Αν κάποιος νομίζει ότι, λόγω του Αργεντινού και του περάσματός του από το Μεξικό η "Ένωση" θα γίνει... ισπανόφωνη, κάνει λάθος. Έχει ήδη σχηματίσει άποψη για τη (νέα) ομάδα και δεν είναι αυτή που νομίζετε... Υπάρχει άλλωστε και η ΑΕΚ Β, που κρύβει "διαμάντια"...

Χωρίς πολλά, αλλά με… καλά η ΑΕΚ του Αλμέιδα! ΟΚ. Το ξέρουμε ότι ο Ματίας είναι από την Αργεντινή. Έχει παίξει σε (και προπονήσει επίσης) αρκετές ομάδες εκεί. Και, φυσικά, έκανε ένα ονειρικό πέρασμα από την Τσίβας, στο Μεξικό. Αλλά απ’ αυτό το σημείο μέχρι όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες, υπάρχει απόσταση. Όχι όση χωρίζει τη… Λατινική Αμερική από τη “Βόρεια”. Πολύ πιο μεγάλη.

Ένα από τα πράγματα που έκαναν, άλλωστε, άριστη εντύπωση στους ανθρώπους της ΑΕΚ είναι ότι ο Αλμέιδα ήλθε γα συζητήσεις, ήδη πολύ “διαβασμένος” για την ομάδα. Φυσικά, η άποψή του δεν ήταν προσχηματισμένη. Αφού είδε παιχνίδια της και μίλησε με τους υπεύθυνους, ωστόσο, έχει σχεδόν καταλήξει. Και όχι στο να την κάνει… λάτιν.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, εκτός από την παραμονή του Στίβεν Τσούμπερ και, εφόσον είναι δυνατόν και του Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ (περίπου αυτονόητες επιλογές), ο Αλμέιδα έχει ζητήσει λίγες και “χειρουργικές” προσθήκες σε κάθε γραμμή της ομάδας. Αλλά όχι απαραιτήτως “λάτιν”. Μπορούν κάλλιστα να είναι ευρωπαϊκές.

Ναι σε προσθήκες, όχι σε… “ξήλωμα” -και στο βάθος, η ΑΕΚ Β…

Γενικά, ο Αργεντινός δείχνει να πιστεύει αρκετά στο υλικό και δε θεωρεί ότι η νέα ΑΕΚ “του” πρέπει, ντε και καλά, να είναι μια εντελώς καινούρια ομάδα. Παίκτες που θα ταιριάζουν στο αγωνιστικό στιλ που θέλει να της δώσει, θα έλθουν. Αλλά… αγνώριστη η ομάδα, δεν θα είναι. Άλλωστε, στην όλη εξίσωση μπαίνει κι ένας ακόμη παράγοντας. Είναι οι -τουλάχιστον- πέντε παίκτες της ΑΕΚ Β που ο Αλμέιδα πρέπει να δει στην προετοιμασία με τη μεγάλη ομάδα. Τρεις (και) επειδή δε θα μπορούν από του χρόνου να παίξουν μ’ αυτήν.

Αυτοί είναι, φυσικά, ο πρώτος σκόρερ της (17 γκολ, 3 ασίστ σε 29 συμμετοχές) Χρήστος Γιούσης. Επίσης, χωρίς αμφιβολία, ο Γιώργος Κορνέζος που, με 26 συμμετοχές, 2 γκολ και 1 ασίστ ήταν ο κορυφαίος στην άμυνα της ομάδας. Από τα μετόπισθεν, ευκαιρία ήδη στην πρώτη ομάδα έχει πάρει και ο γκολκίπερ Βασίλης Χατζηεμμανουήλ (έπαιξε στο 0-2 στο Περιστέρι επί του Ατρομήτου). Οι τρεις παίκτες είναι αντίστοιχα του 1999, του 1998 και του 1999. Αλλά τη νέα σεζόν, οι ομάδες της Β πρέπει να έχουν παίκτες του 2000 και μετά.

Δικαίωμα να παίξουν μαζί της, λοιπόν, έχουν για μία ακόμη σεζόν ο Μάριο Μιτάι και ο Σλοβένος σέντερ μπακ Ζίγκα Λάτσι. Ο Αλβανός αριστερός μπακ έπαιξε εφέτος σε 20 ματς με τη Β΄(6 ασίστ, κορυφαίος στην κατηγορία για την ομάδα). Τόσα έπαιξε και ο Λάτσι. Ως “πρότζεκτ” θεωρήθηκαν πολύ ελπιδοφόρα την προπερασμένη σεζόν, όταν και είχαν από 13 συμετοχές με την πρώτη ομάδα. Αλλά εφέτος απέκτησαν εμπειρία μόνο στη μικρή και ο Αλμέιδα σίγουρα θα θέλει να δει αν είχαν την πρόοδο που έπρεπε…

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΑΕΚ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι