Καμιά φορά στην καριέρα ενός ποδοσφαιριστή αρκεί να έλθει, με κάπως... μεταφυσικό τρόπο, η κατάλληλη ομάδα. Και τότε αλλάζουν όλα. Αυτό έγινε και με τον Βραζιλιάνο στόπερ, ίσως τον πιο πολύτιμο παίκτη ως τώρα για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Άρης: Ο Φαμπιάνο ήλθε και (επιτέλους) “έδεσε”! Το περασμένο καλοκαίρι, όταν οι φίλοι της ομάδας έμαθαν ότι στόπερ για τη νέα σεζόν, στη θέση του Λίντσεϊ Ρόουζ, θα ήταν ο Βραζιλιάνος, ε, πώς να το πούμε; Ίσως να μην ξίνισαν κιόλας, αλλά πάντως δεν καταχάρηκαν, επίσης. Όχι επειδή ο Φαμπιάνο ήταν σε κακή ηλικία, π.χ. Ακόμη τότε ούτε τα 30 δεν είχε κλείσει (γεν. 18/11/1991). Ούτε ήταν ότι δεν είχε παιχνίδια στα πόδια του. Είχε και παραείχε. Κι αυτό… ήταν το πρόβλημα.

Με τη Ντενιζλισπόρ, τη σεζόν 2020-21, ο Φαμπιάνο Λέισμαν έγραψε στο πρωτάθλημα 33 συμμετοχές και σχεδόν 2700 αγωνιστικά λεπτά. Το θέμα ήταν όμως ότι η ομάδα γνώρισε… 24 ήττες και έφαγε 77 γκολ στη Super Lig. Και, φυσικά, υποβιβάστηκε ως τελευταία. Στο πρώτο του πέρασμα από την Ευρώπη, πάλι, τη σεζόν 2019-20, στη Μποαβίστα -δανεικός από την Παλμέιρας, και πάλι έγραψε 27 συμμετοχές και 2.230 αγωνιστικά λεπτά μαζί της. Αλλά δεν έπεισε.

Στη Βραζιλία έπαιξε σε Παλμέιρας, Κρουζέιρο, Σαπεκοένσε και Ιντερνασιονάλ. Γενικά, πάντοτε έπαιρνε συμμετοχές. Για τη θέση του και το μπόι έχει, 1μ88 και τη δύναμη, άλλωστε. Αλλά δε στέριωνε πουθενά. Μια μέτρια καριέρα, δηλαδή. Ωστόσο, στο ποδόσφαιρο μετρούν πολλά. Κι ένα απ’ αυτά λέγεται… “ταίριασμα” σε μια ομάδα. Δεν μπορείς να το αναλύσεις στατιστικά. Αλλά… συμβαίνει.

Ταίριαξε “γάντι” από την πρώτη στιγμή!

Με τον Φαμπιάνο έγινε αυτό ακριβώς. Από την πρώτη στιγμή ταίριαξε “γάντι” στην ομάδα. Έχει ως τώρα 31 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και μόνον 3 δεν ήταν 90λεπτα (ή… 120λεπτα). Ο Άρης έχει δεχθεί εφέτος μόλις 21 γκολ και ο Βραζιλιάνος έχει παίξει σημαντικό ρόλο σ’ αυτό. Εκεί που σε άλλες ομάδες ήταν επιρρεπής στο λάθος και η απόδοσή του είχε σκαμπανεβάσματα, στον εφετινό Άρη είναι σοβαρός, σταθερότατος και απόλυτα αξιόπιστος.

Στο παιχνίδι με την ΑΕΚ έδωσε ρεσιτάλ απέναντι στον Αραούχο. Και, γενικά, ήταν κυρίαρχος στην άμυνά του, ψηλά, αλλά και χαμηλά. Αν έχει ένα μειονέκτημα είναι ότι μαζεύει πολλές κίτρινες κάρτες, διότι, γενικά, παίζει κάπως σκληρά. Αλλά αυτό είναι κάτι που συχνά έρχεται “πακέτο” μ’ αυτή τη θέση.

Η εφετινή ήταν μια παράξενη χρονιά για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ξεκίνησε με μειονέκτημα -6 βαθμών, παραλίγο να βγει εκτός ευρωπαϊκού στόχου νωρίς νωρίς, άλλαξε προπονητή. Με τον ερχομό του Μπούργος αρκετά πράγματα άλλαξαν. Αυτό που έμεινε, όμως, σταθερό ήταν η σοβαρότητα της άμυνάς του, με ηγετική φυσιογνωμία τον Φαμπιάνο. Όπως πηγαίνει το πράγμα, τον πιο πολύτιμο παίκτη της σεζόν, ως τώρα, για τον Άρη…

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Άρης

Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ