Ο διεθνής Ισλανδός που ο Παναθηναϊκός φέρνει στην ομάδα εκμεταλλευόμενος την κατάσταση στο ρωσικό ποδόσφαιρο, είναι ένας ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής με παραστάσεις και εμπειρία.

Μάγκνουσον: Όχι αντί-Βέλεθ, αλλά… Μάγκνουσον! Στα τέλη του περασμένου μήνα όταν και ο Γκατσίνοβιτς έγινε “φευγάτος” για τον Παναθηναϊκό, μετά τον Φραν Βέλεθ, λέγαμε από εδώ ότι η ώρα για την ομάδα να τρέξει είχε φτάσει. Και το καλό είναι ότι… το έκανε! Διότι, ειδικά η απώλεια του Ισπανού “πόνεσε” τους φίλους του “τριφυλλιού”. Έχει γράψει, άλλωστε, 59 ματς, συνολικά με την ομάδα.

Ως δίδυμο με τον Μπαρτ Σένκεφελντ ήταν πέρυσι εγγύηση στην άμυνα. Ίσως το καλύτερο “ντουέτο” της σεζόν γενικά. Επάνω σ’ αυτό το δίδυμο, με την προσθήκη μπροστά τους του Ρούμπεν Πέρεθ, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έστησε όλη την τακτική του των αντεπιθέσεων. Και η ομάδα έφτασε να πάρει τίτλο και να βγει Ευρώπη. Ωστόσο, οι δύο πλευρές δε χώρισαν με θυμό.

Ένας καλός επαγγελματίας έφυγε, ένας άλλος έρχεται!

Ο Φραν μόλις έκλεισε τα 31 του. Δεν έχει πολλά περιθώρια ακόμη στην καριέρα του για να κάνει ένα συμβόλαιο όπως αυτό με την Αλ Φατέχ. Απολαβές της τάξεως του 1.000.000 το χρόνο απλώς δεν “παίζουν” στον Παναθηναϊκό και, ακόμη και η αντιπρότασή του ήταν ούτε στα μισά απ’ αυτά τα λεφτά. Το περίπου 1.000.000 των Αράβων -“κασέρι”, κιόλας- “ζέστανε” και το ταμείο. Και το αντίο με τον Βέλεθ ήταν αυτό που έπρεπε. Χωρίς δράματα και υπερβολές. Αντάξιο του επαγγελματισμού που και ο ίδιος έδειξε αυτά τα περασμένα 2 χρόνια.

Μ’ αυτά ειπωμένα, ωστόσο, είναι λάθος να λέει κάποιος τον Χόρντουρ Μάγκνουσον “αντί-Βέλεθ”. Ναι. Φυσικά και έρχεται να πάρει τη θέση που είχε εκείνος. Αλλά ο Ισλανδός είναι επίσης και από μόνος του μια πολύ ξεχωριστή ποδοσφαιρική προσωπικότητα. Δεν είναι αντί-κάποιος. Είναι ο… εαυτός του. Και αυτό είναι αρκετό.

Έχει παραστάσεις, εμπειρία και όρεξη για μπάλα…

Στα 29,5 του χρόνια (γεν. 11/2/1993) και με μπόι 191 εκατοστά, ο διεθνής Ισλανδός ποδοσφαιριστής έχει παραστάσεις από Ιταλία (Serie B με Σπέτσια και Serie A με Τσεζένα), αλλά και Αγγλία (Τσάμπιονσιπ με τη Μπρίστολ). Με την τελευταία ήταν παρών σε όλα τα ματς στην “τρελή” πορεία της στο Λιγκ Καπ, το 2017-18, όταν αποκlείστηκε στα ημιτελικά από τη Μάντσεστερ Σίτι. Αφού νωρίτερα, όμως, είχε αφήσει “ξερές” Γουότφορντ, Στόουκ Σίτι, Κρίσταλ Πάλας και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (vid)

Στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στη συνέχεια, έγραψε μια πολύ “γεμάτη” πρώτη σεζόν, αλλά πέρυσι μια ρήξη στον αχίλλειο τένοντα τον κράτησε μακριά από το γήπεδο ως εφέτος το Φλεβάρη. Αυτός ο τραυματισμός, όμως, είναι πίσω του για τα καλά. Έχει επανέλθει πλήρως και στην Εθνική Ισλανδίας. Για τον Γιοβάνοβιτς, έχει κι ένα τακτικό πλεονέκτημα επίσης.


Σε αντίθεση με τον Βέλεθ, που είναι δεξιοπόδαρος, όπως και ο Σένκεφελντ, ο Μάγκνουσον είναι αριστεροπόδαρος. Είναι κάτι που ήθελε ο Σέρβος, όπως ήθελε και το επιπλέον “μπόι” στο κέντρο της άμυνας. Είπαμε λοιπόν και στην αρχή. Ο Παναθηναϊκός έπρεπε να τρέξει. Και το έκανε. Επιτυχημένα. Εκμεταλλεύεται, με τον Μάγκνουσον την κατάσταση στο ρωσικό ποδόσφαιρο και φέρνει στην ομάδα έναν ποιοτικό ποδοσφαιριστή  με όλες τις προδιαγραφές να αντικαταστήσει επάξια -ίσως και να ξεπεράσει σε ουσία- τον Ισπανό. Job well done, με άλλα λόγια…

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Παναθηναϊκός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ