Αύγουστος… μεσ’ το χειμώνα για την άμυνα του Ατρόμητου! Το εννοούμε και μεταφορικά, αλλά και κυριολεκτικά! Μεταφορικά επειδή, με βάση τις προδιαγραφές του, αναμένεται να φέρει “καλοκαιρινό” καιρό στην άμυνα της ομάδας του Περιστερίου. Και κυριολεκτικά, επειδή Αύγουστος, Άουγκουστ στα σουηδικά, είναι το όνομα του 23χρονου αμυντικού που προστίθεται στο ρόστερ του Κρις Κόλμαν. Το […]

Αύγουστος… μεσ’ το χειμώνα για την άμυνα του Ατρόμητου! Το εννοούμε και μεταφορικά, αλλά και κυριολεκτικά! Μεταφορικά επειδή, με βάση τις προδιαγραφές του, αναμένεται να φέρει “καλοκαιρινό” καιρό στην άμυνα της ομάδας του Περιστερίου. Και κυριολεκτικά, επειδή Αύγουστος, Άουγκουστ στα σουηδικά, είναι το όνομα του 23χρονου αμυντικού που προστίθεται στο ρόστερ του Κρις Κόλμαν.

Το επώνυμό του είναι Έρλινγκμαρκ . Και κουβαλάει ιστορία στη χώρα του και ιδιαίτερα στο Γκέτεμποργκ σπ’ όπου έρχεται. Ο πατέρας του, Μάγκνους Έρλινγκμαρκ, υπήρξε κλασσική περίπτωση… πολυεργαλείου! Με ύψος 1μ88, έπαιξε άμυνα, κέντρο και επίθεση (!). Την μεγάλη του καριέρα την έκανε στη Γκέτεμποργκ. Πέρασε εκεί 12 σεζόν! Κατέκτησε 4 πρωταθλήματα. Από το 1993 έως και το 2004, “έγραψε”, συνολικά 369 εμφανίσεις και 64 γκολ μαζί της.

Και ο πατήρ Έρλινγκμαρκ έχει… παρελθόν με την Ελλάδα!

Ο πατήρ Έρλινγκμαρκ φόρεσε και 37 φορές τη φανέλα της Εθνικής Σουηδίας. Και σκόραρε μόλις ένα γκολ. Κατά… της Ελλάδας, όπου βρίσκεται πλέον ο γιός του. Ήταν ένα φιλικό που ήλθε 2-2 στη Νέα Φιλαδέλφεια. (1-0, στο 11′ ο Φόντερμποργκ, με αυτογκόλ, 1-1 στο 21′ ο  Έρλινγκμαρκ, 1-2 στο 62′ ο Νταλίν και 2-2 στο 86′ ο Μπορμπόκης). Ήταν παρών και στην ομάδα που ήλθε τρίτη στο οδυνηρό για την Ελλάδα Παγκόσμιο Κύπελλο του 1994, στις ΗΠΑ. Οι Σουηδοί αποκλείστηκαν στον ημιτελικό με 1-0 από τη Βραζιλία, που πήρε και τον τίτλο στα πέναλτι (3-2 την Ιταλία). Στον μικρό τελικό νίκησαν τη Βουλγαρία με 4-0.

Το μήλο κάτω απ’ τη μηλιά… σε πολλά

Ο υιός… Αύγουστος, δε θα μπορούσε παρά να θέλει να ακολουθήσει τα χνάρια του πατέρα του. Γεννημένος στις 22 Απριλίου του 1998, από τις Ακαδημίες της Σεβεντάλενς βρέθηκε στα 17 του στη Γκέτεμποργκ. Πιο ψηλός κι απ’ τον πατέρα του, στο 1μ89, ο Άουγκουστ παίζει κυρίως σέντερ μπακ. Παίζει όμως και κεντρικός αμυντικός χαφ.

Παρά το ύψος του, ο Αύγουστος έχει καλή τεχνική. Κλέβει εύκολα μπάλες και μπορεί να συμμετέχει στη γρήγορη ανάπτυξη του παιχνιδιού. Στην πρώτη ομάδα της Γκέτεμποργκ από τα 19 του, ο Άουγκουστ συμπλήρωσε με τη φανέλα της συνολικά 132 αγώνες και πέτυχε οκτώ γκολ. Τη σεζόν 2019-2020 κατέκτησε μαζί της και το Κύπελλο Σουηδίας.

Και διεθνής με όλες τις Εθνικές Σουηδίας…

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής έχει παίξει 12 (6 και 6) παιχνίδια με το εθνόσημο στο στήθος με τις Κ21 και Κ19 ομάδες της Σουηδίας. Τον Ιανουάριο του 2020 ήλθε και η κλήση του στη μεγάλη ομάδα, σε φιλικό με το Κόσοβο. Προς το παρόν δεν έχει άλλη συμμετοχή σ’ αυτήν. Έχει όμως όρεξη για ποδόσφαιρο. Ήλθε στην Ελλάδα και τον Ατρόμητο ως ελεύθερος, με την αξία του, σύμφωνα με το transfermarkt να υπολογίζεται στα 900.000 ευρώ.

Οι άνθρωποι της ομάδας φαίνεται, στα χαρτιά, να πέτυχαν διάνα με τον Έρλινγκμαρκ. Είναι σε εξαιρετική ηλικία, με καλές ποδοσφαιρικές παραστάσεις και κίνητρο να διακριθεί όσο περισσότερο μπορεί. Και, φυσικά, διαθέτει και το… γονίδιο. Μην το ξεχνάμε αυτό. Στο Περιστέρι περιμένουν πώς και πώς να τον δουν και στο χορτάρι. Κι εμείς το ίδιο…

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ατρόμητος

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θέλει να «δέσει» τον Τεό Ερναντές η Μίλαν
Ποδόσφαιρο

Θέλει να «δέσει» τον Τεό Ερναντές η Μίλαν