Όλα δείχνουν ότι μόνον τα τυπικά απομένουν για να μπει μπροστά το σχέδιο "διπλής ανάπλασης" που θα φέρει και τους "κίτρινους" αγκαλιά με το όνειρο ενός νέου γηπέδου. Θα είναι 30-35.000 θέσεων με πλέον αισιόδοξο ορίζοντα παράδοσης το 2026 και πιο ρεαλιστικό το 2030...

Η ΔΕΘ φέρνει… γήπεδο-διαστημόπλοιο στον Άρη! Μπορεί ο σχεδιασμός -αυτονόητα- να προβλέπει ότι οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν από τον πρωθυπουργό παραδοσιακά, στην ομιλία του στη Διεθνή Έκθεση. (Εφέτος από τις 10 ως τις 18 Σεπτεμβρίου). Όμως όλες οι πληροφορίες λένε πλέον ότι το θέμα “νέο, ιδιόκτητο γήπεδο”, έχει προχωρήσει πολύ. Τα περισσότερα κομμάτια του παζλ μοιάζουν να είναι πια στη θέση τους και απομένουν τα τυπικά.

Οι επαφές με τον επιφανή, ελληνικής καταγωγής επιχειρηματία του αγγλικού Real Estate, Νικόλαο Τριμμάτη (Concept Business Group, εδώ με τον Μπόρις Τζόνσον), είναι στο τέλος τους.  Ο Τριμμάτης, που έχει κάνει deals άνω των 2.400.000.000 ευρώ την τελευταία 10ετία, έχει καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη. Και η συνεργασία μαζι του αφορά, φυσικά, τη χρηματοδότηση του κόνσεπτ, αλλά και την οικονομική βιωσιμότητά του (εμπορικό κέντρο και ξενοδοχείο στον ίδιο χώρο).

Μεταξύ ΙΚΕΑ και Αεροδρομίου ο νέος χώρος…

Ο ακριβής αυτός χώρος δεν έχει γίνει γνωστός με λεπτομέρειες. Ξέρουμε, ωστόσο, ότι ειναι κρατικής ιδιοκτησίας. Καθώς και ότι έχει έκταση 170 στρεμμάτων. Η τοποθεσία του είναι μεταξύ αεροδρομίου και ΙΚΕΑ και το όλο πρότζεκτ θα προχωρήσει ως “Διπλή Ανάπλαση”. Ως “αντάλλαγμα” για την έκταση όπου θα είναι το νέο γήπεδο – sports hub του Άρη, το “Κλεάνθης Βικελίδης” θα γίνει δημόσιος χώρος πράσινου και αναψυχής. Μια όαση, δηλαδή, σε μια αρκετά επιβαρυμμένη σήμερα αστική περιοχή.

Πρέπει να πούμε εδώ ότι Ερασιτέχνης και ΠΑΕ συμβαδίζουν στο πρότζεκτ χωρίς διαφωνίες και με κοινή γραμμή. Και υπάρχει καλό επίπεδο συνεννόησης και με την πολιτεία. (Άλλωστε το γενικότερο θέμα “επενδύσεις και υποδομές” είναι μια παλιά και πολύ πικρή ιστορία για τη Θεσσαλονίκη…) Οι βασικοί άξονες του όλου πρότζεκτ έχουν μπει επί χάρτου από τον περασμένο Νοέμβριο ήδη σε σύσκεψη στην οποία πήραν μέρος και η Περιφέρεια και οι εμπλεκόμενοι Δήμοι.

30-35.000 θέσεις -ρεαλιστικά έτοιμο γύρω στο 2030

Το συνολικό κόστος της διπλής ανάπλασης θα είναι κοντά στα 200.000.000 ευρώ. Απ’ αυτά τα μισά θα βαρύνουν τον Άρη και το χρηματοδοτικό του σχήμα. Η αναμόρφωση του Κλεάνθης Βικελίδης θα αντλήσει πόρους από το ΕΣΠΑ. Το μητροπολιτικό πάρκο εκεί θα έχει σύνδεση με τον τερματικό σταθμό του Μετρό Νέα Ελβετία. Σύνδεση του έργου θα υπάρξει και με την ανάπτυξη της “Αλλατίνης”.

Ο χρονικός ορίζοντας για το γήπεδο, που θα είναι μεταξύ 30 και 35.000 θέσεων είναι -στην καλύτερη των περιπτώσεων- το 2026. Πιο ρεαλιστικός χρόνος αποπεράτωσης, ωστόσο, είναι το 2030. ‘Αλλωστε, ως συνήθως, μετά τις εξαγγελίες ένα σωρό μικρά και μεγάλα γραφειοκρατικά ζητήματα θα βγουν στον επιφάνεια. Κι επειδή αυτό είναι… κοινός τόπος στην Ελλάδα, στην όλη συμφωνία θα υπάρξει πρόβλεψη ο Άρης να μπορεί να χρησιμοποιεί το σημερινό του γήπεδο μέχρι να μπορεί κανονικά να δώσει αγώνες στο νέο.

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Άρης

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι