Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ δίνουν αύριο, Κυριακή, την δική τους μάχη για το 3ποντο. Στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, για το ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής της Super League. Ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Η κάθε ομάδα με το δικό της κίνητρο. Ο κάθε προπονητής για τις δικές του ευκαιρίες και πράγματα που πρέπει να αποδείξει. Η […]

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ δίνουν αύριο, Κυριακή, την δική τους μάχη για το 3ποντο. Στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, για το ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής της Super League.

Ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Η κάθε ομάδα με το δικό της κίνητρο. Ο κάθε προπονητής για τις δικές του ευκαιρίες και πράγματα που πρέπει να αποδείξει.

Η μέτριες εμφανίσεις, αλλά και ορισμένα άσχημα αποτελέσματα του γηπεδούχου. δεν του δίνουν πολλα περιθώρια για μια ακόμα μέτρια εμφάνιση. Ή και ένα αρνητικό αποτέλεσμα με τον μεγάλο του αντίπαλο για τον τίτλο. Το σίγουρο είναι ότι η ήττα θα φέρει τριγμούς ειδικά στον Ολυμπιακό,

Αλλά και στον ΠΑΟΚ μια ήττα θα φέρει περισσότερο άγχος αφού θα βρεθεί με 4 βαθμούς πίσω. Δεν είναι και ότι καλύτερο να παίζεις με την πλάτη στον τοίχο από την αρχή του πρωταθλήματος.

Οι διαιτητες

H επιλογή του Μαρκ Κλάτενμπεργκ είναι ο Γερμανός διαιτητής, Ντενίζ Αϊτεκίν. (Ντιτς, Μπεϊτίνγκερ, 4ος Μανούχος, VAR: Χανσλμπμπάουερ, Παπαδάκης)

Ο 43χρονος ρεφ είχε ξαναβρεθεί ακόμα μία φορά στον δρόμο του Ολυμπιακού. Στις 26 Αυγούστου στον εκτός έδρας τη Σλόβαν Μπρατισλάβας για το Europa League.

Ολυμπιακός

Στην περίπτωση του Ολυμπιακού και του Πέδρο Μάρτινς η νίκη κρίνεται αναγκαία. Όχι μόνο για το βαθμολογικό κίνητρο. Αλλά και για την επιστροφή της ηρεμίας στους “ερυθρόλευκους”. Έπειτα από το στραπάτσο στην Γερμανία.

Είναι άλλωστε έντονη η κριτική που δέχεται ο Πέδρο Μάρτινς μετά την γκέλα. Τόσο για το αποτέλεσμα όσο και για τις επιλογές του.

Οπότε ρίσκα και πειράματα με ΠΑΟΚ ξεχάστε τα.

Αν θα υπάρξουν αλλαγές δεν θα είναι πάνω από δύο με τρεις.

Πρώτη επιλογή φυσικά είναι το 4-2-3-1. Με τον Βατσλίκ να είναι κάτω από τα δοκάρια.

Μπροστά του οι Λαλά, Σωκράτης, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ.

Στα χαφ οι Εμβιλά, Μαντί Καμαρά δεν “χαλάνε”…

Στις πτέρυγες, ο  Γκάρι Ροντρίγκες έχει θέσει σοβαρή υποψηφιότητα να ξεκινήσει.

Καθώς ο Ονιεκούρου δεν έχει βρει τον καλό του εαυτό.

Ο Μασούρας έχει καπαρωμένη την άλλη θέση.

Ενώ και ο Αγκιμπού Καμαρά δύσκολα θα βγει από την ενδεκάδα.

Στην αιχμή του δόρατος φυσικά ο Ελ Αραμπί. Με τον Τικίνιο να διεκδικεί και εκείνος τον χρόνο που του αναλογεί.

Ολυμπιακός (1)

ΠΑΟΚ
Στην απέναντι όχθη, ο Ραζβάν Λουτσέσκου είναι “πάνω στο άλογο”.

Η νίκη στην Κοπεγχάγη ήρθε και έκατσε ως βάλσαμο στις ανοιχτές πληγές του ΠΑΟΚ στην Ελλάδα.

Ο Ρουμάνος γνωρίζει όμως πως ο δρόμος για το πρωτάθλημα ξεκινάει και περνάει ΠΑΝΤΑ από το Καραϊσκάκης.

Όπως έκανε πριν 3 χρόνια. Έτσι και φέτος θέλει να το επαναλάβει.

Αυτή την φορά πιο έξυπνα και με περισσότερη τακτική.

Το ενδιαφέρον στις επιλογές του Ρουμάνου τεχνικού εντοπίζεται κυρίως στα μετόπισθεν.

Το πρώτο ερωτηματικό που προκύπτει αφορά στην χρησιμοποίηση ή όχι του Βιεϊρίνια.

Ο Πορτογάλος αρχηγός του Δικεφάλου δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου στον αγώνα της Πέμπτης με αντίπαλο την Κοπεγχάγη προφανώς γιατί χρειαζόταν ανάσες ενόψει του ντέρμπι.

Το θέμα είναι που θα χρησιμοποιηθεί από τον προπονητή σε περίπτωση που πάρει φανέλα βασικού.

Ο Σίντκλεϊ που σκόραρε στη Δανία λογικά θα ξεκινήσει στο αριστερό άκρο της άμυνας κάτι που σημαίνει ότι ο Βιεϊρίνια μπορεί να αγωνιστεί στα δεξιά. Αφήνοντας εκτός ενδεκάδας τους Βραζιλιάνους Τέιλορ και Ροντρίγκο.

Μεσοεπιθετικά το σχήμα του ΠΑΟΚ θα κριθεί από τον Ντόουγκλας Αουγκούστο.

Ούτε ο Βραζιλιάνος είχε ξεκινήσει στο Πάρκεν προκειμένου να πάρει και αυτός ανάσες ενόψει του ντέρμπι. Λογικά στο Γεώργιος Καραϊσκάκης θα επιστρέψει στο ρόλο στον οποίο τον έχει καθιερώσει στα τελευταία παιχνίδια ο Ρουμάνος τεχνικός, αγωνιζόμενος μπροστά από τους δύο κεντρικούς χαφ.

Ο σκοπός του θα είναι και πάλι να δώσει περισσότερα τρεξίματα στη μεσαία γραμμή του Δικεφάλου.

Και τη δυνατότητα να πιεστούν περισσότερο οι παίκτες του Ολυμπιακού στην προσπάθεια του να χτίσουν επιθέσεις από την πίσω ζώνη. Με τον Αουγκούστο βασικό ο Μπίσεσβαρ θα είναι αυτός που λογικά θα παίξει αριστερά στην επίθεση με τον Ελ Καντουρί να ξεκινά από τον πάγκο.

Στην κορυφή της επίθεσης ο Τσούμπα Άκπομ έχει προβάδισμα έναντι του Κάρολ Σβιντέρσκι. Και αυτό όχι γιατί οι δυο επιθετικοί εναλλάσσονται στην ενδεκάδα από παιχνίδι σε παιχνίδι αλλά γιατί ο Άγγλος έχει μεγαλύτερη ευχέρεια στις πρώτες μπάλες και μπορεί να πιέσει και αυτός περισσότερο τους αμυντικούς των ερυθρολεύκων.

Η τελευταία τους συνάντηση στο Καραϊσκάκης είχε βρει νικητή τον Ολυμπιακό.

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπιακός

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΠΑΟΚ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ