Ο δεξιός μπακ της Σέφιλντ έχει πλέον και ελληνική υπηκοότητα και δεν πιάνει θέση ξένου. Το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού ήταν δεδομένο και τώρα ο δρόμος ανοίγει για την περίπτωση να αποτελέσει την εναλλακτική του Γιαν Κόουτο. Αλλά, φυσικά, για να αρθούν όλα τα εμπόδια, έπρεπε πρώτα να βάλει το χέρι της και η... Φόρεστ!

Μπάλντοκ: Στο λιμάνι μέσω… Νότιγχαμ -και γιαγιάς; Ο Τζορτζ, είναι και επίσημα εδώ και λίγες μέρες… Γιώργος. Και την ιστορία του την έχουμε πει, με αφορμή την Εθνική Ομάδα. Ο δεξιός μπακ της Σέφιλντ είναι κατά το 1/4, από τη γιαγιά του, Έλληνας. Και η προσθήκη του στους πιθανούς διεθνείς, είναι ένα ακόμη βέλος στη φαρέτρα του Γκουστάβο Πογέτ.

Φυσικά, από τα μέσα Μαρτίου, όταν ο ομοσπονδιακός τεχνικός είχε στις κλήσεις του για τη θέση μόνο τον Λάζαρο Ρότα, της ΑΕΚ, αρκετά έχουν αλλάξει. Λευτέρης Λύρατζης και Γιάννης Κώτσιρας έχουν σίγουρα προστεθεί πλέον για τα καλά στις πιθανές κλήσεις. Όπως επίσης και ο Μανώλης Σάλιακας. Ωστόσο ο 29χρονος (τα έκλεισε στις 9 Μαρτίου) Μπάλντοκ αποτελεί σίγουρα μια ποιοτική προσθήκη στα δεξιά της άμυνας.

Έκλεισε εφέτος της σεζόν με 27 συμμετοχές, 1 γκολ και 3 ασίστ για τη Σέφιλντ. Κι έχει πλέον “γράψει” μαζί της 166 ματς με 5 γκολ και 13 ασίστ. Παίζει άνετα και καθαρόαιμος δεξιός χαφ. Και, σε κάθε περίπτωση, η αγγλική ποδοσφαιρική του παιδεία τον καθιστά ένα σύγχρονο δεξιό μπακ με σημαντική συμμετοχή και στην επίθεση.




OK για διεθνής. Αλλά να άφηνε την Πρέμιερ; Χλωμό…

Τώρα, κοιτάξτε πώς πήγαινε το πράγμα: Ο Μπάλντοκ, αν και ένα από τα πιο αξιόπιστα μπακ της Τσάμπιονσιπ -της πιο… AAΑ’, “μικρής” κατηγορίας της Ευρώπης. ξέρει, φυσικά, ότι το “διεθνής με την Αγγλία” δεν παίζει. Δεν έχει συμβεί ούτε στα νιάτα του. Πόσο μάλλον στα 29 του. Και γι’ αυτό, από τον Αύγουστο του ’20 ήδη είχε πει ότι πολύ θα ήθελε να πάρει τελικά την ελληνική υπηκοότητα ενόψει συμμετοχής στην Εθνική Ελλάδος.

Μ’ αυτό λυμμένο πλέον, όμως, ανοίγει κι ένα άλλο ενδεχόμενο. Το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον παίκτη ήταν δεδομένο. Η ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη έχει “μάτια” παντού στην Αγγλία και ο Μπάλντοκ είναι μια εξαιρετική περίπτωση. Φυσικά, αυτό το ενδιαφέρον είχε  πλάι και την προϋπόθεση να μην πιάνει θέση ξένου.

Στην πορεία, όμως προέκυψε και μια άλλη δυσκολία. Η Σέφιλντ έκανε έναν εξαιρετικό 2ο γύρο στην Τσάμπιονσιπ. Και από ‘κει που στόχος της ήταν να σώσει την κατηγορία έφτασε να βλέπει μπροστά της την Πρέμιερ μέσω πλέι-οφ. Εάν το πετύχαινε, αντιλαμβάνεστε ότι (κανείς) Μπάλντοκ, Τζορτζ ή… Γιώργος, δε θα έβαζε καν στο μυαλό του να φύγει από την ομάδα για να παίξει στη Σούπερ Λιγκ.

Η Νότιγχαμ… έδωσε τη λύση (αν και ο Κόουτο παραμένει 1η επιλογή)

Γι’ αυτό, όμως, φρόντισε η… άλλη ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη! Η Νότιγχαμ ήταν η ομάδα που “έσβησε” τα όνειρα της Σέφιλντ για άνοδο. Και κατ’ αυτόν τον τρόπο αύξησε κατά πολύ και τις πιθανότητες να θελήσει να… αλλάξει, μετά από 5 χρόνια  παραστάσεις, να αφήσει το Νότιο Γιορκσάιρ και να βρεθεί στα πάτρια εδάφη και το λιμάνι ο Μπάλντοκ.

Ο “Έλληνας” Τζορτζ , πάντως, παραμένει 2ος στόχος του Ολυμπιακού, πίσω από τον Βραζιλιάνο Γιαν Κόουτο, που ανήκει στη Σίτι και εφέτος έπαιξε δανεικός στη Μπράγκα. (Και πρόπερσι στη Χιρόνα). Ο Κόουτο κλείνει τα 20 του στις 3 Ιουνίου, αλλά είχε εφέτος 42 συμμετοχές (1 γκολ, 4 ασίστ) και σχδόν 3.000 αγωνιστικά λεπτά με την πορτογαλική ομάδα.

Έχει επίσης κοινοτικό διαβατήριο (πορτογαλικό) και είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι πρωταθλητές θα θελήσουν να τον δώσουν για μια ακόμη σεζόν τουλάχιστον ως δανεικό.  Ο Πέδρο Μαρτίνς, που ξέρει απ’ έξω κι ανακατωτά τα της Liga Portugal, θέλει πολύ τον ποδοσφαιριστή και ο Ολυμπιακός θα το προσπαθήσει ως το τέλος. Εάν ωστόσο η προσπάθεια δεν ευοδωθεί, ο Μπάλντοκ είναι μια αξιόπιστη εναλλακτική με (πολύ πιο) μεγάλη εμπειρία και ταιριαστός στα πλάνα του Πορτογάλου. Εις αναμονή, λοιπόν…

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπιακός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ