Κούρτιτς: Έφηβος στα… 33 του στον ΠΑΟΚ! Ο “Δικέφαλος” είναι ο 11ος σταθμός στην καριέρα του Γιασμίν Κούρτιτς. Αλλά αποδεικνύεται ο πιο τυχερός. Και μαζί του πετυχαίνει πράγματα -και θαύματα- που τον κάνουν να μοιάζει στην ακμή της ποδοσφαιρικής του ζωής. Δείχνει στο γήπεδο μαχητικότητα παθιασμένου πιτσιρικά.  Και παρότι σ’ όλη του τη διαδρομή έχει […]

Κούρτιτς: Έφηβος στα… 33 του στον ΠΑΟΚ! Ο “Δικέφαλος” είναι ο 11ος σταθμός στην καριέρα του Γιασμίν Κούρτιτς. Αλλά αποδεικνύεται ο πιο τυχερός. Και μαζί του πετυχαίνει πράγματα -και θαύματα- που τον κάνουν να μοιάζει στην ακμή της ποδοσφαιρικής του ζωής. Δείχνει στο γήπεδο μαχητικότητα παθιασμένου πιτσιρικά.  Και παρότι σ’ όλη του τη διαδρομή έχει τον τίτλο του χαφ, τα ποσοστά του στο σκοράρισμα είναι ήδη αυτά ενός πολύ καλού επιθετικού!

Στο ποδόσφαιρο συμβαίνει συχνά να περάσουν χρόνια μέχρι ένας παίκτης να ταιριάξει τόσο απόλυτα σε μια ομάδα ώστε να βγάλει στο γήπεδο έναν εαυτό που ίσως κι ο ίδιος να μην ήξερε ότι έχει. Πολλά παίζουν ρόλο σ’ αυτό. Το κλίμα στα αποδυτήρια. Η κερκίδα. Ο προπονητής. Το σύστημα της ομάδας. Ο 74 φορές διεθνής με τη Σλοβενία Κούρτιτς, πιθανότατα δεν περίμενε, όταν έφτανε στην Τούμπα πέρυσι τον Ιούλιο, ότι έξι μήνες μετά όλα τα πιο πάνω θα είχαν συνεργήσει για να νιώθει -και να παίζει- στα 33 του σαν 25άρης!

Στην Ιταλία από τα 22 -η Παλέρμο και οι δανεισμοί…

Ο Σλοβένος μόλις έκλεισε αυτό το “σημαδιακό” στη ζωή κάθε ποδοσφαιριστή “33”. Γεννήθηκε στις 10 Ιανουαρίου του 1989 στη Σλοβενία. Αλλά από το 2011 έζησε ποδοσφαιρικά στην Ιταλία. Ξεκίνησε την καριέρα του απο την ομάδα της πόλης του, τη Μπέλα Κράτσινα. Οι εμφανίσεις του τον έφεραν το 2010 στη Γκόριτσα. Και στα 22 του οι σκάουτ της Παλέρμο τον έκαναν τον 4ο παίκτη από τη χώρα στην ομάδα τους.

Ο Κούρτιτς ντεμπουτάρισε με την Παλέρμο στο Κύπελλο Ιταλίας δυο μέρες μετά τα 23α γενέθλιά του, απέναντι στην Κιέβο. Και τον Φεβρουάριο, απέναντι στη Φιορεντίνα έπαιξε το πρώτο του ματς στη Serie A. Ακολούθησαν ο δανεισμός του στη Βαρέζε, η επιστροφή του στο Παλέρμο και η Σασουόλο, που αγόρασε τα μισά δικαιώματά του. Μετά από 6 μήνες δόθηκε δανεικός στην Τορίνο. Ως παίκτης 100% της Σασουόλο ακολούθησε ο δανεισμός του στη Φιορεντίνα και μετά η απόκτησή του από την Αταλάντα.

Ο ερχομός στον ΠΑΟΚ και το… κατά συρροήν σκοράρισμα!

Έπαιξε δύο σεζόν δανεικός στη Σπαλ και στην Πάρμα από το Γενάρη του ’20. Υπέγραψε στο τέλος εκείνης της σεζόν συμβόλαιο ως το 2023. Μετά από μιάμιση σεζόν μαζί της (57 εμφανίσεις, 6 γκολ), πέρυσι τον Ιούλιο ήλθε δανεικός για δύο χρόνια στον ΠΑΟΚ. Και… όλα άλλαξαν στη ζωή του! Αυτό που συνέβη είναι εντυπωσιακό. Ο Κούρτιτς δεν είχε κακές ή “άδειες” χρονιές σε καμία από τις προηγούμενες ομάδες του.

Όταν ήλθε στον “Δικέφαλο” είχε στα πόδια του 453 παιχνίδια, σε Σλοβενία και Ιταλία, σε Serie A και Β. Οι ικανότητές του ως ποδοσφαιριστή δεν αμφισβητήθηκαν από κανέναν. Όμως έμοιαζε να μη βρίσκει χώρο για “μονιμοποίηση” στο αρχικό σχήμα. Και σε κάθε περίπτωση, σ’ αυτά τα 453 προ ΠΑΟΚ παιχνίδια είχε πετύχει μόλις 34 γκολ. Ένα κάθε 13 ματς, δηλαδή. Αλλά στον ΠΑΟΚ… σαρώνει!

Σε συνολικά 26 εμφανίσεις μαζί του έχει πετύχει ήδη 13 -τα 12 απ’ αυτά στο πρωτάθλημα, το 1/3 όλων των γκολ της ομάδας! Και, στατιστικά ένα κάθε δύο ματς. Γενικά, ο Κούρτιτς μοιάζει να καλύπτει… δύο ρόλους στο γήπεδο. Αυτόν του μέσου, αλλά κι αυτόν του “έξτρα” επιθετικού. Δεινός εκτελεστής στα στημένα, στο ματς με τη Λαμία πέτυχε και το -καθοριστικό- πρώτο του γκολ σε ροή αγώνα. Και έκτοτε… συνεχίζει. Είναι παίκτης – κλειδί για την ομάδα. Ο ίδιος μοιάζει αναγεννημένος. Και στον “Δικέφαλο” τρίβουν τα χέρια τους…

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΠΑΟΚ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι