Η επιλογή του Μπερλουσκόνι να είναι ο Γάλλος αυτός που θα βοηθήσει την υστεροφημία του, φτιάχνοντας μια βιώσιμη, "μόνιμη" ένοικο της Serie Α, Μόντσα, λέει πολλά για την ποιότητα της δουλειάς που έκανε ο Φρανσουά στον Ολυμπιακό. Το λένε, άλλωστε και... οι αριθμοί επίσης!

Μοντεστό: Φεύγει κι αφήνει πίσω του… διαμάντια! Θα ήταν αφελής να πιστεύει κάποιος ότι, αν και στα 86 του πια, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα επιτρέψει στον εαυτό του να γίνει, τώρα στα στερνά, ρεντίκολο με τη Μόντσα στη SerieA. Κατάφερε και την ανέβασε, μαζί με τον παλιόφιλο Αντριάνο Γκαλιάνι στη μεγάλη κατηγορία. Δεν το κατάφερε; Ε, τώρα, έστω και για να “μπει στο μάτι” της Μίλαν και μόνο, είναι βέβαιο, λοιπόν, ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να την κρατήσει εκεί.

Ο Μπερλουσκόνι θέλει να ταΐσει την υστεροφημία του με μια ακόμη -ακόμη πιο επική αυτή τη φορά- ιστορία επιτυχίας στο ιταλικό ποδόσφαιρο, με τη Μόντσα. Όμως, ακόμη κι αν υπήρχαν πια τα mega-λεφτά της περιόδου του στη Μίλαν, το ποδόσφαιρο δεν είναι πια ίδιο. Η νεοφώτιστη δε μπορεί να μπει στα μεγάλα σαλόνια με μεταγραφές… 250.000.000 π.χ. Το απαγορεύουν οι κανονισμοί. Και δεν είναι και βιώσιμο. Κι εδώ μπαίνει στην εξίσωση ο Φρανσουά Μοντεστό. Από πολλές απόψεις ο… μεσιέ “βιώσιμο” αυτός καθαυτός.

Ο Μοντεστό δείχνει το πώς θα βαδίσει η Μόντσα…

Η είδηση ότι ο μέχρι τώρα τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού θα είναι ο άνθρωπος που θα αναλάβει να κάνει τη Μόντσα όχι διάττοντα αστέρα στη SerieA, αλλά ομάδα που θα σταθεί εκεί με τον έξυπνο ποδοσφαιρικό τρόπο δείχνει κάτι και για τους δύο. Τους τρεις, μάλλον. Τους Μπερλουσκόνι-Γκαλιάνι απ’ τη μία και τον ίδιο τον Μοντεστό απ’ την άλλη.

Στα 44 του (τα κλείνει στις 17 Αυγούστου), ο Γάλλος νέος τεχνικός διευθυντής της Μόντσα, πλέον, φεύγει από τον Ολυμπιακό ως φίλος. Και πηγαίνει στην Ιταλία -όπου, ποδοσφαιρικά, πέρασε πέντε χρόνια με την Κάλιαρι και τη Μόντενα, ως ειδήμων. Ειδήμων στις ποδοσφαιρικές… επενδύσεις. Ως άνθρωπος με το “μάτι” και τις γνώσεις στο κύκλωμα των ατζέντηδων, ώστε να επιλέξει παίκτες που θα κοστίσουν λίγο. Αλλά θα προσφέρουν άμεσα αγωνιστικά, θα αποκτήσουν υπεραξία και, αύριο μεθαύριο, θα φέρουν  χρήμα στα ταμεία.

Διέπρεψε σε παίκτες που οι “μετοχές” τους πήγαν σφαίρα!

Με τον Κριστιάν Καραμπέ να είναι το πρόσωπο-διαβατήριο για υψηλού επιπέδου γνωριμίες παντού, ο Μοντεστό διέπρεψε σε τέτοιο ρόλο στον Ολυμπιακό. Με κύρια “πηγή” του τις δύο πρώτες κατηγορίες της πατρίδας του, ο κομψός και επικοινωνιακός Φρανσουά, έπεσε διάνα σε πολλές περιπτώσεις. Παπέ Αμπού Σισέ, Ουιεσινού Μπα, Μαντί Καμαρά, Αγκιμπού Καμαρά, αλλά, λόγω Καέν και Γιουσέφ Ελ Αραμπί είναι μερικές μόνο από τις περιπτώσεις που φέρουν την υπογραφή του.

Ο Σισέ κόστισε 700.000 ευρώ και η σημερινή χρηματιστηριακή του αξία είναι στα 8.000.000. Ο Μπα, 500.000 ευρώ. Και σήμερα αξίζει 4.500.000. Ο Αγκιμπού ήλθε πρακτικώς τζάμπα. Με 120.000 ευρώ και σήμερα τον κοστολογούν στα 4.000.000. Ο Μαντί έχει φτάσει την αξία του στα 13.000.000 και ήλθε για περίπου 2.500.000. Και ο Ελ Αραμπί ήλθε ελεύθερος, αλλά μετά από 151 ματς, πια, με την ομάδα έχει γράψει 78 γκολ και 19 ασίστ!

Ο Μόργκαν ντε Σάνκτις, που μάλλον θα είναι ο αντικαταστάτης του, έχει ένα δύσκολο, πλέον, ρόλο, με υψηλές απαιτήσεις. Συμπαίκτης, κάποτε, στη Ρόμα, με το Βασίλη Τοροσίδη, τον Κώστα Μανωλά, αλλά και τον Χοσέ Χολέμπας, ο ντε Σάνκτις θα βρει στον Ολυμπιακό την τελευταία “φουρνιά” του Μοντεστό: Μπαντιουζού Φαντιγκά, Αμπντουλαγιέ Νταμπό, Μαμαντού Κανέ, Ετιέν Κινκουέ. Τα τελευταία του ευρήματα σε παίκτες κάτω των 23 που κόστισαν ελάχιστα, αλλά, αν όλα πάνε καλά, η αξία τους θα αυξηθεί κατακόρυφα σε λίγο καιρό. Ή μάλλον, όχι αν όλα πάνε καλά. Αν όλα πάνε… αλά Μοντεστό!

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Serie A

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπιακός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι