Ο Κορεάτης φορ που όλα δείχνουν ότι παίρνει ο Ολυμπιακός είναι ένας σύγχρονος, τακτικά πειθαρχημένος επιθετικός, που δεν προσφέρει στην ομάδα μόνο γκολ, αλλά και γενικότερο "βάρος" μπροστά. Εάν η μεταγραφή ολοκληρωθεί, θα μιλάμε για μια σπουδαία προσθήκη στο οπλοστάσιο του Κάρλος Κορμπεράν...

Γι-Τζο Χουάνγκ: Αξιόπιστος, “stealth” και αποτελεσματικός! Πίσω στο φθινόπωρο του 2018, η Κορέα έκανε προετοιμασία για το Ασιατικό Κύπελλο. Στα φιλικά ματς με Ουρουγουάη, Αυστραλία και Ουζμπεκιστάν, αλλά στη συνέχεια και στα παιχνίδια της επίσημης διοργάνωσης, με Φιλιππίνες και Κίνα, ο σέντερ φορ της όχι μόνο βρήκε δίχτυα. Έδειξε, επίσης, ως παρτενέρ του Χέουνγκ-Μιν Σον μια σειρά από στοιχεία που εκτιμούν όλοι οι προπονητές στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Ομαδικότητα, κίνηση χωρίς τη μπάλα, “αθόρυβη” δουλειά στο γήπεδο.

Με 5.000.000 έκλεισε στην Νότιγχαμ και θα παραχωρηθεί στους ερυθρόλευκους με μορφή δανεισμού,

Η Κορέα έφτασε, τότε, στους 8 της διοργάνωσης. Και οι εμφανίσεις του Χουάνγκ… Νο2 του Ολυμπιακού, αφού η μεταγραφή μάλλον έχει κλείσει, κίνησαν το ενδιαφέρον της Μπορντό. Ο Χουάνγκ σκόραρε και κατά της Αυστραλίας, αλλά και του Ιράν στα φιλικά προετοιμασίας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Συγχρόνως έχει στις περγαμηνές του και τα 16 γκολ σε 27 ματς, ως πρωταγωνιστής στην προσπάθεια της Γκάμπα Οζάκα να αποφύγει τον υποβιβασμό από τη J1 League της Ιαπωνίας, τη σεζόν 2017-18. Καθώς επίσης και τα 9 γκολ του με την Εθνική Ελπίδων της Κορέας στα Asia Games..

Πολύ αξιόλογη παρουσία στη Ligue 1 με τη Μπορντό

Με όλα αυτά κατά νου, το καλοκαίρι του 2019, η γαλλική ομάδα δίνει το καλοκαίρι του 2019 2.000.000 ευρώ στην ιαπωνική ομάδα για να τον κάνει δικό της. Από τότε, ο Χουάνγκ έχει γράψει μαζί της 98 εμφανίσεις με 29 γκολ και 7 ασίστ. Η Μπορντό έχασε πέρυσι την κατηγορία και ο παίκτης, που έχει συμβόλαιο μαζί της ως του χρόνου το καλοκαίρι θέλει να αλλάξει περιβάλλον. Και οι “Γιρονδίνοι”, όμως θέλουν να αξιοποιήσουν την επένδυσή τους. Η χρηματιστηριακή αξία του Γι-Τζο έχει φτάσει τα 7.000.000. Αλλά από το Γενάρη μπορεί να μιλήσει με όποια ομάδα θέλει. Και συνεπώς, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να τον δώσουν.

Στο παιχνίδι για τον παίκτη είναι και οι Ναντ, Γουλβς και Φούλαμ, όμως η παρουσία στο λιμάνι και του Ιν-Μπεόμ, μάλλον πείθουν τον παίκτη να έλθει στον Ολυμπιακό -έστω και δια της τεθλασμένης, μέσω Νότιγχαμ, δηλαδή. Εάν οι “ερυθρόλευκοι” τον βάλουν στη μηχανή, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι προσθέτουν στο ρόστερ έναν αξιόπιστο και πολύ χρήσιμο μπροστά ποδοσφαιριστή, που έχει ήδη προσαρμοστεί (για τα καλά κιόλας) στην Ευρώπη.

Παίκτης ομαδικός και τακτικά πειθαρχημένος

Ο Χουάνγκ δεν είναι ο κλασσικός “κίλερ” που θα τελειώσει τη σεζόν με καμιά 20ριά γκολ -εκτός εάν η ομάδα παίξει “γι’ αυτόν”, κάτι που δεν έχει συμβεί ως τώρα παρά μόνο στα Asia Games του 2018. Λίγες μέρες πριν από τα 30 του, όμως (γεν. 28 Αυγούστου του 1992), είναι πια ένας πολύ έμπειρος και σύγχρονος επιθετικός. Είναι δυνατός και πολύ καλός στο ένας με έναν. Δεν είναι στατικός, αλλά δημιουργεί και ο ίδιος φάσεις, μπορεί να παίξει και στη γραμμή και, το κυριότερο, είναι παίκτης συνόλου. Θα προσφέρει και στη δημιουργία και δε θα κάνει το περιττό “κάτι παραπάνω” για να “κλέψει τη δόξα”.


Η κορεατική σχολή βγάζει παίκτες πολύ πειθαρχημένους τακτικά και ο Γι-Τζο Χουάνγκ δε διαφέρει σ’ αυτό. Είναι φιλότιμος στο γήπεδο, εργατικός στις προπονήσεις και υγιές στοιχείο για τα αποδυτήρια. Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού ξέρουν καλά τη γαλλική αγορά και οι πληροφορίες που έχουν γενικά για τον παίκτη είναι πάρα πολύ καλές. Τέλος, η παρουσία και ενός ακόμη συμπατριώτη του εκεί είναι σίγουρο ότι θα τον βοηθήσει να μπει γρήγορα στο κλίμα της ομάδας. Κάτι επίσης σημαντικό, αφού η σεζόν έχει πλέον ξεκινήσει και τρέχει κανονικά.

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπιακός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι