Ο Αργεντινός περιμένει, φυσικά και τον Τζιμπρίλ Σιντιμπέ, ένα πολύ σημαντικό κομάτι του παζλ. Και ως τώρα, όμως, παρότι έχει δείξει ότι στο μυαλό του υπάρχει βασικός κορμός, υπάρχει συγχρόνως και η σκέψη όλοι οι παίκτες του ρόστερ να παίρνουν ευκαιρίες, ώστε να έχουν κίνητρο...

Η ΑΕΚ του… ανοιχτόμυαλου σενιόρ Αλμέιδα! Μετά την ήττα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, κάπου λογικά ίσως, η… γκρίνια για τον Αργεντινό δεν ήταν και λίγη. Από τότε, ωστόσο, σημειώναμε εδώ ότι δεν είναι και, ποδοσφαιρικά, δικαιολογημένη. Ο κόσμος κάθε μεγάλης ομάδας διψά για αποτελέσματα -και μάλιστα στα μεγάλα ματς. Αλλά και κανείς “Αλμέιδα” δε μπορεί να παρουσιάσει το σύνολο που θέλει πριν το παζλ συμπληρωθεί. Του λόγου το αληθές έγινε… ολοφάνερο στο αμέσως επόμενο ματς, στο Αγρίνιο. Εκεί όπου το… θεριό Αρόλντ Μουκουντί έδειξε μέσα σε μόλις 45 λεπτά τι σημαίνει για έναν τεχνικό να βλέπει παρόντα στο γήπεδο έναν ακόμη σημαντικό παράγοντα της εξίσωσης που θέλει να λύσει.

25 αλλαγές και 22 παίκτες σε 5 παιχνίδια…

Στο ματς με τον Παναιτωλικό, πήρε τα παρθενικά του λεπτά συμμετοχής επί Αλμέιδα και ο Κωνσταντίνος Γαλανόπουλος. Κι αυτό σηματοδότησε και κάτι ακόμη για τον Αρεντινό τεχνικό. Ότι δεν είναι “δογματικός” ως προς το σύστημα σε σχέση με τους (παρόντες και ετοιμοπόλεμους) παίκτες, το έχει ήδη δείξει. Με την είσοδο του Γαλανόπουλου, ωστόσο, έβαλε υπογραφή και σε κάτι που δε βλέπουμε συχνά από προπονητές μεγάλων ομάδων.

Ο Αλμέιδα έχει ως τώρα κάνει 5 αλλαγές και στα 5 επίσημα ματς του στον πάγκο της ΑΕΚ. Συνολικά έχει δώσει ευκαιρία σε 22 ποδοσφαιριστές, με τους ως τώρα “άκαπνους” να είναι, πλέον, μόλις τρεις. Γιώργος Αθανασιάδης, Θεοδόσης Μαχαίρας και Γιώργος Μουστακόπουλος. Όμως οι δύο τελευταίοι ήταν τραυματίες. Και η θέση του γκολκίπερ είναι η τελευταία στην οποία κάνει ένας προπονητής ροτέισον. Με άλλα λόγια, ο Αλμέιδα δείχνει ένας γενικότερα “ανοιχτόμυαλος” μέχρι στιγμής προπονητής, που προσφέρει κίνητρο σε όλο το ρόστερ του.

Ο κορμός των “βασικών” και το βάθος που θέλει να δώσει στην ομάδα

Σιγά σιγά, δείχνει έτσι και την ΑΕΚ που θέλει να φτιάξει. Μαι ομάδα που, φυσικά, θα έχει βασικό κορμό, θα έχει όμως, κατά το δυνατόν και “βάθος” και καμία φανέλα βασικού στο… σπίτι κανενός. Ποιος είναι αυτός ο (απαραίτητος) κορμός; Ποιοι, δηλαδή, έχουν παίξει και στα 5 παιχνίδια της ομάδας ως τώρα; Τον αποτελούν οι: Τσίτσαν Στάνκοβιτς (479′ σε 5 ματς ως τώρα), Ντομαγκόι Βίντα (468′ σε 5 ματς),  Γιώργος Τζαβέλας (430′ σε 5 ματς), Σέρχιο Αραούχο (425′ σε 5 ματς), Νταμιάν Σιμάνσκι (417′), Ορμπελίν Πινέδα (414′ σε 5 ματς) και Εχσάν Χατζισαφί (412′).



Σε 5 παιχνίδια ως τώρα έχουν επίσης αγωνιστεί (αλλά λιγότερα από 400 λεπτά) και οι Λάζαρος Ρότα (309′), Λιβάι Γκαρσία (287′), Πέτρος Μάνταλος (224΄) και Νορντίν Άμραμπατ (221′). Τέσσερα ματς στα πόδια τους έχουν οι Γενς Γιόνσον (328′), Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς (266′) και Μιλάντ Μοχαμάντι (65′). Οι Στέφεν Τσούμπερ (256′) και Νίκλας Ελίασον (116′) έχουν από 3. Μία συμμετοχή έχουν, τέλος, στα πόδια τους οι Αρόλντ Μουκουντί, Τομ Φαν Βέερτ, Αλεξάντερ Φράνσον, Γεράσιμος Μήτογλου, Κωνσταντίνος Γαλανόπουλος και Χρήστος Αλμπάνης, που είναι πια δανεικός στην Ανδόρα.


Κι όσο για το καλύτερο που αναμένει ο Αλμέιδα; Είναι, βεβαίως, ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ. Διότι… αυτό κι αν είναι σημαντικό κομμάτι του “παζλ”. Και, συγχρόνως, ένας παίκτης πολύ υψηλού επιπέδου, που επιτρέπει σε κάθε προπονητή και αλλαγές σε επίπεδο τακτικής και σχηματισμών -άρα και ανακατανομής ρόλων στο χορτάρι…

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΑΕΚ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ