Από καθαρά οικονομική άποψη, οι "κίτρινοι" και είχαν ανάγκη και έπρεπε να δεχθούν τα "πετροδολάρια" του Ντουμπάι για τον Αργεντινό. Όμως το αγωνιστικό σκέλος της υπόθεσης μπήκε (και πάλι) πάνω από το χρηματικό. Προς το παρόν, όλα αυτά, με... ηθική μόνο ανταμοιβή...

Άρης: Ο Μαντσίνι, ο Καρυπίδης και τα διαρκείας… Ένα μίνι-σίριαλ, που όμως είχε πολύ παρασκήνιο και σοβαρά διλήμματα- πήρε τέλος με την παραμονή του Αργεντινού στην ομάδα. Με 108 ματς, 13 γκολ και 13 ασίστ πλέον στους “κίτρινους” εδώ και τρία χρόνια, ο Μαντσίνι είναι ένα σημείο αναφοράς μπροστά, όπως είναι ο Γιάκουμπ Μπράμπετς για την άμυνα. Οι δυο τους είναι οι πιο σταθεροί σε απόδοση παίκτες του Άρη και το ξεκίνημά του εφέτος, δείχνει ότι για μια ακόμη σεζόν ο Άλαν Πάρντιου μπορεί να υπολογίζει στον παίκτη. Ως προς το αγωνιστικό κομμάτι, συνεπώς, ο Θόδωρος Καρυπίδης πήρε μια σωστή απόφαση. Που, όμως, ήθελε κότσια και είχε κόστος. Σημαντικό.

Από πλευράς του, ο Μαντσίνι, πατέρας πλέον κιόλας, ήταν λογικό να πει “ΟΚ” στην πρόταση που είχε από τους Άραβες -κοντά στο 1.000.000 ευρώ το χρόνο. Η Σούπερ Λιγκ δεν έχει έχει, δα και τη μεγάλη προβολή για να ανεβάσει πολύ περισσότερο το κασέ του. Και, δυστυχώς, ο Άρης δε συνεχίζει εφέτος στην Ευρώπη.
Απ’ την άλλη και για τον Καρυπίδη το -οικονομικά- σωστό ήταν να δεχθεί την “ένεση” των πετροδολαρίων του Ντουμπάι στα ταμεία της ομάδας. Ο Αργεντινός έχει συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2024 και θα είναι τότε σε εξαιρετική ηλικία (γεν. 11 Νοεμβρίου του 1996). Αλλά κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει ότι η ομάδα θα έχει του χρόνου το καλοκαίρι τέτοιου είδους πρόταση για να τον δώσει πριν μείνει, πρακτικά, ελεύθερος από μεθεπόμενο Ιανουάριο.

Αγωνιστικά έκανε το σωστό -αλλά με σημαντικό κόστος…

Δεν έκανε όμως αυτό. Είπε όχι στα σχεδόν 2.500.000 ευρώ και κρατάει τον παίκτη με γενναία αύξηση στις αποδοχές του. Κι αυτό ενώ, από τις μεταγραφές, ο Άρης είναι “μέσα” πάνω από 3.000.000 ευρώ, ο Πάρντιου σίγουρα δεν ήλθε στην Ελλάδα με… ψίχουλα και ο Χερμάν Μπούργος είχε ρήτρα που πλήρωσε η ομάδα. Παράλληλα οι “κίτρινοι” έχουν ξεμπερδέψει πια με τα σχεδόν 4.000.000 ευρώ από παλιότερα χρέη και σε Κλεάνθης Βικελίδης και Ρύσιο έχει πέσει χρήμα επίσης. Και όλα αυτά αφορούν και μια περίοδο που είχε μέσα και τη μεγάλη οικονομική ζημιά από την πανδημία.

Με άλλα λόγια (και) στην περίπτωση Μαντσίνι, ο Καρυπίδης έδειξε να βάζει τον Άρη πάνω από το οικονομικό όφελος. Η ομάδα έχει ενισχυθεί εφέτος με ποιοτικότατες προσθήκες. Και τα αποτελέσματα σιγά σιγά θα έλθουν. Υπό αυτή την έννοια, τα μόλις 4.800 διαρκείας που έχει διαθέσει ο σύλλογος είναι ένας αριθμός μάλλον απογοητευτικός. Φυσικά, οι καιροί είναι δύσκολοι για όλους, αλλά ως παράμετρος της όλης εξίσωσης, αυτό το “4.800”, είναι κάτι που δε χτυπάει όμορφα στο μάτι…

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Άρης

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι