Στην πορεία του στα γήπεδα σε έξι χώρες, ο Έλληνας επιθετικός πετούσε φωτιές σε τρεις ομάδες. Στις υπόλοιπες, όμως και, κυρίως τώρα, στον Άρη, οι εμφανίσεις του ήταν κάθε άλλο παρά καλές. Κι αυτή η πορεία μάλλον φτάνει στο τέρμα της...

Κώστας Μήτρογλου: Δεν έπεσε… απ’ τον Άρη! Η καριέρα ενός από τους κορυφαίους Έλληνες επιθετικούς του 21ου αιώνα τελειώνει άδοξα. Στα δικαστήρια. Η πτώση όμως -διότι, δυστυχώς, κανείς δεν πιστεύει ότι ο Μήτρογλου μπορεί να αναστηθεί ποδοσφαιρικά- δεν ήλθε ξαφνικά. Η πορεία παρακμής του κρατάει καιρό τώρα. Και δε βρίσκει -ποδοσφαιρικά- εύκολη εξήγηση…

Πίσω στο 2014, ο Μήτρογλου πετάει φωτιές με τον Ολυμπιακό. Με 17 γκολ σε 17 ματς (14 σε 12 ματς της Σούπερ Λιγκ και 3 σε 5 ματς του Τσάμπονς Λιγκ). Το καλοκαίρι, η Φούλαμ ανοίγει διάπλατα το πορτοφόλι της και τον παίρνει στην Αγγλία για σχεδόν 13.500.000 ευρώ.

Εκεί όμως, ένας τραυματισμός τον κρατάει εκτός σχεδόν 6 μήνες και μετά δε βρίσκει ποτέ φόρμα. Είναι η πρώτη του σεζόν στην οποία δείχνει αστάθεια στην απόδοσή του. Οι Άγγλοι είναι σκληροί στους χαρακτηρισμούς τους. Λίγο πολύ τον αποκαλούν “παλτό”, κάτι που τον επηρεάζει πολύ και στην επιστροφή του, στο τέλος της σεζόν στον Ολυμπιακό, ως δανεικός.

Σιγά σιγά επανέρχεται όμως. Και το καλοκαίρι του 2015, η Μπενφίκα πηγαίνει στη Φούλαμ με πρόταση δανεισμού για 800.000 ευρώ. Στην Πορτογαλία, ο Μήτρογλου ξαναβρίσκει τον καλό του εαυτό. Στις δύο σεζόν του εκεί, μια ως δανεικός και την επόμενη ως μεταγραφή αξίας 7.000.000 ευρώ έχει 52 γκολ και 10 ασίστ σε 88 ματς για όλες τις διοργανώσεις!

Το μεγάλο λάθος της φυγής από την Πόρτο…

Κι έτσι, τον Αύγουστο του 2017 κανει άλλη μια μεγάλη σε αξία μεταγραφή. Πηγαίνει στη Μαρσέιγ για 15.000.000 ευρώ. Μάλλον δεν έπρεπε να το κάνει ποτέ. Με τη Μπενφίκα είχε “δέσει” άψογα. Αλλά στη Μασσαλία είναι τελείως έξω απ’ τα νερά του. Δε βρίσκει δίχτυα, έχει τραυματισμούς, δεν κερδίζει ποτέ την εμπιστοσύνη της ομάδας.

Το Γενάρη του 2019 φεύγει δανεικός για τη Γαλατασαράι, όπου όμως, επίσης απογοητευει. Από τους συνεχείς… “πολυβολισμούς” της Πορτογαλίας, μέσα σε δύο χρόνια, σε Γαλλία και Τουρκία, ο Μήτρογλου έχει πετύχει μόλις 18 γκολ (!) και το ίδιο κακή απόδοση έχει και στην Αϊντχόφεν, όπου τον δανείζει στη συνέχεια η Μαρσέιγ. Ξεκινά καλά, αλλά στο τέλος ο απολογισμός του είναι μόλις 3 γκολ σε 18 ματς.

Επιθετικός που μέσα σε 3,5 σεζόν και τρία διαφορετικά πρωταθλήματα μετράει συνολικά 21 γκολ δεν μπορεί να έχει αυτόν τον τίτλο. Και η Μαρσέιγ τον αφήνει ελεύθερο πέρυσι το Γενάρη. Στον Άρη, οι οπαδοί τον υποδέχονται με ενθουσιασμό. Αλλά ο Άκης Μάντζιος, όχι. Δεν πιστεύει στον παίκτη, που, παράλληλα, χάνει και πάρα πολλά ματς και προπονήσεις από τραυματισμούς.

Άδοξος επίλογος στη σχέση με τον Άρη -και μάλλον στην καριέρα του…

Ούτε, τώρα, ο Χερμάν Μπούργος υπολογίζει στον παίκτη. Ο νέος προπονητής του Άρη είναι λάτρης των στατιστικών και της ανάλυσης. Και τα 2 γκολ σε 11 ματς δεν είναι δυνατόν να τον συγκινήσουν. Προφανώς, ούτε η εικόνα του παίκτη στις προπονήσεις. Η προσφυγή στα δικαστήρια κατά του Άρη δίνει έναν ακόμη πιο άδοξο επίλογο στο πέρασμά του από την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Με κλεισμένα, μόλις, τα 34 του, ο Κώστας Μήτρογλου, των 38 γκολ σε 35 ματς με τη Γκλάντμπαχ, των 82 γκολ και των 20 ασίστ σε 188 ματς με τον Ολυμπιακό και των 52 γκολ και 10 ασίστ σε 88 ματς με τη Μπενφίκα, ίσως βρει ομάδα ξανά. Σε χαμηλότερη κατηγορία. Ίσως και όχι. Τζιράρισε στην καριέρα του κοντά στα 43.000.000 ευρώ σε μεταγραφές. Αλλά την κλείνει με τρόπο καθόλου αντάξιο αυτών των αριθμών…

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Άρης

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ