Τα 55α γενέθλια του προέδρου του Ολυμπιακού, σήμερα, σίγουρα δεν έρχονται στο πιο γιορταστικό κλίμα για την ομάδα. Όμως, έχει αποδείξει και στο παρελθόν ότι όταν έλθει η ώρα να πάρει αποφάσεις, αυτές είναι τολμηρές και ουσίας. Η αλλαγή προπονητή είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου...

Γενέθλια Μαρινάκη με… τη “σκούπα” στο χέρι! Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού κλείνει σήμερα τα 55 του. Αλλά λόγω Μακάμπι Χάιφα, σίγουρα δεν τα γιορτάζει με την πιο καλή διάθεση που θα μπορούσε να έχει. Φυσικά, αυτός ο αποκλεισμός είναι ένα στιγμιότυπο μόνο σ’ ένα φιλμ που παίζει εδώ και 12 χρόνια στον Ολυμπιακό. Από τις 10 Ιουνίου του 2010. Και που του έχει φέρει 10 πρωταθλήματα, 4 Κύπελλα, το καλύτερο UEFA ranking της ιστορίας του, μεγάλες βραδιές στην Ευρώπη και, βέβαια, έναν πανίσχυρο Ερασιτέχνη, που έχει ως αιχμή του δόρατος τις απίθανες πολίστριες της ομάδας.

Το 2010, αλλά και το 2018, ο Μαρινάκης ήταν εκείνος που πήρε την κατάσταση στα χέρια του και άλλαξε τα πάντα στην ομάδα. Και το 2022 δείχνει ότι επίσης θα είναι, πλέον, μια σεζόν με πολύ σοβαρές εξελίξεις. Το θέμα του προπονητή, με το όνομα του Χαβιέρ Καγιέγα να παίζει πάρα πολύ δυνατά τις τελευταίες ώρες, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Ο Πέδρο Μαρτίνς δε φεύγει, ωστόσο, ως εχθρός. Ούτε, συνολικά, ως αποτυχημένος. Φεύγει ως κύριος, απλώς επειδή ο κύκλος του στην ομάδα έχει κλείσει. Συμβαίνει, κάποια στιγμή, σε όλες τις ομάδες και σε όλους τους προπονητές.

Η “σκούπα” παίρνει πολλούς, άλλοι τόσοι θα έλθουν…

Οι κινήσεις του Μαρινάκη που θα έλθουν, είναι άγνωστο πόσους και ποιους τομείς θα αγγίξουν. Διότι, φυσικά, κανείς προπονητής δεν είναι ανεξέλεγκτος σε μια ομάδα. Και κανείς παίκτης δεν υπογράφει… μόνος του σ’ αυτήν. Εξελίξεις, λοιπόν, ίσως υπάρξουν και σε τομείς που τώρα δε μπορεί κάποιος να προβλέψει. Το σίγουρο, ωστόσο -και το αυτονόητο- είναι ότι τα ίδια αίτια, παράγουν τα ίδια αποτελέσματα. Και, άρα, μαζί με τον Μαρτίνς, κάποιοι παίκτες πρέπει οπωσδήποτε να φύγουν. Και κάποιοι να έλθουν.

Η… “σκούπα” στα χέρια του Μαρινάκη μπορεί να παρασύρει ίσως και 10άδα ποδοσφαιριστών, μπορεί και παραπάνω. Ονόματα όπως των Παπέ Αμπού Σισέ, Πιέρ Κουντέ, Μαντί Καμαρά, Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ, Τόμας Βατσλίκ, Τικίνιο (είναι κοντά στη Μποταφόγκο) είναι ήδη στο τραπέζι. Δύσκολα θα μείνει και ο  Αχμέντ Χασάν και η λίστα περιλαμβάνει και άλλα ονόματα.

“Δεκάρι” και εξτρέμ από το “πάνω ράφι”…

Απ’ την άλλη, πολύ σοβαρά θα εξετάσει ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και οι συνεργάτες του την επαναφορά -με τη σύμφωνη γνώμη και του νέου προπονητή, φυσικά- στην αγωνιστική δράση του Κώστα Φορτούνη, αν και η απόκτηση 10ριού -και μάλιστα, εγνωσμένης αξίας- είναι δεδομένη. Ο Κορεάτης Χουάνγκ Ιν-Μπέομ, αλλά και ο ισραηλινός Ντορόν Λάιντνερ είναι ήδη παίκτες του Ολυμπιακού. Και σίγουρα θα έλθουν ακόμη ένας στόπερ, γκολκίπερ (με το όνομα του Αλέξανδρου Πασχαλάκη να είναι μεταύ των υποψηφίων) και ένας εξτρέμ από το “πάνω ράφι”.

Η εικόνα του Ολυμπιακού στα δύο ματς με τη Χάιφα ήταν ο καταλύτης για τον Βαγγέλη Μαρινάκη προκειμένου να πάρει αποφάσεις με στόχο να αλλάξει τελείως η αγωνιστική εικόνα της ομάδας. Όπως το έχει κάνει και στο παρελθόν, έτσι και τώρα θα κάνει ό,τι περνάει απ’ το χέρι του γι’ αυτό. Και η ιστορία έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει πολλά…

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπιακός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα