Ο Μαυριτανός φορ του Άρη δεν είναι "βαρύ πυροβολικό" απέναντι στις αντίπαλες άμυνες. Είναι όμως σπεσιαλίστας, όπως δείχνει, στα... "χειρουργικά" χτυπήματα ακριβείας εκεί ακριβώς -και όποτε ακριβώς- πρέπει!

Ο Αμπουμπακάρ είναι λάτρης της… ποιότητας! Τι αγοράζουν… 3.500.000 ευρώ; Μια τάδε ποσότητα γκολ; Π.χ., 20, 25; Ή μια τάδε… ΑΑΑ’ ποιότητα γκολ; Σ’ αυτό το ερώτημα έχει εφέτος απαντήσει ο Μαυριτανός φορ, με το γαλλικό διαβατήριο, που κόστισε στον Άρη… λεφτά από άλλον πλανήτη, που λέει ο λόγος, πέρυσι το καλοκαίρι. Προϊόν των Ακαδημιών της Μονακό, ο Αμπουμπακάρ Καμαρά έκανε με την ομάδα της Θεσσαλονίκης τη δεύτερη μεγαλύτερη μεταγραφή της καριέρας του, χρηματικά.

Πίσω στο 2017, η Φούλαμ έδωσε 6.000.000 ευρώ για να τον πάρει από την Αμιέν, όπου είχε βάλει 16 γκολ (3 ασίστ) σε 45 ματς. Συνολικά έπαιξε με τη Φούλαμ 94 παιχνίδια (17 γκολ, 6 ασίστ).  Εκτός από την Αμιέν, πήγε δανεικός και σε Μαλάτιασπορ και Ντιζόν. Και 26 χρονών και κάτι μηνών (γεν. 7/3/1995) έφτασε στη Θεσσαλονίκη.

Αν κάποιοι περίμεναν τότε “αδίστακτο φονιά”, έκαναν λάθος. Ο Αμπουμπακάρ έδειξε στην πορεία ότι πολύτιμος είναι. Αλλά όχι μέσω των πολλών γκολ. Μέσω των… “καλών”! Δηλαδή, γκολ απ’ τα οποία η ομάδα πήρε πολύτιμες νίκες σε κρίσιμα παιχνίδια. Τελευταίο του, φυσικά (από τα συνολικά 9 του, ως τώρα, συν 4 ασίστ), αυτό απέναντι στον ΠΑΟΚ. Μ’ αυτό το γκολ ο Άρης “βλέπει” ξανά Ευρώπη -και, βέβαια, παραμένει “αφεντικό” στην Τούμπα. (Αξία; Ανεκτίμητη!)

Ο άνθρωπος των γκολ που έδωσαν βαθμούς…

Και στη διάρκεια της σεζόν όμως, ο Αμπουμπακάρ ήταν ο άνθρωπος-κλειδί για τουλάχιστον 12 βαθμούς, για την ομάδα.  Στο Άρης – Παναθηναϊκός, για την 3η αγωνιστική της κανονικής διάρκειας, ο Καμαρά ήταν αυτός που πέτυχε το μοναδικό γκολ του αγώνα, στο 10′. Ένα γκολ όχι μόνον 3 βαθμοί, αλλά, επίσης και γοήτρου και αυτό…

Ο Αμπουμπακάρ έβαλε την υπογραφή του και στη νίκη επί του Ιωνικού, στη “ρεβάνς” της ήττας του πρώτου γύρου στη Νίκαια. Στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, για την 15η αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, ο Ιωνικός έδειχνε απροσπέλαστος. Τελικά, ο Καμαρά ήταν εκείνος που με εύστοχο χτύπημα πέναλτι (το κέρδισε ο Ντανιέλ Μαντσίνι) έκανε το 1-0 και έδωσε την πολύτιμη νίκη.

Παρόμοια συνεισφορά είχε ο Καμαρά και στο δύσκολο παιχνίδι με τον Αστέρα, στην Τρίπολη. Με τους γηπεδούχους να κρατούν πολύ καλά στην άμυνα, ο Καμαρά “ξεκλείδωσε” τη νίκη με το γκολ του στο 41ο λεπτό. Ήταν ένα γκολ ουσίας και, βέβαια, ψυχολογίας, που χάρισε ένα σπουδαίο διπλό στην ομάδα. Διότι, ο Λούκας Σάσα, στο 87′, απλώς “σφράγισε” την επικράτηση.

Η νίκη επί του Ολυμπιακού -και πρώτος σκόρερ για την ομάδα…

Και, φυσικά, κανείς δε θα ξεχάσει,  ότι ο Καμαρά ήταν, πρακτικά, ο παίκτης που “κόστισε” στον Ολυμπιακό τη μοναδική του ήττα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Οι πρωταθλητές πέρασαν μπροστά στο σκορ από το 13, με τον Ελ Αραμπί. Αλλά ο Αμπουμπακάρ ήταν ο παίκτης που “γύρισε” το ματς, με ωραίο σουτ στο 52′. Και με άλλο “αέρα” πια, ο Άρης πίεσε και ο Μπρούνο Γκάμα ήταν αυτός που στο 79′ έδωσε τη νίκη στον Άρη

Με 6 γκολ στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος κι άλλο ένα (αλλά… τι ένα!) στα πλέι -οφ, ο Αμπουμπακάρ είναι πρώτος σκόρερ του Άρη μέσα στη σεζόν. Και, παρότι ο αριθμός δε μοιάζει εντυπωσιακός (γενικά ο Άρης δε βρίσκει συχνά δίχτυα εφέτος), ο Καμαρά αποδεικνύει ότι… και τα λίγα και καλά, καμιά φορά αρκούν!

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Άρης

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик
mostbet-ru-serg

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик