Ο Βραζιλιάνος αμυντικός έπαιξε στην ομάδα της Φθιώτιδας εξαιτίας ενός παράξενου αραβικού ποδοσφαιρικού... εθίμου, σε σχέση με τα συμβόλαια. Ήταν λογικό ότι θα έφευγε στο τέλος της σεζόν. Συνεχίζει πια στην Αλ Νασρ του Ντουμπάι...

Λαμία: Έγινε ξανά… “Άραβας” ο Λούκας! Ο υψηλόσωμος Βραζιλιάνος αμυντικός, που κλείνει τα 30 του στις 22 του μηνός, ήταν μια προσθήκη-έκπληξη για τους Φθιώτες, τον περασμένο Φεβρουάριο. Και έδειξε πολύ καλά στοιχεία. Πρόλαβε και έπαιξε σε 12 ματς μαζί τους. Πέτυχε κι ένα γκολ κατά του ΟΦΗ, στα πλέι-άουτ. Και, ειδικά μετά και την παραμονή της ομάδας στη Super League, η Λαμία θα ήθελε πολύ να τον έχει στις τάξεις της και εφέτος.

Όμως, ο Λούκας έφυγε νωρίς νωρίς από την ομάδα. Επισήμως, ο λόγος ήταν ότι ο τραυματισμός του δε θα του επέτρεπε να δώσει παρών στα μπαράζ της παραμονής. Αλλά και να μπορούσε, η αποχώρησή του ήταν δεδομένη, όποιο κι αν ήταν το αποτέλεσμα στις αναμετρήσεις με τη Βέροια. Και ο λόγος είναι απλός. Το… κασέ του.

Ο Βραζιλιάνος ήλθε στη Λαμία από τη Σαουδική Αλ Τάι. Η ομάδα έχει χρηματιστηριακή αξία περί τα 9.000.000 ευρώ. Είναι από τις πιο “φτωχές” σ’ ένα πρωτάθλημα που όλο μαζί κοστίζει 281.000.000 -με την Αλ Χιλάλ, φυσικά, να απέχει πολύ από τους υπόλοιπους (61.000.000 αξία). Παρά ταύτα και η Αλ Τάι κρατά το περίεργο ποδοσφαιρικό έθιμο της χώρας.

Έπαιζε στη Λαμία, αλλά… τα πολλά τα πλήρωναν άλλοι!

Ποιο είναι αυτό; Στις αραβικές χώρες, όταν μια ομάδα αφήνει έναν παίκτη να φύγει, του εξασφαλίζουν ότι θα συνεχίσουν να πληρώνουν τη διαφορά του συμβολαίου του, εφόσον ο σύλλογος στον οποίο θα πάει δεν το καλύπτει. Γι’ αυτό και είπαμε στην αρχή ότι η προσθήκη του στο ρόστερ της Λαμίας ήταν μια έκπληξη. Επειδή η ομαδα σίγουρα δεν ήταν σε θέση να δώσει στον Λούκας τα χρήματα που έπαιρνε στην Αλ Τάι.

Το κασέ του Βραζιλιάνου είναι τέτοιο που μόνο οι 5 μεγάλοι του ελληνικού πρωταθλήματος θα άντεχαν οικονομικά. Η Λαμία, ωστόσο, εκμεταλλεύτηκε αυτή την αραβική… ιδιομορφία και πήρε τον παίκτη με κόστος περίπου 50.000 ευρώ. Ήταν όμως, δεδομένο ότι δε θα μπορούσε και να τον κρατήσει στη συνέχεια.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lucas Alves (@_lucas20alves)

Ήδη, άλλωστε, ο Λούκας φρεσκάρει ξανά τα αραβικά του. Θα συνεχίσει την καριέρα του στα ΗΑΕ και συγκεκριμένα στην Αλ Νασρ, του Ντουμπάι. Και δε θα παίξει για 50.000 ευρώ, να είστε σίγουροι. Στην Αλ Νασρ, μάλιστα, θα μπορεί να συζητά και τα του ελληνικού πρωταθλήματος με τον Μεχντί Αμπέντ. Ο Αλγερινός διεθνής μέσος πρόλαβε 72 ματς, 14 γκολ και 6 ασίστ με τον Παναθηναϊκό στα μέσα της περασμένης 10ετίας και παίζει στην Αλ Νασρ από πέρυσι το Γενάρη…

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι