Η επαγγελματική διαιτησία έχει φυσικά την σύμφωνη γνώμη των FIFA/UEFA αλλά και της ΕΠΟ.

Έφτασε η ώρα να δούμε και την επαγγελματική διαιτησία στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Έρχεται η τροπολογία και την Τετάρτη ψηφίζεται στην Ελληνική βουλή.

Η διάταξη βρίσκεται στο νομοσχέδιο που αφορά στο υπουργείο Δικαιοσύνης με τίτλο «Κώδικας Οργανισμού Δικαστηρίων και κατάστασης δικαστικών λειτουργών» και θα γίνει νόμος τους κράτους.

Η επαγγελματική διαιτησία έχει φυσικά την σύμφωνη γνώμη των FIFA/UEFA αλλά και της ΕΠΟ. Η συγκρότηση θα γίνει από την Ομοσπονδία αλλά με τη συμμετοχή Super League και ΟΔΠΕ.

Τονίζεται και είναι ξεκάθαρη η ανεξαρτησία της ΚΕΔ που θα είναι αυτόνομη με δικό της προϋπολογισμό κι από τον οποίο θα γίνονται οι πληρωμές προς τους επαγγελματίες διαιτητές.

«Αρθρο 48 Ειδικός κανονισμός για Επαγγελματική διαιτησία»:

«Ειδικά για άθλημα του ποδοσφαίρου Κ.Ε.Δ. είναι πλήρως ανεξάρτητη λειτουργικά, διοικητικά και οικονομικά, καταρτίζει ετήσιο προϋπολογισμό και Είναι υπεύθυνη για διαχείρισή του. Ο προϋπολογισμός καλύπτει ιδίως τους μισθούς των μελών και των υπαλλήλων Κ.Ε.Δ., τις δαπάνες του προγράμματος εκπαίδευσης των διαιτητών, τις αμοιβές των αξιωματούχων αγώνα, τα οδοιπορικά και τα έξοδα διαμονής τους.»

Σαν ψέματα μοιάζει, αλλά είναι πραγματικότητα.

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ