Το πολύ κακό ξεκίνημα και μερικά ακόμη αποτελέσματα-κλειδί κόστισαν στον εφετινό Αστέρα Τρίπολης, που μπήκε στη σεζόν με διαφορετικά όνειρα...

Ο Αστέρας δεν… έλαμψε εφέτος όσο θα ήθελε! Η περσινή σεζόν ήταν ο εφετινός “μπούσουλας” για την ομάδα της Αρκαδίας. Μια εξίσου καλή πορεία ήταν το ζητούμενο. Και μάλιστα, χωρίς να το λέει κανείς δυνατά, ίσως και το κάτι παραπάνω εφέτος. Αλλά κι αν δεν είναι το ήμισυ, η αρχή είναι πάντα ένα μεγάλο κομμάτι του παντός.

Και ο Αστέρας είχε πέρυσι τελείως διαφορετικό ξεκίνημα απ’ ότι στην κανονική σεζόν που μόλις τελείωσε. Τη σεζόν 2020-21, οι Αρκάδες μέσα στις πρώτες πέντε αγωνιστικές είχαν βάλει στα “συν” τρεις νίκες. Η πρώτη μάλιστα, με τον Παναθηναϊκό, εντός. Εντός νίκησαν και Λάρισα, ενώ με τρίποντο είχαν φύγει και από το Ηράκλειο απέναντι στον ΟΦΗ.

Παρότι η συνέχεια δεν ήταν τόσο εντυπωσιακή και πριν από το ματς-κλειδί με τον Ατρόμητο οι φήμες έλεγαν ότι ο Μίλαν Ράσταβατς ήταν υπ’ ατμόν, η κανονική σεζόν έκλεισε πέρυσι με πολύ θετικό πρόσημο για την ομάδα. Ο Αστέρας κατέκτησε με άνεση την 6η θέση και την είσοδο στα πλέι-οφ, με συγκομική 42 βαθμών. Είχε 12 νίκες και 9 ισοπαλίες και μόλις έξι ήττες. Και θετικό πρόσημο στα γκολ: 27-25.

Οι ήττες που κόστισαν και η κακή ψυχολογία…

Με τέτοια απόδοση και εφέτος, ο Αστέρας θα ήταν και πάλι στα πλέι-οφ ως 6ος και όχι στα πλέι-άουτ όπως τώρα. Κι αυτό επειδή εφέτος το ξεκίνημά του ήταν τέτοιο που επηρέασε όλη τη χρονιά. Στα πέντε πρώτα ματς δε σταύρωσε νίκη και το γκολ έμπαινε με μεγάλη δυσκολία. Ήταν κάτι που επηρέασε πολύ την ψυχολογία της ομάδας, διότι την έφερε σε θέση να αντιμετωπίζει όλα τα ματς σαν “ντέρμπι”.

Οι ήττες από Ιωνικό, Ατρόμητο και Άρη -ειδικά η πρώτη και η τελευταία- ήταν τα αποτελέσματα που εφέτος σφράγισαν την πορεία της ομάδας. Μια πορεία στην οποία, παρότι ο Μπαράλες δεν είχε τόσα πολλά γκολ, Ριέρα και Ρεγκίς βοήθησαν ώστε η συγκομιδή να είναι ίδια με την περσινή μπροστά. Η διαφορά έγινε στα μετόπισθεν με το 27-29 να κοστίζει. Διότι τρεις από τις ήττες τους ήλθαν με 1-0 κι άλλες τέσσερις κρίθηκαν στο 1 γκολ. Η κακή πορεία στο πρωτάθλημα είχε κόστος και στο Κύπελλο. Κι αν υπάρχει κάποιο κέρδος από τη χρονιά ακούει στα ονόματα Γιάννης Χριστόπουλος και Φεντερίκο Άλβαρες.

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αστέρας Τρίπολης

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ