ΟΙ υπογραφές έπεσαν και εντός διμήνου τρία σχέδια για τη νέα Τούμπα θα αξιολογηθούν -και- από τους φίλους της ομάδας. Το γήπεδο θα είναι σύγχρονο, βιώσιμο, άνω των 35.000 θέσεων και έτοιμο, ρεαλιστικά, το 2026.

Έργο πνοής και “ψυχή” του ΠΑΟΚ η νέα Τούμπα! Η πιο σημαντική μέρα στη σύγχρονη ιστορία του “Δικεφάλου του Βορρά” ήταν η σημερινή. Οι συμβάσεις έχουν πια υπογραφή στο κάτω μέρος της τελευταίας σελίδας και το πρότζετκ του νέου γηπέδου παίρνει σάρκα και οστά. Μελετητής του έργου είναι το σχήμα Salfο-Popolous και αρχιτεκτονικό γραφείο, αυτό της δεύτερης. Ένα εξειδικευμένο σε σχεδιασμό γηπέδων γραφείο που έχει να επιδείξει σπουδαία αποτελέσματα στον τομέα -μεταξύ τους και αυτού του νέου “Σαν Σίρο”.

Ο Δημήτρης Μουτσάκης, διευθυντής του πρότζεκτ για τον ΠΑΟΚ ανάφερε πως μέσα στο επόμενο δίμηνο η ομάδα θα παραλάβει τρεις προτάσεις για τη νέα Τούμπα, που θα περιλαμβάνουν και το master plan. Τα σχέδια θα περάσουν από αξιολόγηση από τους υπεύθυνους της ομάδας, αλλά και από τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Η ωρίμανση του όλου concept θα πάρει ακόμη 4-5 μήνες. Οικοδομική άδεια αναμένεται να βγει του χρόνου τέτοιον καιρό. Και το νέο γήπεδο να είναι έτοιμο, ρεαλιστικά, το 2026.

“Η ψυχή της παλιάς Τούμπας, στη Νέα”!

Οι κατευθυντήριες γραμμές στους μελετητές είναι σαφείς. Η πρώτη είναι η πλήρης εναρμόνιση με όλες τις προδιαγραφές FIFA και UEFA, έτσι ώστε το νέο γήπεδο να είναι απόλυτα σύγχρονο, ασφαλές και λειτουργικό. Η δέυτερη έχει να κάνει με τη μεταφορά στο νέο σχέδιο της “ψυχής” της σημερινής Τούμπας. Είναι μια πρόκληση για τους σχεδιαστές, αλλά όπως χαρακτηριστικά είπε ο Νίκι Ρέινολντς, υπεύθυνος της Salfo-Popolous για το έργο:

Θέλουμε να πάμε το νέο γήπεδο σε άλλο επίπεδο. Να πάρουμε αυτή την πύρινη ατμόσφαιρα και να την προσδώσουμε στο νέο κτίριο. Εστιάζουμε στην εμπειρία των φιλάθλων, χρησιμοποιούμε ως εργαλείο την γεωμετρία του χώρου αλλά εντάσσουμε και την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για να βοηθήσουμε να συνεχιστεί αυτή η ατμόσφαιρα στην Νέα Τούμπα“. Η χωρητικότητα του νέου γπηέδου, να πούμε, θα είναι από 35.000 και πάνω.

Η τρίτη κατευθυντήρια οδηγία είναι το γήπεδο να έχει λειτουργικότητα 365 μέρες το χρόνο. Με άλλα λόγια να υπάρξουν εμπορικές χρήσεις, αλλά, φυσικά και τόποι ψυχαγωγίας, άθλησης και αναψυχής. Γενικά, ο ΠΑΟΚ δίνει μεγάλη σημασία στον περιβάλλοντα χώρο του νέου γηπέδου.Το έργο έχει σημασία για όλη την Θεσσαλονίκη, θα αναγεννήσει όλη την περιοχή της Τούμπας”, ήταν τα λόγια του κ. Μουτσάκη. “Η νέα Τούμπα θα δώσει ζωή στην περιοχή. Θέλουμε να έρχονται οικογένειες, να αθλούνται άτομα από όλη την πόλη”. Να πούμε, τέλος, ότι μεγάλο βάρος θα πέσει και στη βιωσιμότητα του νέου γηπέδου.

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΠΑΟΚ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ