Οι Θεσσαλονικείς επέστρεψαν στις νίκες, στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Ο Άρης υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό στο «Κλεάνθης Βικελίδης», στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής των φετινών πλέι οφ της Super League.

Οι Θεσσαλονικείς έφθασαν στη νίκη με 2-1, χάρη στα γκολ των Λουίς Πάλμα στο 36’ και Μπραϊάν Νταμπό στο 65’, ενώ ο Σεντρίκ Μπακαμπού απλώς μείωσε για τους Πειραιώτες στο 70’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Οι παίκτες του Τόλη Τερζή επέστρεψαν στα νικηφόρα αποτελέσματα και, παράλληλα, υποχρέωσαν τους αντιπάλους τους στην τρίτη διαδοχική ήττα τους.

Ο Ολυμπιακός έμεινε στην τρίτη θέση που οδηγεί στο UEFA Europa League με 63 βαθμούς, με τον ΠΑΟΚ να τον ακολουθεί στο -3 με αγώνα λιγότερο.

Δεν έλειψαν και οι στιγμές έντασης στην αναμέτρηση, όπως το επεισόδιο που είχαν ο Αμπουμπακάρ Καμαρά και ο Θανάσης Ανδρούτσος στο 15’, όταν ο πρώτος έσπρωξε τον αντίπαλό του.

Ευτυχώς, με την έγκαιρη επέμβαση των ψυχραιμότερων δεν πήρε έκταση.

Στο πρώτο ημίχρονο οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν καλά και στα πρώτα 20 λεπτά της αναμέτρησης κατάφεραν να απειλήσουν αρκετές φορές την εστία του Άρη, χωρίς όμως να φτάνουν σε κάποια από αυτές τις περιπτώσεις στο γκολ.

Μόλις στο 3′ έπειτα από σέντρα από τα δεξιά ο Μπακαμπού πήρε την κεφαλιά με τον Κουέστα να διώχνει, ενώ το πλασέ του Μασούρα στην επαναφορά πέρασε άουτ.

Λίγο αργότερα, στο 5′, ο Φορτούνης έκανε το σουτ έξω από την περιοχή του Άρη με τον Κουέστα να διώχνει σε κόρνερ, ενώ ο Ισπανός τερματοφύλακας αντέδρασε σωστά και στο 20′ στο σουτ του Μασούρα από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Ο Άρης κατάφερε να προηγηθεί στο παιχνίδι στο 36′, όταν ο Πάλμα με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη για το 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός έψαξε την ισοφάριση, με καλύτερη στιγμή αυτή στο 64′ όμως το σουτ του Φορτούνη έξω από την περιοχή κατέληξε άουτ.

Ένα λεπτό μετά, στο 65′, ο Άρης σημείωσε το 2-0. Σέντρα του Ιτούρμπε από τα αριστερά, ο Μπα δεν μπόρεσε να διώξει και ο Νταμπό σε κενή εστία έγραψε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να μειώσει στο 70′ με εκτέλεση πέναλτι του Μπακαμπού, ενώ η εσχάτη των ποινών δόθηκε για τη φάση του 68′ όταν ο Μαζουκού έκανε χέρι μέσα στην περιοχή σε σέντρα του Ανδρούτσου από τα δεξιά.

Η φάση εξετάστηκε στο VAR και δόθηκε το πέναλτι με το οποίο διαμορφώθηκε και το τελικό αποτέλεσμα.

Στις καθυστερήσεις οι Πειραιώτες είχαν δύο καλές στιγμές για την ισοφάριση, όταν στο 90′+4′ ο Φορτούνης «γέμισε» από αριστερά, αλλά η προβολή του Ανδρούτσου κατέληξε άουτ.

Στο 90′+6′ ο Φορτούνης και πάλι σέντραρε στην αντίπαλη περιοχή, ο Ελ Αραμπί έκανε το κοντρόλ και το πλασέ απευθείας, όμως μπλόκαρε σταθερά ο Κουέστα.

Άρης (Α. Τερζής): Κουέστα, Εμπακατά, Μαζικού, Πίρσμαν, Ντουκουρέ, Φαμπιάνο, Νταρίντα, Πάλμα (58′ Ιτούρμπε), Νταμπό (89′ Ενκουλού), Ματέο Γκαρσία (76′ Καμάτσο), Καμαρά (89′ Χριστοδουλόπουλος).

Ολυμπιακός (Ζ. Ανιγκό): Πασχαλάκης, Ρέαμπτσιουκ (86′ Ραμόν), Μπα, Παπασταθόπουλος, Ανδρούτσος, Κασάμι (58′ Χουάνγκ), Εμβιλά, Φορτούνης, Μασούρας (58′ Μπιέλ), Βρουσάι (74′ Βαλμπουενά), Μπακαμπού (86′ Ελ Αραμπί).

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Άρης

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπιακός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ