Ένας Αστέρας που… θα λάμψει! Πού θα πάει; Κάποια στιγμή θα γίνει! Κι αυτό επειδή, με 10 αγωνιστικές συμπληρωμένες, η ομάδα της Τρίπολης έχει δείξει πολλά καλά στοιχεία. Και δύο -άντε, δυόμιση, αν θέλετε- χτυπητές αδυναμίες, που όμως, της έχουν κοστίσει. Στα ως τώρα θετικά της είναι ότι παρουσιάζει ένα σύνολο που πατάει καλά στο […]

Ένας Αστέρας που… θα λάμψει! Πού θα πάει; Κάποια στιγμή θα γίνει! Κι αυτό επειδή, με 10 αγωνιστικές συμπληρωμένες, η ομάδα της Τρίπολης έχει δείξει πολλά καλά στοιχεία. Και δύο -άντε, δυόμιση, αν θέλετε- χτυπητές αδυναμίες, που όμως, της έχουν κοστίσει.

Στα ως τώρα θετικά της είναι ότι παρουσιάζει ένα σύνολο που πατάει καλά στο γήπεδο και έχει αγωνιστικό σχέδιο. Στις περισσότερες θέσεις μοιάζει επίσης να έχει βάθος στον πάγκο και να βρίσκει λύσεις. Κι έχει επίσης ένα εξαιρετικό γκολκίπερ -και απ’ αυτή τη θέση ξεκινούν όλα.

Τι δεν έχει; Εκτός του Μπαράλες, έναν παίκτη εκεί που… τελειώνουν όλα: στο γκολ. Το τόνισε και ο Μίλαν Ράσταβατς στις δηλώσεις του μετά το 1-1 με τον Ιωνικό στη Νίκαια. Η ομάδα, πράγματι χρειάζεται έναν παίκτη με “φονικό” ένστικτο. Διότι το να κάνεις, όπως στο προχθεσινό παιχνίδι, 17 (!) τελικές και να φεύγεις τελικά με ένα γκολ, ε, δε λέει.

Στην επιθετική δυσ-λειτουργία (μόλις 6 γκολ σε 10 αγώνες) εντοπίζεται και η άλλη αδυναμία του Αστέρα. Είναι η απουσία παίκτη στο κέντρο με καλή κάθετη μπαλιά. Κι όσο για την άλλη “μισή” που λέγαμε; Είναι ένας πλάγιος επιθετικός με ικανότητα στο ένας με ένα ώστε να πατήσει περιοχή και να πετύχει γκολ. Σε σχέση με τις άλλες δύο θέσεις, πάντως, ο εξτρέμ είναι ένα θέμα που λύνεται και μέσω τακτικής και δεν επείγει τόσο.

Ο Τιλίκα και οι λύσεις που δείχνουν να υπάρχουν στο ρόστερ

Κατά τα λοιπά, όταν σου λείπουν παίκτες όπως ο Μπαράλες, ο Μουνάφο, ο Σανταφέ και ο Καπίγια, αλλά κάνεις, παρά ταύτα, 17 τελικές, πάει να πει ότι η ομάδα διαθέτει και ποιότητα και λύσεις από το ρόστερ. Στη Νίκαια, Ιγκλέσιας και Γκαρθία έκαναν καλή εμφάνιση και άφησαν ελπίδες για το μέλλον. Καλός, σταθερά είναι και ο Καρμόνα, όπως και ο Σονί, που όμως δε βρίσκει δίχτυα όσο θα έπρεπε.

Αυτός που ξεχώρισε ιδιαίτερα ωστόσο στο 1-1 με τον Ιωνικό ήταν ο σκόρερ της ομάδας της Αρκαδίας. Ο Βραζιλιάνος Τιλίκα πήρε πρώτη φορά θέση βασικού μετά τον τραυματισμό του και άφησε πολλές υποσχέσεις. Εκτός από το άκρο της επίθεσης κινήθηκε πολύ σωστά και με δυνάμεις και σε όλη τη μεσαία γραμμή, όπου μπορεί να δώσει διάφορες λύσεις. (Ναι. Ακόμη και ως ο οργανωτής που λέγαμε πιο πάνω).

Μια καλύτερη συγκομιδή είναι σίγουρα εφικτή

Ο Ράσταβατς ελπίζει ακόμη σε κάτι -αρκετά, για την ακρίβεια- παραπάνω, από Ριέρα και Μπενίτο. Ο πρώτος είναι ποιοτικός παίκτης που σίγουρα μπορεί να δώσει περισσότερα. Προς το παρόν, όμως δεν το έχει καταφέρει. Κι όσο για τον Ισπανό επιθετικό, δεν έχει προσφέρει τα αναμενόμενα και προβληματίζει με την απόδοσή του. Τέλος, για τον Αντώνη Τσιφτσή, τα είπαμε: είναι ένας τερματοφύλακας με πολλές δυνατότητες και ο Σέρβος τεχνικός μπορεί να έχει το κεφάλι του ήσυχο ως προς αυτή τη θέση.

Σε γενικές γραμμές λοιπόν, μπορούμε να πούμε ότι με βάση τις ως τώρα εμφανίσεις, το ρόστερ και την αγωνιστική του εικόνα, ο Αστέρας δικαιούται να λέει ότι η συγκομιδή βαθμών του τον αδικεί. Ο Ράσταβιτς κάνει καλή δουλειά όμως και όταν το υλικό υπάρχει, πολλά μπορούν να γίνουν. Με μια-δυο προσθήκες τον Ιανουάριο, αλλά ίσως και χωρίς τέτοιες, ακόμη, ο Αστέρας μπορεί να λάμψει. Δεν είναι αναπόφευκτο, ούτε βέβαιο. Είναι όμως, σίγουρα, εφικτό.

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αστέρας Τρίπολης

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ