον αγωνιστικό του χαρακτήρα, είναι από τους ποδοσφαιριστές που δίνουν έμπρακτα το καλό παράδειγμα στο χορτάρι. Απ’ αυτούς που συμπαρασύρουν και την υπόλοιπη ομάδα να παλέψει. Στο φιλικό 1-0 της Εθνικής με τη Ρουμανία ήταν και ο σκόρερ της ομάδας, αλλά και στο ματς με το Μαυροβούνιο μέσα σε όσους ξεχώρισαν.

 

Κι όσο για τον Ολυμπιακό; Και εκεί τα στατιστικά του και μόνο δείχνουν το πόσο πολύτιμος είναι για την ομάδα. Το καλοκαίρι του 2018, ο Πέδρο Μαρτίνς ζήτησε την επιστροφή του παίκτη από τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Και μετά από μια σεζόν, λίγο-πολύ, προσαρμογής, τον έχει δικαιώσει απόλυτα! Ο διεθνής χαφ τρέχει πλέον με… χίλια για μια ακόμη -τρίτη σερί- σεζόν στην οποία το “κοντέρ” θα γράψει σχεδόν ή και πάνω από 50 συμμετοχές!

Ακούραστος και με την Εθνική Ομάδα!

Το 2018-19 “έμεινε” στις 30. Αλλά από την επόμενη χρονιά… πήρε φόρα! Έκλεισε το 2019-20 με… 52 (και 4.195 αγωνιστικά λεπτά). Το 2020-21, έφτασε τις 49 (και 3.189 αγωνιστικά λεπτά). Και εφέτος έχει ως τώρα 36 συμμετοχές (και 2.263 αγωνιστικά λεπτά). Και μιλάμε για συμμετοχές μόνο με τον Ολυμπιακό τώρα -με την Εθνική, από τις 8 Σεπτεμβρίου του 2018, όταν έκανε το ντεμπούτο του έχει πλέον 28 ματς και 1850 αγωνιστικά λεπτά στα πόδια του.

Με τον Ολυμπιακό, εφέτος, μπορεί να κλείσει τη σεζόν με συνολικά 47 συμμετοχές, αφού ως τα τέλη Μαΐου, ο Ολυμπιακός έχει ακόμη 8 παιχνίδια στα πλέι-οφ και δύο στα ημιτελικά του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ. Και, αν προκριθεί και τον τελικό. Αν το σενάριο αυτό βγει ως έχει, ο διεθνής χαφ θα κλείσει τη χρονιά με συμπληρωμένα πια (μαζί με τα 39 στην πρώτη του θητεία) 217 παιχνίδια με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Θα περάσει έτσι τον Νίκο Αναστόπουλο σε συμμετοχές (215) και θα μπει στην πρώτη 20αδα της λίστας -τώρα είναι 23ος.

Πρώτος εκεί -και, λογικά αξεπέραστος- είναι ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς (492), δεύτερος ο Κυριάκος Καραταΐδης (442) και τρίτος ο Γιώργος Ανατολάκης (363). Υγεία να ‘χει το παλικάρι, δηλαδή και μπορεί να βάλει πλώρη μέχρι και για τη θέση 3! Στις 5 Απριλίου κλείνει τα 29 του, άλλωστε. Έχει χρόνια μπάλας μπροστά του. Είναι τώρα στις 206 συμμετοχές. Από εν ενεργεία παίκτες, είναι πίσω μόνον από τον αειθαλή Αβραάμ Παπαδόπουλο (209) και, βέβαια, τον Κώστα Φορτούνη (264, ισόβαθμος στο top 10 με τον Αντώνη Νικοπολίδη).

Στη 14η θέση πριν φύγει το 2022…

Ο Φορτούνης κλείνει τα 30 στις 16 Οκτωβρίου, αλλά έπαιξε για πρώτη φορά εδώ και 314 μέρες κατά του Άρη, στα πλέι οφ. Κι αυτός όμως έχει χρόνια μπροστά του. Ο Μπουχαλάκης πάντως, μπορεί, θεωρητικά, μέχρι το τέλος της σεζόν να έχει περάσει Τζιοβάνι (208) και Αβραάμ (209). Ο Νίκος Τσιαντάκης (218), ο Βασίλης Τοροσίδης (221), οι Τάσος Μητρόπουλος και Θοδωρής Παχατουρίδης (223), ο Δημήτης Ελευθερόπουλος (224) και ο Ιεροκλής Στολτίδης (226) είναι εφικτό να ξεπεραστούν πριν κλείσει ημερολογιακά το 2022. Θα είναι τότε στο Νο 14 της λίστας.

Ευχόμαστε να το καταφέρει. Ότι μπορεί να το κάνει, είναι βέβαιο. Άλλωστε, το είπαμε και στην αρχή. Κάθε προπονητής θέλει να έχει έναν τέτοιο ποδοσφασιριστή στην 11δα του. Και ο Μαρτίνς… θέλει. Στα χρόνια του στην ομάδα, μόνον ο Μαντί Καμαρά έχει παίξει (μόλις) 3 ματς περισσότερα στον Ολυμπιακό, απ’ ό,τι ο Μπουχαλάκης (167 ως τώρα). Ο καλός στρατιώτης των… ρεκόρ της ομάδας!

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπιακός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ