Εισήγηση για αναστολή της ιδιότητας μέλους της ΕΠΟ στην ΕΠΣ Πειραιά κάνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Τάκης Μπαλτάκος, για την ανακοίνωση της Ένωσης κατά Μπένετ-Λαμπαδαρίου. Στη -δύσκολη- περίπτωση που θα γίνει απόφαση, Ολυμπιακός και Ιωνικός θα μπουν σε, αν μη τι άλλο, ταλαιπωρία...

ΕΠΟ – ΕΠΣ Πειραιά: Να… ψάχνει έδρα ο Ολυμπιακός; Στα άκρα φτάνει η κόντρα της Ομοσπονδίας με την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά, μετά την περιβόητη ανακοίνωση της τελευταίας για τον αριχιδιαιτητή Στέφεν Μπένετ, κυρίως όμως κατά του μέλους της ΚΕΔ, Ελένης Λαμπαδαρίου. Η ανακοίνωση της ΕΠΣ Πειραιά ήλθε χρονικά ύστερα από την απόφαση για… “ψυγειοπόιηση” του Δημήτρη Καραντώνη, εξαιτίας της διαιτησίας του στο Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός, χωρίς ωστόσο να αναφέρει κάτι επ’ αυτής.


Η ανακοίνωση είναι τελείως αόριστη ως προς την αφορμή της, αλλά εμπεριέχει σοβαρότατες, ανοιχτές κατά του Μπένετ κατηγορίες. (“… ο Αρχιδιαιτητής ΜΠΕΝΕΤ δεν είναι παρά ένα απλό άβουλο ον, το οποίο προσπαθεί να φέρει σε πέρας τις εντολές που παίρνει”… “Και οι εντολές που παίρνει, είναι από ανθρώπους του παραποδοσφαίρου, από υπηρέτες που θα καταστρέψουν το άθλημα που αγαπά η συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων”). Συγχρόνως όμως συνιστά και μια προσωπική επίθεση κατά της κ. Λαμπαδαρίου, γεμάτη υπονοούμενα καθόλου σχετικά με αυτό καθαυτό το αντικείμενό της στην ΚΕΔ. (Είναι υπεύθυνη διαιτησίας στο Ποδόσφαιρο Γυναικών).

Ο Μπαλτάκος εισηγείται την αναστολή μέλους της ΕΠΟ στην ΕΠΣ Πειραιά

Το Sports365.gr δε βρίσκει κανένα δημοσιογραφικό λόγο να επαναλάβει αυτά τα υπονοούμενα και δε θα το κάνει. Αλλού είναι, άλλωστε, η είδηση. Είναι η εισήγηση του προέδρου της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκου προς την Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας για αναστολή στην ΕΠΣ Πειραιώς της ιδιότητας μέλους της, “για παράβαση των άρθρων 7 και 13 του καταστατικού”. Ουσιαστικά, τον εξοβελισμό της από την ΕΠΟ.

Για να γίνει απόφαση αυτή η εισήγηση, πρέπει να πάρει τη θετική ψήφο του 75%, τουλάχιστον των 2/3 των μελών της Επιτροπής, πράγμα εξαιρετικά δύσκολο. Σε περίπτωση, ωστόσο, που συμβεί κάτι τέτοιο, Ολυμπιακός και Ιωνικός πρέπει να βρουν άλλη έδρα και άλλη ΕΠΣ εντός Περιφέρειας Αττικής για τα παιχνίδια τους (άρθρο 78 του Καταστατικού) στη Σούπερ Λιγκ. Και οι ερασιτεχνικές ομάδες που ανήκουν στην ΕΠΣ Πειραιά, επίσης πρέπει να βρουν άλλη Ένωση στην οποία θα πάρουν “μεταγραφή”, προκειμένου να μπουν στην κλήρωσης.

Η εισήγηση θα μείνει εισήγηση, αλλά δίνει τον τόνο της όλης κατάστασης…

Φυσικά και οι ομάδες και η ΕΠΣ Πειραιά μπορούν να πάρουν νομικά μέτρα μετά από μια τυχόν τέτοια απόφαση. Προηγούμενο υπάρχει και το 2016. Τότε, επί διοίκησης Γκιρτζίκη και ενόψει εκλογών στην ΕΠΟ, είχε ανασταλεί η ιδιότητα του μέλους στην ΕΠΣ Δράμας. Προκειμένου να παίξει στη Γ’ Εθνική, η Δράμα έπρεπε να πάρει “μεταγραφή” στην ΕΠΣ Σερρών. Ωστόσο, το Διαιτητικό Δικαστήριο, όπου είχαν κάνει προσφυγή, δικαίωσε την Ένωση και την ομάδα. Και η αναστολή ίσχυσε για μόλις 3 μέρες.


Η εισήγηση, λοιπόν, κατά πάσα βεβαιότητα θα μείνει τέτοια, μια απλή εισήγηση. Είναι όμως απολύτως ενδεικτική (όπως άλλωστε και η ad hominem, ακραία ανακοίνωση της ΕΠΣ Πειραιά για τη Λαμπαδαρίου), της κατάστασης στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Εχθρότητα στο φουλ, “πόλεμος” δι’ αντιπροσώπων και, γενικά, μια πολύ “ωραία” ατμόσφαιρα… Και μετά θέλουμε… 15ες θέσεις στην Ευρώπη και άλλα τέτοια λούσα…

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπιακός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ