Χωρίς ευρωπαϊκή εμπειρία, αλλά με έργο να επιδείξει στις ομάδες όπου έχει ως τώρα εργαστεί, ο σκληροτράχηλος, κάποτε, αμυντικός μέσος θεωρείται στην πατρίδα του από τους πλέον εξελίξιμους προπονητές...

Αλμέιδα: Ο μακρυμάλλης… “καραφλός” για την ΑΕΚ! Στο γήπεδο ήταν πάντοτε ο “σκληρός” της υπόθεσης. Ένας παθιασμένος αμυντικός χαφ, με οργανωτικές ικανότητες, πολύ δυναμικός -έως και λίγο τραχύς- στο παιχνίδι του, με ηγετική προσωπικότητα. Το παρατσούκλι του, παρότι πάντοτε είχε -και έχει- μακριά τα μαλλιά του ήταν El Pelado, “Ο Καραφλός”. Και η πορεία του ως ποδοσφαιριστή, σημαντική.

Στην πατρίδα του έπαιξε σε Ρίβερ Πλέιτ, Κίλμες και Φένιξ και στην Ευρώπη πέρασε από Σεβίλλη, Λάτσιο, Πάρμα, Ίντερ, Λιν και Μπρέσια.  Με την Εθνική Αργεντινής έγραψε 40 εμφανίσεις και 1 γκολ, ενώ εδωσε το παρών του με το εθνόσημο σε δύο Μουντιάλ, το 1998 και το 2002.  Έχει στο παλμαρέ του, ως παίκτης, μπόλικους τίτλους, μεταξύ τους και το Κύπελλο Κυπελλούχων με τη Λάτσιο, το Λιμπερταδόρες, με τη Ρίβερ κα το ασημένιο Ολυμπιακό μετάλλιο με την Αργεντινή στην Ατλάντα

Ο Ματίας Αλμέιδα γεννήθηκε στις 21 Δεκεμβρίου του 1973 και κρέμασε τα παπούτσια του το 2011. Και αμέσως έπιασε δουλειά ως προπονητής, στη Ρίβερ Πλέιτ. Η συνεργασία του με τους Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς πήρε τέλος το βράδυ της περασμένης Δευτέρας. Και η αυτοπρόσωπη παρουσία του στην Ελλάδα για τις συζητήσεις με την ΑΕΚ δείχνει ότι παίρνει πολύ σοβαρά την πιθανή συνεργασία μαζί της. Είναι, όμως, ο κατάλληλος για τον πάγκο της; Οι γνώμες γι’ αυτό είναι διαφορετικές…

Με έργο και τίτλους, αλλά χωρίς ευρωπαϊκή εμπειρία

Με ονόματα όπως αυτά του Φερνάντο Σάντος ή του Ρούντι Γκαρσία, που έχουν πέσει στο τραπέζι τον τελευταίο καιρό, ο Αλμέιδα δε μπορεί, βέβαια, να συγκριθεί. Αν και έχει πλέον προπονητική εμπειρία, αυτή δεν αφορά την Ευρώπη. Έχει περάσει απ’ τον πάγκο της Ρίβερ Πλέιτ, της Μπάνφιλντ, της Μεξικανικής Τσίβας και των Σαν Χοσέ Ερθκουέικς. Στο MLS δεν τα πήγε ιδιαιτέρως καλά -αν και έγινε πολύ αγαπητός στους οπαδούς. Αλλά στις υπόλοιπες είχε πολύ αξιόλογη παρουσία.

Ειδικά με την Τσίβας πήρε το Κύπελλο με την πρώτη, την επόμενη σεζόν πήρε το νταμπλ και την τρίτη του σεζόν πήρε και το Τσάμπιονς Λιγκ της CONCACAF. Σε όλες τις 4 ως τώρα ομάδες που έχει προπονήσει, έχει το δικό του τιμ. Το αποτελούν οι δύο βοηθοί του και περιλαμβάνει ακόμη γυμναστή, προπονητή τερματοφυλάκων, αναλυτή και φυσικοθεραπευτή/κινησιολόγο. Αγαπημένο του σύστημα είναι το 4-3-3 και του αρέσει το επιθετικό ποδόσφαριο κατοχής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το “κιτρινόμαυρο” στρατόπεδο, ο Αλμέιδα έχει αφήσει καλές ως τώρα εντυπώσεις στις προκαταρκτικές τους επαφές. Στην ομάδα αρέσει που ήλθε ο ίδιος εδώ για το δεύτερο στάδιο των συζητήσεων και δε τις κάνει μέσω μάνατζερ. Επίσης στα θετικά του είναι το γεγονός ότι έχει παρακολουθήσει -όπως ο ίδιος είπε- αρκετά βίντεο αγώνων της ομάδας και έχει ήδη μια πρώτη άποψη γι’ αυτήν.

Ένας μεθοδικός και φιλόδοξος νέος προπονητής

Στην πατρίδα του, πιστεύουν ότι ο Αλμέιδα θα έχει μεγάλη εξέλιξη ως τεχνικός και ίσως ό,τι δεν έχει ακόμη σε εμπειρία να το υποκαθιστά με τις φιλοδοξίες του. Από την εποχή που έπαιζε ποδόσφαιρο ακόμη, ο “Καραφλός” έχει στενές σχέσεις με την Ιταλία και στόχος του είναι κάποια στιγμή να κάτσει σε πάγκο ομάδας της Serie A.

Η ΑΕΚ είναι ένα λογικό και επιθυμητό βήμα μπροστά στην καριέρα του Αργεντινού τεχνικού. Και ίσως και η “Ένωση” οφεληθεί από έναν νέο και φιλόδοξο προπονητή στον πάγκο της. Το σχεδόν βέβαιο, εκτός απροόπτου, είναι ότι η συνάντηση των δύο πλευρών δεν είναι σε επίπεδο υπογραφών, αλλά προσωπικής γνωριμίας, με την “Ένωση” να εξετάζει κι άλλες περιπτώσεις.

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΑΕΚ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ