Παρά το γεγονός πως η ΑΕΚ, πέρασε από την έδρα του Παναθηναϊκού, για την 5η στροφή της Super League, ο Αλμέιδα έχει αρκετά παράπονα.

Αλμέιδα: “Δεν θέλω να μιλήσω για διαιτησία…” – Παρά το γεγονός πως η ΑΕΚ, πέρασε από την έδρα του Παναθηναϊκού, για την 5η στροφή της Super League, ο Αλμέιδα έχει αρκετά παράπονα.

Για το δύσκολο πρόγραμμα των τριών αγώνων που έβγαλε εις πέρας με επιτυχία η ΑΕΚ και το μυστικό γι’ αυτό: «Είναι ένα σύνολο πραγμάτων. Είναι η δουλειά που κάνουμε συνολικά εμείς και φυσικά οι παίκτες. Έχουμε ακόμα πολλά δύσκολα παιχνίδια μπροστά μας».

Για το αν εκπλήσσεται και ο ίδιος από το πρέσινγκ που κάνει η ομάδα και τις πολλές θέσεις στις οποίες μπορούν να ανταποκριθούν: «Όχι δεν εκπλήσσομαι. Θα μου έκανε έκπληξη αν δεν το έκαναν αυτό. Γιατί από την πρώτη μέρα που βρίσκομαι εδώ δουλεύουμε πολύ στην κατοχή και στην πίεση. Το κάθε παιχνίδι και ο κάθε αντίπαλος είναι ξεχωριστός. Υπάρχει πολύ μελέτη για τους αντιπάλους.

Προσπαθώ να μιλάω πολύ με τους παίκτες για να μην κολλήσουμε σε αυτό που συμβαίνει. Ως επαγγελματίας και επειδή αγαπάω αυτό το παιχνίδι πρέπει να πάμε για παραπάνω. Ο προπονητής πρέπει να έχει απαιτήσεις από τους παίκτες. Τα τρία ματς αυτά πήγαν καλά, αλλά σίγουρα εάν τα αποτελέσματα ήταν διαφορετικά θα μιλάγαμε από άλλη βάση. Εγώ όμως δεν θα άλλαζα τη δουλειά μου. Σήμερα τελειώνει μία μέρα θετικά για πολλούς λόγους, όμως δεν υπάρχει χρόνος για να το γιορτάσουμε γιατί σε τρεις μέρες παίζουμε πάλι».

Για την μεταγράφη του Κάλενς και το πρόβλημά του: «Μπορώ να πω ότι τον γνωρίζω. Όταν ήμουν εγώ στις ΗΠΑ ο Κάλενς έπαιζε σε μία πολύ καλή ομάδα. Το σύστημα που έπαιζαν εκεί ήταν παρόμοιο με το δικό μας. Είχε πάρα πολύ και καλή διάθεση και όρεξη για να έρθει όταν τον κάλεσα.

Σίγουρα θα μου άρεσε να μπορούσα να τον προπονήσω λίγο παραπάνω πριν το ματς αυτό. Είναι λογικό να μην είναι απόλυτα έτοιμος. Άλλος προπονητής, άλλο μέρος άλλοι συμπαίκτες. Τα λεπτά συμμετοχής που είχε θα τον βοηθήσουν. Όσον αφορά στο πρόβλημά του είχε κράμπες. Είναι φυσιολογικό για τον ρυθμό που παίζουμε εμείς. Χρειάζεται χρόνο προσαρμογής. Κάθε φορά που κάνει ένας παίκτης το ντεμπούτο του και η ομάδα κερδίζει εγώ είμαι χαρούμενος».

Για το αν βοηθάει στην ψυχολογία της ομάδας η κατάκτηση του νταμπλ: «Δεν πιστεύω ότι αυτό επηρεάζει. Σίγουρα το νταμπλ θα μείνει στο μυαλό τούς όμως έμεινε στην ιστορία της ομάδας. Θεωρώ πως το νταμπλ αφήνει μία αίσθηση ότι ανήκεις κάπου και είσαι μέλος ενός συνόλου.

Έπειτα όλοι έχουν διαφορετικές νοοτροπίες. Το μόνο που θέλει ο ποδοσφαιριστής είναι να είσαι ειλικρινής απέναντί του και να του δείχνεις εμπιστοσύνη όταν κάνεις λάθη. Αυτό εμένα μου συνέβη όταν ήμουν παίκτης και κανείς προπονητής δεν μου έλεγε να το διασκεδάσω όταν παίζω ένα ντέρμπι.

Εγώ λέω πάντα στους παίκτες να το διασκεδάζουν γιατί τα τηλέφωνα τελειώνουν γρήγορα. Όταν σταματήσεις να παίζεις παύει το τηλέφωνο να χτυπάει. Στο ποδόσφαιρο μένει ένα πράγμα. Προφανώς οι νίκες. Έπειτα είναι το ανθρώπινο μέρος, που είναι και το σημαντικό: αυτό που μπορούμε να αφήσουμε εμείς με το περασμά μας από το ποδόσφαιρο. Όταν εγώ σταμάτησα, σταμάτησε να χτυπάει το τηλέφωνο. Όσο έπαιζα ήμουν όμορφος, ψηλός και με γαλάζια μάτια: όπως βλέπετε αυτό δεν ισχύει (γέλια)».

Για τον αν θα παρότρυνε τον Σιμάνσκι να μάθει τη θέση του στόπερ: «Θεωρώ πως ο Σιμάνσκι είναι ένας παίκτης που μπορεί να παίξει σε δύο και τρεις θέσεις. Ο Σιμάνσκι κλήθηκε να παίξει εκεί και τα πήγε καλά. Όταν το αμυντικό χαφ παίζει ως στόπερ έχει περισσότερο χρόνο να δώσει λύσεις και περισσότερο χρόνο για να δράσει. Σε ένα ντέρμπι που είχε ένταση τα πήγε αρκετά καλά στο ένας εναντίον ενός, ακόμη και στο πέναλτι που ήταν πεναλντάρα (για τη Μπράιτον)».

Για την αίσθηση που είχε δημιουργηθεί με τα μέτρια αποτελέσματα στην αρχή και το εάν τα τελευταία ματς είναι μία απάντηση: «Εγώ βλέπω την κάθε μέρα ξεχωριστά. Τώρα επίσης αντιλαμβάνομαι το ότι το να επαναλάβεις κάτι παρόμοιο με πέρυσι είναι δύσκολο. Γι’ αυτό έγινε 3 φορές στα 100 χρόνια. Εγώ θέλω να είμαστε ανταγωνιστικοί, να δείχνουμε πρωταγωνιστές και να προσπαθούμε πάντα να είμαστε τέτοιοι στον αγωνιστικό χώρο και να δουλεύουμε με ταπεινότητα. Από τον Γενάρη μέχρι το τέλος της σεζόν έχουμε 30 ματς. Πρέπει να πάμε παιχνίδι με το παιχνίδι».
Για το αν θέλει να σχολιάσει κάποιες αποφάσεις του διαιτητή: «Προτιμώ να μην μιλήσω. Μετά θα βγαίνω αύριο παντού ότι μίλησα άσχημα για τον διαιτητή. Καλύτερα να μείνει απλώς ότι η ΑΕΚ κέρδισε 1-2».

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΑΕΚ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ