Με 54 ψήφους υπέρ, 4 κατά και 4 λευκά, τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα διακόπτονται μέχρι να αποσυρθούν οι επίμαχες διατάξεις του νόμου Αυγενάκη. Απειλές Μπαλτάκου και σε όσους διαιτητές πουν "ναι" στην επαγγελματική διαιτησία. Λαύρος ο Μπέος στη Συνέλευση!

Δίχως τέλος (και… αγώνες) η κόντρα ΕΠΟ-Αυγενάκη! Ο νέος νόμος που πέρασε από τη Βουλή μόνο με τις ψήφους της ΝΔ και μετά από έντονη αντιπαράθεση στα έδρανα είναι γνωστό ότι αποτελεί αιτία… έναρξης εχθροπραξιών και με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Που ήλπιζε ότι σ’ αυτή την κόντρα θα έχει στο πλάι της και τη FIFA. Η Παγκόσμια, αλλά και η Ευρωπαϊκή-Ομοσπονδία, ωστόσο, έχουν ως τώρα αντιδράσει επίσημα μόνο στο θέμα του ορισμού ημερομηνίας εκλογών.

Στη χθεσινή Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, όμως, που αποφάσισε τη διακοπή όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, η εκπρόσωπος της FIFA ήταν κανονικός… Πόντιος Πιλάτος. “Για να μιλήσω πιο γενικά”, ήταν τα λόγια της Χάιντι Μπέχα “ως FIFA στοχεύουμε στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας. Θέλουμε συνεργασία με όλους. Εύχομαι να πάρετε αποφάσεις προς το όφελος του ποδοσφαίρου”. Με άλλα λόγια… “κόψτε το λαιμό σας”. Κάπως έτσι -και μαλιστα ως… αυτοκτονία πήρε την απόφαση για διακοπή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και ο Αχιλλέας Μπέος.

“Λευκό” ο Βόλος, λαύρος ο Μπέος, “όχι” ο Ολυμπιακός…

Ο Βόλος, όπως και οι Αστέρας, Ιωνικός, Ατρόμητος ψήφισαν λευκό στη Γ.Σ. Ολυμπιακός, ΕΠΣ Πειραιά, Ηλείας και Λακωνίας ψήφισαν όχι και 54 ενώσεις “ναι”. Σύμφωνα με τον Μπέο, ωστόσο, αυτή η στάση δεν είναι σωστή. “Είμαι αντίθετος με το Μητρώο και τις διατάξεις του κ. Αυγενάκη”, είπε. “Ελάτε όλοι στον Βόλο να διοργανώσετε τα πρωταθλήματά σας, θα σας δώσω όλα τα γήπεδα. Κι ας πάω εγώ αυτόφωρο! Που είναι το αυτοδιοίκητο της FIFA; Πως επιτρέπει να κάνει παρέμβαση ένας, με κάθε σεβασμό, περαστικός;. Γιατί περαστικός είναι. Ξεκινήστε τα Πρωταθλήματα. Τι; Θα γεμίσουν οι φυλακές; Τι κάνατε; Κάποιο αδίκημα; Δεν είστε εδώ για να κάνετε συναλλαγές. Πάρτε αποφάσεις”.

Προς το παρόν, πάντως, το “λουκέτο” ισχύει, μέχρι να αποσυρθούν οι κυρώσεις στα ερασιτεχνικά σωματεία που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις τις οποίες προβλέπει το Μητρώο (απαγόρευση συμμετοχής στα πρωταθλήματα, απαγόρευση χρήσης αθλητικών εγκαταστάσεων που ανήκουν στο δημόσιο). Ο Τάκης Μπαλτάκος μίλησε για παραβίαση του αυτοδιοίκητου. “Δε θα έπρεπε να γίνει συνέλευση με τέτοιο θέμα, διότι δεν θα έπρεπε να υπάρχει το Μητρώο, αλλά ούτε και η ειδική αθλητική αναγνώριση, ούτε οι άδειες των Περιφερειών. Λες και ζούμε στο 1950 και φοβόμαστε τι φρονήματα έχει ο καθένας”…

Διαγραφή σε όσους διαιτητές πουν “ναι” στην επαγγελματική διαιτησία…

Ο Λευτέρης Αυγενάκης απάντησε με σειρά από tweets όπως το πιο πάνω, στα όσα είπε ο πρόεδρος της ΕΠΟ. Στο πρώτο πρώτο του, πάλι, αναφέρει: “Ούτε Μητρώο αποδέχεται ο πρόεδρος ΕΠΟ, ούτε Ειδική Αθλητική Αναγνώριση ποδοσφαιρικών σωματείων, ούτε υποχρέωση Περιφερειών να εκδίδουν άδειες αγώνων! Έτσι είναι όταν… ονειρεύεται πως ο λόγος του είναι ο νόμος! Οι μάσκες έπεσαν! Τάξη παντού, σε όλο το αθλητικό μας οικοδόμημα”. Στο περιθώριο της συνέλευσης πάντως, ο Μπαλτάκος έθεσε και θέμα διαγραφής όσων διαιτητών πουν “ΟΚ” στην επαγγελματική διαιτησία. Με τις υγείες μας…

Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ