Ο πρόεδρος του πρωταθλητή δεν τον έχει, φυσικά... ξεχάσει. Οι πληροφορίες λένε, μάλιστα, ότι οι κινήσεις που ετοιμάζει μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου -και ίσως και πολύ πιο σύντομα- θα κάνουν αίσθηση όχι μόνον εδώ, αλλά διεθνώς.

Μαρινάκης: Μετά τη Φόρεστ, η σειρά του Ολυμπιακού! Για την αγγλική ομάδα που επίσης ανήκει στον πρόεδρο των πρωταθλητών τα έχουμε πει. Έχει τρελάνει την Ευρώπη. Και, με 152.000.000 ευρώ σε μεταγραφές ήδη, μάλλον θα σπάσει το ρεκόρ νεοφώτιστης ομάδας στην Πρέμιερ (Άστον Βίλα, 160.000.000 ευρώ το 2019), αλλά και στην Ευρώπη (Μονακό, 160.700.000 το 2013). Είναι κάτι λογικό. Πρώτον επειδή το μπόνους ανόδου είναι τόσό μεγάλο (200.000.000 σε βάθος τριών σεζόν) ακριβώς γι’ αυτό το σκοπό. Και δεύτερον επειδή η παραμονή σημαίνει άλλα 150.000.000 ευρώ για δύο ακόμη χρόνια.


Η επένδυση που κάνει, λοιπόν, ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Φόρεστ, προκειμένου να ανταποκριθεί στα υψηλά στάνταρ της Πρέμιερ είναι μια απόλυτα σωστή κίνηση τακτικής. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι έχει… ξεχάσει τον Ολυμπιακό. Είναι άλλωστε οπαδός της ομάδας από μικρό παιδάκι και τα πεπραγμένα του σ’ αυτήν δείχνουν ότι… παραμένει τέτοιος. Μετά τα αγγλικά, λοιπόν, ο Μαρινάκης πιάνει πλέον τα ελληνικά θέματα. Και το παίρνει επάνω του.

Ετοιμάζει κινήσεις που θα κάνουν αίσθηση -όχι μόνον εδώ…

Ειδικά μετά και την -έστω περιπετειώδη- πρόκριση στους Ομίλους του Γιουρόπα, ο Μαρινάκης ετοιμάζει κινήσεις που θα κάνουν εντύπωση και θα ενισχύσουν πολύ σημαντικά τους πρωταθλητές. Βασική προτεραιότητα παραμένει, φυσικά, ο εξτρέμ. Ο Ολυμπιακός έχει απλώσει δίχτυα σε πολλά σημεία για τον παίκτη και σύντομα θα μάθουμε όνομα. Μεγάλο τέτοιο, λένε όλες οι πληροφορίες, ότι θα είναι και αυτό του επιτελικού μέσου. Κάποιοι λένε ότι ο παίκτης θα είναι τέτοιας ποιότητας που η μεταγραφή του θα κάνει αίσθηση όχι μόνο εδώ, αλλά και διεθνώς.


Σε ό,τι αφορά το “αραίωμα” του ρόστερ, όλα δείχνουν ότι ο Μαρινάκης έχει καταλήξει στην αποχώρηση του Αχμέντ Χασάν, που, αν και φιλότιμος, δεν έχει βρει την απαραίτητη σταθερότητα στο βασικό του έργο, που είναι το γκολ. Εκ των ενόντων λύση μπορεί άνετα να δώσει σ’ αυτό ο… Χουάνγκ Νο2, που επίσης παίζει και στα άκρα. Αν τελικά ο Χασάν φύγει, ωστόσο, ο Κορεάτης δε θα είναι ο τελευταίος παίκτης που θα έλθει για την επίθεση. Θα υπάρξει ακόμη μια προσθήκη.

Ρέτσος έρχεται, κάποιος φεύγει, ξανά στον “αφρό” ο Πασχαλάκης

Το ίδιο ισχύει και στα μετόπισθεν, παρά τη διαφαινόμενη επιστροφή του Παναγιώτη Ρέτσου. Επειδή είναι σχεδόν βέβαιο ότι, εύκολα ή δύσκολα, πάντως τουλάχιστον ένας από τους στόπερ θα αποχωρήσει πριν από το τέλος της μεταγραφικής περιόδου, ο Κάρλος Κορμπεράν θέλει μια ακόμη προσθήκη στη θέση. Και ο Μαρινάκης θα ανταποκριθεί. Το ίδιο συμβαίνει και για κάτω από τα γκολπόστ. Ο Βατσλίκ ήταν ο ήρωας της πρόκρισης με τον Απόλλωνα Λεμεσού, αλλά στα προηγούμενα παιχνίδια έδειξε αστάθεια. Και, σε κάθε περίπτωση, ο ανταγωνισμός δε θα του κάνει κακό.


Σχετικά, ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης είναι το όνομα που έχει κυκλοφορήσει ξανά στο λιμάνι, αφού ο παίκτης δε θέλει με τίποτε να πάει προς… Αραβία μεριά, παρά τα πολλά πετροδολάρια των προσφορών που έχει. Προπονήσεις κάνει, με τους Τάσο Δώνη και Έργκους Κάτσε και είναι σε αναμονή πρότασης από ελληνικό σύλλογο. Λένε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από δύο ομάδες. Αλλά η μια απ’ τις δύο είναι μάλλον παρακινδυνευμένο να πούμε ότι μπορεί να γίνει και μεταγραφή. Ο Ολυμπιακός μοιάζει ο πιο πιθανός νέος προορισμός του…

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπιακός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι