Το γήπεδο του Ολυμπιακού δεν είναι πλέον το πιο σύγχρονο και όμορφο στη χώρα. Σκέψεις για την αναβάθμισή του, αισθητική και λειτουργική, υπάρχουν καιρό τώρα. Και δε φαίνεται να τις αναβάλλει η απογοήτευση από την εφετινή πορεία της ομάδας...

Η ήττα, ήττα, αλλά και το… Νέο Καραϊσκάκης στα “σκαριά”! Η πικρία από το 0-3 από την Καραμπάγκ είναι, φυσικά, μεγάλη στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο. Γενικά, η ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού εφέτος έχει φέρει απογοήτευση στην ιδιοκτησία. Η έλλειψη μεταγραφικού σχεδιασμού, αλλά και τα άσχημα αποτελέσματα έχουν ήδη διώξει δύο προπονητές από την ομάδα. Και έχουν φέρει… μια καραβιά παίκτες. Παρά ταύτα, η εικόνα του Ολυμπιακού δεν αρέσει, προς το παρόν, σε κανέναν, αν και η σεζόν ξεκίνησε με αρκετά όνειρα.

Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, όπως και σε κάθε ομάδα, έτσι και στον Ολυμπιακό, υπάρχει η καθημερινότητα, υπάρχει όμως και ο μακρόπνοος σχεδιασμός. Τα μεγάλα πρότζεκτ γύρω από το σύλλογο. Και ένα απ’ αυτά είναι και η ανακαίνιση-ανανέωση-αναβάθμιση του “Γεώργιος Καραϊσκάκης”. Το γήπεδο έκλεισε εφέτος τα 18 του χρόνια. Και μέχρι τα αποκαλυπτήρια του OPAP Arena, σίγουρα μπορούσε να καυχηθεί ότι ήταν το πιο σύγχρονο και όμορφο στην Ελλάδα. Τα σκήπτρα αυτά έφυγαν ωστόσο από τον Πειραιά και είναι πια στη Νέα Φιλαδέλφεια.



Σϊγουρη η αναβάθμιση, λιγότερο εύκολη υπόθεση η επέκταση…

Σκέψεις για αναβάθμιση του “Καραϊσκάκης” υπήρχαν, φυσικά και πριν η “Αγιά Σοφιά” ανοίξει τις πύλες της. Η διοίκηση του Ολυμπιακού είχε στο μυαλό της αλλαγές και βελτιώσεις σε αρκετούς τομείς, όπως, π.χ. ο νέος φωτισμός, ο περιβάλλων χώρος, η εξωτερική επένδυση και οι εσωτερικές εγκαταστάσεις του γηπέδου, αθλητικής και μη χρήσης. Απ’ όσο λένε οι πληροφορίες, το μέχρι στιγμής εφετινό αγωνιστικό “πατατράκ”, δεν έχει αναβάλει το σχεδιασμό αυτόν και, κατά πάσα βεβαιότητα, θα προχωρήσει κανονικά.


Συγχρόνως, όμως και με πολύ λογική την ελπίδα (έως και πεποίθηση) ότι η αγωνιστική εικόνα κάποια στιγμή θα γίνει πολύ καλύτερη -υλικό άλλωστε υπάρχει και… περισσεύει κιόλας- στο τραπέζι έχει μπει και κάτι που, στο παρελθόν, είχε αποκλειστεί. Μιλάμε για την προσθήκη διαζώματος που θα αυξήσει σημαντικά τη χωρητικότητα του Καραϊσκάκης. Αυτό, ωστόσο, είναι ένα πολύ πιο περίπλοκο, ακριβό και… γραφειοκρατικά δύσκολο εγχείρημα. Αν και ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι απρόβλεπτος -και, όταν θέλει, πολύ αποφασιστικός- το επιπλέον διάζωμα μάλλον είναι υπόθεση για το μέλλον…

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπιακός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ