Διαφορετική χρονιά στην Superleague και τις ομάδες της Θεσσαλονίκης.

Διαφορετική χρονιά στην Superleague και τις ομάδες της Θεσσαλονίκης. Ο Άρης ξεκινάει με θετικό πρόσημο και αέρα στα πανιά του. Αέρα μεταγραφών και γκλαμουριά. Όση χρειάζεται όμως. Όχι σπάταλη και βιαστική, όπως στο παρελθόν.

Γράφει ο Τσίπτσιος Κωνσταντίνος… 

Είναι σαφές πως η ομάδα του Χερμάν Μπούργος ετοιμάζεται για μεγάλα πράγματα. Στόχοι πρωτόγνωροι για τον Άρη. Ο οποίος θα παλέψει όχι μόνο στην Ελλάδα και το κύπελλο, αλλά θέλει να βρεθεί και στους ομίλους του Europa Conference League.

Αυτό άλλωστε επιτάσσει και η διάθεση που βγάζει ο Θόδωρος Καρυπίδης στα μεταγραφικά. Σε μια χρονιά που ακόμη και ο ίδιος έχει ξεπεράσει (ή έτσι πιστεύουμε τουλάχιστον) τον εαυτό του.

Πάμε να δούμε όμως το τι έγινε φέτος το καλοκαίρι. Καθώς το ρόστερ του Άρη, μετά και το πράσινο φως από το CAS για μεταγραφές, άλλαξε κατά πολύ.

Κατά πάρα πολύ.

Αρχικά, ήταν οι αποχωρήσεις:

Αλί Αντέμ, Ασλανίδης, Μπεναλουάν, Τσαγκαλίδης, Γκάμα, Μπερτόγλιο, Λούμορ, Καμαρά, Σάκιτς, Λόπεθ, Εντιαγέ, Σούντγκρεν, Σάσα, Μάνος, Σενγκέργκης, Μήτρογλου, Ντουάρτε και Αλί αποτέλεσαν παρελθόν.

Όχι όλοι μαζί, αλλά σταδιακά. Κ;aτι που ανησυχούσε το κοινό του Άρη και προκαλούσε ερωτήματα. “Πότε βρε Καρυπίδη θα κάνεις μεταγραφές;”

Ο Άρης περίμενε την κατάλληλη στιγμή, είχε και μερικά τρεχάματα για να γίνουν τα ΜΠΑΜ το ένα μετά το άλλο και να μην υπάρχουν εκκρεμότητες και …έδρασε!

Αποκτήθηκαν λοιπόν οι: 

Ζερβινιό, Μανού Γκαρθία, Καμάτσο, Οντουμπάγιο, Νταμπό, Μαζικού, Γκρέι, Ντιόπ και Πίρσμαν. Ενώ ανέβηκαν και θα ανέβουν ακόμη αρκετοί μικροί από την Κ19. Ώστε να στελεχωθεί και από δικά του παιδιά το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Μην ξεχνάμε πως ο Άρης υστερεί έναντι των υπολοίπων του Big 5, καθώς δεν έχει την πολυτέλεια της Β ομάδας.

Την ώρα λοιπόν που άλλοι παίρνουν παίκτες και τους δοκιμάζουν με πολλά παιχνίδια, ο Άρης πρεπει να χωρέσει άπαντες μέσα σε λίγα ματς.

Αυτός είναι και ο ρόλος του Europa Conference League. Το οποίο εκτός από έσοδα και πρεστίζ θα δώσει στον Άρη και παιχνίδια δοκιμών και φορμαρίσματος.

Πάμε τώρα να δούμε και το πρόσημο μετά τις αφίξεις και αναχωρήσεις.

Μιλώντας για Άρη θα θυμηθεί κανείς τις παλιές καλές πορείες, με Κόκε, Χαβίτο και Κάλβο. θα θυμηθεί τα ανοίγματα με Αμορόζο, έπειτα Αμπρέου και Μπομπαντίγια. Άλλος θα θυμηθεί και τον Γκρατσιάν. Παίκτες λαχεία που βγήκαν. Παίκτες αξίας που ήρθαν και έπιασαν μέτρια επίπεδα. Και παίκτες από την ελίτ, που ήρθαν για τουρισμό.

Απ’ όλα είχε ο μπαξές.

Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ένα συμμάζεμα. Τόσο στο οικονομικό, όσο και στο οργανωτικό. Μην ξεχνάμε πως ο Άρης ακόμη πληρώνει αμαρτίες του παρελθόντος. Και ίσως σιγά σιγά να καθαρίζει από αυτές.

Επομένως, για να απαντήσουμε και στο τσιτάτο “Που τα βρήκες Καρυπίδη τα λεφτά”, μην φάτε, έχουμε γλαρόσουπα. Ο Ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Άρης δίνει πολύ χρήμα στις τρύπες, ώστε να βουλώσουν. Εδώ και πολλά χρόνια στον Άρη. Πλέον όμως, σιγά σιγά, αυτές λιγοστεύουν. Και…καλά μαντέψατε η όρεξη του “Κάρυ” μεγαλώνει.

Όσο, δε, βλέπει πως βγαίνει πλέον σταθερά τρίτος, γιατί όχι, θα κοιτάξει και ψηλότερα.

Σημείωση* ας μην λησμονούμε πως ο Καρυπίδης στον Άρη δεν είναι διοίκηση πρωτοδικείου. Είναι επενδυτής, ρίχνοντας αρκετά εκατομμύρια για να ανεβάσει επίπεδο τον Άρη.

Δεν του βγήκε ο Ιντέγε; ¨Εκανε μεγαλύτερο μπαμ με Καμαρά. Δεν του βγήκε (τόσο) ο Καμαρά; Τον πούλησε, χωρίς ευρώ ζημιάς και πήρε τον Γκρέι. Ο οποίος, φτου φτου, μια χαρά τα πάει μέχρι στιγμής.

Και μιλάμε για μια θέση που ο Άρης πονάει. Ίσως η μόνη που η ομάδα της Θεσσαλονίκης υστερούσε έναντι των υπολοίπων τα προηγούμενα χρόνια.

Παραδοσιακά, ο Άρης έχει δεμένη άμυνα, έχει καλό κέντρο, ταλεντάκια εξτρέμ…αλλά μπροστά πίκρα.

Φέτος λέτε αυτό να διορθώθηκε; Και έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας. Μην ξεχνάτε πως έρχονται πάντα εκπλήξεις στο φινάλε των μεταγραφών.

Για τους στόχους είναι νωρίς να σχολιάσουμε κάτι. Όπως γράψαμε και στην αρχή, ίσως είναι η πρώτη χρονιά που ο Άρης θα κληθεί να δώσει τόσα πολλά μαζεμένα παιχνίδια. Αυτό είναι ευχή και κατάρα για μια ομάδα που δεν έχει δει τίτλο 52 χρόνια.

Είναι όμως ο μονόδρομος για τις επιτυχίες. Οι μετοχές του Άρη πρέπει να αυξηθούν στην Ευρώπη. Ακόμη και να μην κυνηγάει τίτλο εκεί.

Βήμα βήμα… Το καλοκαίρι πάντως ήταν και παραμένει καυτό!

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Απόψεις

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Άρης

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ