Η εξαιρετική χρονιά του Αφρικανού μεσοεπιθετικού στη Νίκαια δείχνει ότι ο παίκτης βρήκε την... Ιθάκη του στην ομάδα και η συνεργασία τους θα συνεχιστεί και του χρόνου.

Ντάλσιο: Το “μαύρο διαμάντι” του Ιωνικού! Σε λίγες μέρες, στις 22 Μαΐου, ο Εουσιοντάλσιο Γκόμες θα κλείσει τα 26 του. Και η Σούπερ Λίγκ είναι το 4ο πρωτάθλημα στο οποίο αγωνίζεται. Και… το καλύτερο -για εκείνον και για εμάς. Ο Ντάλσιο έκανε εφέτος μια εξαιρετική σεζόν με την ομάδα της Νίκαιας και είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα… του πάει.

Ο Αφρικανός μεσοεπιθετικός είδε το φως της ζωής στην Αλμάντα,  από γονείς με καταγωγή από τη Γουινέα-Μπισάου. Η πρώην πορτογαλική αποικία τροφοδοτεί συχνά με ποδοσφαιρικά ταλέντα το ποδόσφαιρο της χώρας, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι η ζωή για όσους κατάγονται από εκεί είναι χωρίς προβλήματα στην Πορτογαλία.

Ο Ντάλσιο δεν είχε εύκολα παιδικά χρόνια. Είχε όμως ταλέντο που έδειξε από νωρίς στις Ακαδημίες όπου έμαθε ποδόσφαιρο. Και το 2012, έφτασε και σ’ αυτήν της Μπελενένσες. Εκεί, η πρόοδός του ήταν τόσο μεγάλη ώστε έκανε επαγγελματικό συμβόλαιο το Νοέμβριο του 2014, ούτε 18,5 χρονών.

Βρήκε το λιμάνι του στην Ελλάδα και τον Ιωνικό

Ντεμπουτάρισε στην Πριμέιρα Λίγκα στις 18 Ιανουαρίου του 2015, σ’ ένα ματς απέναντι στη Ζιλ Βιθέντε. Μέχρι το τέλος της σεζόν είχε γράψει 17 συμμετοχές με 2 ασίστ μαζί της και η Μπενφίκα τον αποκτά. Αλλά μένει δανεικός στη Μπελενένσες. Ο Δεκέμβριος της ίδιας χρονιάς, ωστόσο, τον βρίσκει ξανά στη Λισαβόνα, όπου, όμως, δεν κατάφερε να φτάσει στην πρώτη ομάδα.

Με τη Μπενφίκα Β είναι, ωστόσο, πολύ καλός και οι Ρέιντζερς τον παίρνουν δανεικό το καλοκαίρι του 2017. Η Σκοτία, ωστόσο, δεν ήταν το βήμα στην καριέρα του που ήθελε ο παίκτης. Έπαιξε ξανά στην Πορτογαλία, δανεικός στη Μπελενένσες SAD και το 2019, ελεύθερος πια, κάνει την κίνηση που ίσως και ο ίδιος να μην περίμενε ότι θα εξελιχθεί στη μεγάλη ευκαιρία της καριέρας του. Αλλά… όχι με την πρώτη ομάδα του.

Στον Παναιτωλικό, για δύο σεζόν, έπαιξε σε 66 παιχνίδια. Αλλά ο απολογισμός των 2 γκολ και 3 ασίστ δεν ήταν κάτι φοβερό. Οι άνθρωποι του Ιωνικού, ωστόσο, είχαν διακρίνει εξαιρετικά στοιχεία στον παίκτη. Και στη Νίκαια, ο Ντάλσιο βρήκε το λιμάνι του. Με μεγάλη ωριμότητα στο παιχνίδι του, ο Αφρικανός έκανε στον Ιωνικό την καλύτερη σεζόν της καριέρας του.

 


Σε 33 παιχνίδια, ο απολογισμός του ήταν 3 γκολ 6 ασίστ, πιο πολύ ωστόσο μέτρησε για τον Ιωνικό η ποιοτική του προσφορά. Ο Ντάλσιο είχε μεγάλη συνεισφορά στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας και βοήθησε πολύ και με την αγωνιστική του συμπεριφορά. Ήταν μια θετική παρουσία στο γήπεδο, και έπαιξε με πάθος και πολύ φιλότιμο. Θα είναι σίγουρα στο ρόστερ και της νέας σεζόν ως βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος…

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ