Η επιλογή προπονητή, ειδικά για το εφετινό ρόστερ της ομάδας, είναι κομβικής σημασίας για τη συνέχεια της σεζόν. Ο Άλαν Πάρντιου, με τον οποίο όλα δείχνουν ότι έχει συμφωνήσει έχει το κύρος και την εμπειρία να διαχειριστεί αυτό το έμψυχο υλικό. Έχει, ωστόσο και τα "ντεφό" του. Όλα θα κριθούν στο χορτάρι...

Καρυπίδης: Η απόφαση ζωής για τη… ζωή στον Άρη! Οι επιστήμονες ερευνούν ακόμη για στοιχεία ότι ο “κόκκινος πλανήτης” φιλοξενούσε κάποτε έμβια όντα. Στον… κίτρινο πλανήτη του Άρη Θεσσαλονίκης, ωστόσο, η αναζήτηση είναι τελείως διαφορετική. Διότι η ομάδα εφέτος σφύζει από έμβια ποδοσφαιρικά όντα πρώτης διαλογής! Μια ματιά στο ρόστερ αρκεί για να πείσει και τον πλέον δύσπιστο ότι το έμψυχο υλικό είναι υψηλής ποιότητας και δυνατοτήτων.

Μιλάμε, άλλωστε, για μια ομάδα που έχει πάρει εφέτος -ως τώρα- Μανού Γκαρσία, Ζερβινιό, Αντρέ Γκρέι, Ραφαέλ Καμάτσο, Νίκολας Ενκουλού, Παπέ Σεΐχ Ντιοπ, Μόουζες Οντουμπάγιο, Μπράιαν Νταμπό και Μάρβιν Πίρσμαν. Αν, όπως λέει το ρεπορτάζ έλθουν και οι Έντουιν Ροντρίγκεζ ή/και Πίτερ Ετεμπό, καθώς επίσης και ένας ακόμη επιθετικός (που, πάντως, δεν είναι άμεση προτεραιότητα) ο Άρης θα έχει, ασφαλώς, το πιο πλήρες σύνολό του εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Tα δύο, ως τώρα, λάθη του Θόδωρου Καρυπίδη

Χωρίς αμφιβολία, ο Θόδωρος Καρυπίδης έχει ξεπεράσει εφέτος τον εαυτό του. Έχει βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη και οι καλές του προθέσεις δεν είναι υπό αμφισβήτηση. Όμως… και ο δρόμος για την κόλαση είναι στρωμμένος με καλές προθέσεις, λέει μια παλιά πορτογαλική παροιμία. Ο Καρυπίδης έχει κάνει ως τώρα δύο σοβαρά λάθη. Το πρώτο αφορά στον Χερμάν Μπούργος. Εάν ο Αργεντινός ήταν καλός για έλθει αρχικά, έπρεπε να είναι ακόμη στην ομάδα. Εάν στην πορεία διαπιστώθηκε ότι ήταν κακός, έπρεπε να έχει φύγει το καλοκαίρι. Είναι τόσο απλό.

Το δεύτερο λάθος του είναι, βέβαια, αμιγώς επικοινωνιακό, αλλά έχει κι αυτό τις επιπτώσεις του. Κι ας μην είναι το ίδιο σοβαρές με το να είναι μια ομάδα με τέτοιο ρόστερ με υπηρεσιακό προπονητή ενώ το πρωτάθλημα έχει ξεκινήσει, πάντως, υπάρχουν. Ο Καρυπίδης, ίσως και για να τσεκάρει αντιδράσεις έχει διαρρεύσει ως τώρα δύο ονόματα, του Ραούλ Κανέγια, αλλά και του Χούλιο Βελάσκεθ. Συμφωνία, όμως, δεν υπήρξε. Και στο ποδόσφαιρο οι -οσοδήποτε καλοί- παίκτες δεν κάνουν… από μόνοι τους μια καλή ομάδα. Απλώς δεν είναι δυνατόν.

Η απόφασή του για τον Πάρντιου είναι εξαιρετικής κρισιμότητας

Το όνομα του έμπειρου Άλαν Πάρντιου με τον οποίο έφτασε σε συμφωνία ο Καρυπίδης για το ρόλο του διαχειριστή αυτού του ρόστερ υψηλών προδιαγραφών είναι σεβαστό. Παρότι λίγο… οξύθυμος και αθυρόστομος (έχει τιμωρηθεί, μεταξύ άλλων για… κουτουλιά σε πάικτη της Χαλ, έχει προπηλακίσει τον Μανουέλ Πελεγκρίνι κι έχει πει στον “αέρα” του BBC ότι ο Μικαέλ Εσιέν “βίασε” σε μια φάση τον Τσετ Έβανς της Σίτι), η εμπειρία του είναι σημαντική.

Έχει περάσει, ανάμεσα σε άλλες ομάδες και από Γουέστ Χαμ, Σαουθάμπτον, Κρίσταλ Πάλας, Γουεστ Μπρομ αλλά, βέβαια και Νιουκάστλ, όπου έμεινε 4 χρόνια. Μόλις έκλεισε τα 61 του και, θεωρητικά, έχει τις γνώσεις και το κύρος να κάνει τα αποδυτήρια -αλλά και την ομάδα- “δική του” υπόθεση. Μένει να το δούμε και στην πράξη. Διότι αυτή η απόφαση του Καρυπίδη είναι κομβικής σημασίας για τη συνέχεια μιας σεζόν που σε… βιογραφικά παικτών ξεκίνησε με πολλά όνειρα. Αλλά, αν η συνέχεια δεν είναι ανάλογη, ανάλογα μεγάλη θα είναι και η απογοήτευση του κόσμου.

Ο Λονδρέζος προπονητής αναμένεται την Τρίτη (13/9) στη Θεσσαλονίκη, για τα τυπικά και για να επισημοποιηθεί η έναρξη της συνεργασίας των δύο πλευρών. Το κυριότερο, για να αναλάβει την ομάδα για τα επόμενα δύο χρόνια, και να λύσει προβλήματα που ψάχνουν λύση εδώ και καιρό.

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Άρης

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα