Νταρίντα: «Δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν»

Νταρίντα: «Δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν» –
Ο Βλάντιμιρ Νταρίντα ήταν από τους παίκτες που προσαρμόστηκε πιο γρήγορα από όλους τους νεοαποκτηθέντες του Ιανουαρίου στον Άρη, καταφέρνοντας να γίνει και ο MVP της ομάδας. Για αυτή του τη διάκριση, λοιπόν, αλλά και τα βραβεία που συνέλεξε σε αυτό το σύντομο διάστημα, μίλησε σε μέσο της χώρας του.

Ο Τσέχος μέσος του Άρη παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Gol, αναφερόμενος μεταξύ άλλων, στην ζωή στην Ελλάδα, στα κιτρινόμαυρα αποδυτήρια αλλά και στα προσωπικά βραβεία που κέρδισε παρότι αγωνίστηκε μόλις στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Χαρακτηριστικά, ανέφερε πως:  «Είναι μια αντανάκλαση του πώς νιώθω στο γήπεδο. Ελπίζω να συνεχίσει έτσι», είπε και ρωτήθηκε για τον αγωνιστικό ρόλο του αλλά και την πορεία της ομάδας. «Αρχικός στόχος ήταν να τερματίσουμε στην πρώτη τριάδα στην αρχή της σεζόν, αλλά η χρονιά δεν πήγε πολύ καλά.

Μετά ήταν σχεδόν ξεκάθαρο ότι ο Άρης δεν μπορούσε να φτάσει ψηλότερα από την πέμπτη θέση του πίνακα. Παίξαμε αρκετά καλά και στα Playoffs καθώς κάναμε σπουδαίους αγώνες απέναντι σε σκληρούς αντιπάλους. Ήταν η απόδειξη ότι δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε την επόμενη σεζόν. Τώρα έχουμε τους προκριματικούς αγώνες του Conference League και θέλουμε να παλέψουμε για τους ομίλους».

Αναφορικά με το μπάτζετ των κιτρινόμαυρων και τη διαφορά από ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, ρωτήθηκε για το αν θα καταφέρει να είναι στα ευρωπαϊκά εισιτήρια. «Συγκριτικά με τις άλλες ομάδες έχουμε πιο περιορισμένο μπάτζετ, αλλά στα Playoffs ήταν ισορροπημένα τα παιχνίδια μας.

Έχει αλλάξει το αγωνιστικό επιτελείο και νιώθω ότι λειτουργεί η απαραίτητη χημεία στα αποδυτήρια, που είναι πάντα ένα από τα απαραίτητα προαπαιτούμενα για να πετύχει η ομάδα στο γήπεδο. Πρέπει να αφήσουμε τουλάχιστον έναν από τους δυνατούς συλλόγους πίσω στο πρωτάθλημα τη νέα σεζόν αν θέλουμε να παίξουμε σε ευρωπαϊκά κύπελλα».

Μεταξύ άλλων, του ζητήθηκε να συγκρίνει την προετοιμασία που έκανε στις γερμανικές ομάδες σε σχέση με αυτή στον Άρη. «Είναι απαιτητικές οι προπονήσεις. Μου είπε ο Μπράμπετς ότι πέρυσι, με τον προηγούμενο προπονητή, η προετοιμασία δεν ήταν τόσο σκληρή. Με τον νέο προπονητή ο οποίος ανέλαβε προς τα τέλη της σεζόν είναι απαιτητική. Είναι Έλληνας, ξέρει το τοπικό πρωτάθλημα, ξέρει πώς λειτουργεί εδώ.

Είναι καλό και για εμάς. Έχουμε δύο προπονήσεις την ημέρα που τροποποιούνται λόγω του καύσωνα, οπότε εξασκούμαστε νωρίς το πρωί και μετά το βράδυ. Απλώς δεν θα ήταν δυνατό κατά τη διάρκεια της ημέρας. Είμαστε πολύ στο γυμναστήριο και τρέχουμε επίσης πολύ στο γήπεδο».

Ερώτηση του έγινε και για το ενδιαφέρον της ΑΕΚ , με τον παίκτη να ξεκαθαρίζει πως  «η ΑΕΚ επικοινώνησε με τον σύλλογο, αλλά ο πρόεδρός τους είπε κατηγορηματικά όχι, ότι δεν υπήρχε ως επιλογή. Αυτό ήταν το τέλος για μένα και δεν ασχοληθήκαμε άλλο με αυτό».

Σχετικά με τη ζωή του στην Ελλάδα απάντησε: «Σε σύγκριση με τη Γερμανία, υπάρχει διαφορά. Οι χρόνοι δεν είναι ακριβώς ακριβείς. Πρόσφατα παραγγείλαμε ένα τραμπολίνο για τον Άντι, το οποίο παραδόθηκε στο σπίτι μας τα μεσάνυχτα του Σαββάτου! Αλλά οι Έλληνες είναι φιλόξενοι, ωραίοι, μας αρέσει ο τρόπος ζωής εδώ και τον απολαμβάνουμε», ενώ αναφέρθηκε σ’ έναν προσωπικό στόχο που αφορά και τον γιο του.

«Θα ήθελα ο γιος μου ο Άντι να με θυμάται ακόμα στο γήπεδο, εφόσον η υγεία μου είναι καλή και έχω την απαραίτητη απόδοση, θα ήθελα να παίζω ποδόσφαιρο στο υψηλότερο επίπεδο για όσο περισσότερο γίνεται. Και επίσης θα ήθελα πολύ να κερδίσω ξανά ένα τρόπαιο, η τελευταία φορά που το έκανα ήταν στο πρωτάθλημα με την Πλζέν, πριν φύγω για τη Γερμανία…».

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Άρης

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ