Παίκτης που βγάζει πολλή ενέργεια, αλλά και δημιουργικότητα στο γήπεδο είναι ο διεθνής Κορεάτης χαφ που, όπως όλα δείχνουν έρχεται για τον πρωταθλητή. Του Σον εξαιρουμένου, είναι, μάλιστα μακράν ο πιο ακριβός παίκτης της Εθνικής του...

Χουάνγκ: Ένα… κορεάτικο V8 “μοτέρ” για τον Ολυμπιακό! Λίγο πριν κλείσει τα 26 του (στις 20 Σεπτεμβρίου θα γίνει αυτό), ο Κορεάτης χαφ έχει ήδη εμπειρία από το ποδόσφαιρο σε… τρεις ηπείρους. Εκτός από την πατρίδα του, έχει παίξει στην Αμερική, με τους Βανκούβερ Γουάιτκαπς και στη Ρωσία, με τη Ρούμπιν Καζάν. Ο Χουάνγκ Ιν Μπεόμ είναι 35 φορές διεθνής με 4 γκολ στο ενεργητικό του. Και ο Πάολο Μπέντο, που έκατσε και στον πάγκο του Ολυμπιακού για 40 παιχνίδια, από τον Αύγουστο του 2016 ως το Μάρτιο του 2017, τον χρησιμοποιεί και ως αμυντικό και ως επιθετικό χαφ στον άξονα. Το ίδιο έγινε και στο MLS και το Βανκούβερ. Στην αρχή τουλάχιστον. Στη συνέχεια όμως, ο βασικός του ρόλος στο γήπεδο ήταν “οκτάρι”. Και εκεί πει και εκείνος ότι είναι η θέση που του ταιριάζει καλύτερα.

Παίκτης “του προπονητή” και ακούραστο “μηχανάκι”…

Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή εξαιρετικά πειθαρχημένο και αφοσιωμένο στην τακτική κάθε αγώνα. Ο Μπέντο π.χ., τον έβαλε “6άρι”στο ματς της Κορέας με την Παραγουάη στις 10 Ιουνίου. Αλλά στο ματς με την Κίνα, στις 20 Ιουλίου, έπαιξε ως 8άρι. Την ίδια θέση είχε στα ματς με Χιλή και Βραζιλία (διεθνή φιλικά, στις αρχές Ιουνίου επίσης). Είναι, με άλλα λόγια “παίκτης του προπονητή”, αλλά αποδίδει καλύτερα ως οργανωτής.

Στη Ρούμπιν Καζάν, ο Κορεάτης έπαιξε σε ελεύθερο ρόλο από περιοχή σε περιοχή. Κι αυτό επειδή είναι καλός στο ένας με έναν, έχει την κάθετη πάσα και βγάζει δημιουργία στο γήπεδο, με μακρινές μπαλιές ακριβείας. Πάνω απ’ όλα όμως, είναι ένα ακούραστο “μηχανάκι“, με ή χωρίς τη μπάλα στα πόδια. Βγάζει στο παιχνίδι δυναμισμό και ταχύτητα. Και παρότι δεν είναι ιδιαίτερα physical παίκτης, κερδίζει πολλές μονομαχίες.

Πιο ακριβός παίκτης της Εθνικής Κορέας -εκτός, φυσικά, του Σον…

Στη Ρούμπιν έδειξε να είναι ένας ολοκληρωμένος χαφ, με καλές τοποθετήσεις. Θα τρέξει πολύ και θα καλύψει χώρους. Συχνά θα τον δεις και σε θέση “κρυφού” φορ. Αρκετά έμπειρος πλέον, ο Χουάνγκ είναι ένας κλασικός ασιάτης ποδοσφαιριστής. Έχει “κρύο αίμα” στις κρίσιμες στιγμές και ειναι καλός εκτελεστής στημένων φάσεων. Στατιστικά, στη Νταεγινόν Σίτιζεν, σε 94 ματς, ο διεθνής Κορεάτης χαφ είχε 15 γκολ και 13 ασίστ. Χαμηλότερος ήταν ο απολογισμός του στον Καναδά (41 ματς, 4 γκολ, 4 ασίστ), ενώ στη Ρωσία, σε 38 ματς είχε 6 γκολ και 7 ασίστ.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες ο παίκτης έρχεται στο λιμάνι για τριετές συμβόλαιο και πλεονέκτημα το γεγονός ότι δεν είναι εκτός ρυθμού (έχει δώσει 14 ματς από το Μάιο με τη Σεούλ και την Εθνική του ομάδα) και, φυσικά, δε θα χρειαστεί διάστημα δουλειάς σε επίπεδο φυσικής κατάστασης. Με χρηματιστηριακή αξία 3.000.000 ευρώ, ο Χουάνγκ είναι με διαφορά ο πιο ακριβός παίκτης της Εθνικής Κορέας -εκτός, φυσικά, από τον Χέουνγκ Μιν Σόν, που δεν κλήθηκε για τα ματς του πρωταθλήματος Νοτιοανατολικής Ασίας…

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπιακός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ