Αγκιμπού Καμαρά: Ο “μαύρος χρυσός” του Ολυμπιακού! Στις 13 Ιουλίου της χρονιάς που φεύγει, ο γεννημένος στις 20 Μαϊου του 2001 μεσοεπιθετικός από τη Γουινέα υπέγραφε στους πρωταθλητές έναντι “πινακίου φακής”. Είχε μόλις κλείσει τα 20 του. Στη Νέων της Λιλ, είχε χαρίσει εξαιρετικά δείγματα. Αλλά με τη μεγάλη ομάδα, στο πρωτάθλημα, δεν έπαιξε ούτε […]

Αγκιμπού Καμαρά: Ο “μαύρος χρυσός” του Ολυμπιακού! Στις 13 Ιουλίου της χρονιάς που φεύγει, ο γεννημένος στις 20 Μαϊου του 2001 μεσοεπιθετικός από τη Γουινέα υπέγραφε στους πρωταθλητές έναντι “πινακίου φακής”. Είχε μόλις κλείσει τα 20 του. Στη Νέων της Λιλ, είχε χαρίσει εξαιρετικά δείγματα. Αλλά με τη μεγάλη ομάδα, στο πρωτάθλημα, δεν έπαιξε ούτε ένα ματς. Και στο Κύπελλο ένα.

Οι σκάουτ της Λιλ, που τον ανακάλυψαν σχεδόν ανήλικο στην Ελεφάντ Κολεά της πατρίδας του, πρέπει να τραβούσαν τα μαλλιά τους για την απώλειά του. Οι σκάουτ του Ολυμπιακού, αξίζουν παράσημο για την απόκτησή του. Διότι, όπως αποδείχθηκε, είχαν ανακαλύψει μια φλέβα μαύρου χρυσού! Πέντε μήνες μετά, ο Αγκιμπού είναι ήδη όνομα στο μεταγραφικό ρεπορτάζ ομάδων όπως η Λίβερπουλ, η Λέστερ και η, ζάπλουτη, πλέον Νιουκάστλ.

Κι αυτό, ενώ το Κόπα Άφρικα ακόμη δεν έχει αρχίσει και η Γουινέα αναμένεται να έχει τον νεαρό άσο βασικό στην ενδεκάδα της. Τα μάτια όλων των ομάδων του κόσμου θα είναι στραμένα στη διοργάνωση. Και ο Ολυμπιακός, που δεν έχει κανένα λόγο να βιάζεται, δικαιούται να τρίβει τα χέρια του.

Ήλθε και κέρδισε θέση στην 11δα και την καρδιά της κερκίδας

Όταν ήλθε ο Αγκιμπού Καμαρά στο λιμάνι δεν ήλθε για βασικός. “Καμαρά” εννοούσαμε όλοι τότε τον συνεπώνυμο συμπατριώτη του, Μαντί. Όμως ο Μαρτίνς ξεχώρισε αμέσως τις δυνατότητες, αλλά και την όρεξη του παίκτη στις προπονήσεις. Τη δίψα του να παίξει. Το γκολ του κατά της Λουντογκόρετς, στις 6 Αυγούστου ήταν το ξεκίνημα για να γίνει ο νεαρός παίκτης – κλειδί για τον Ολυμπιακό.

Από τότε και μέχρι σήμερα ο Αγκιμπού έχει παίξει συνολικά σε 25 ματς για τον Ολυμπιακό, έχει πετύχει 5 γκολ κι έχει 5 ασίστ. Θεωρείται βασικό στέλεχος της ομάδας. Και έχει κερδίσει και την καρδιά της κερκίδας, όχι μόνο με τις αδιαμφισβήτητες ικανότητές του, αλλά και με το πάθος του. Βοηθά στο παιχνίδι όχι μόνο επιθετικά, αλλά και αμυντικά. Πιέζει, κλέβει μπάλες, μοιράζει, σκοράρει. Και, αγωνιστικά δείχνει πολύ πιο ώριμος από τα ούτε 22 του χρόνια ακόμη.

Δεκαπλασίασε την αξία του και… βλέπουμε!

Είναι χαρακτηριστικό ότι το transfermarkt, όταν τον απέκτησε ο Ολυμπιακός υπολόγιζε την αξία του στις 300.000 ευρώ. Και σήμερα την τοποθετεί στα 3.000.000. Δέκα φορές πιο πάνω. Αλλά τέτοιο ποσό που, ούτε καν συζητούν οι ερυθρόλευκοι. Για την ακρίβεια; Δε… συζητούν καν. Αν πιστέψει κάποιος τα ρεπορτάζ, άλλωστε, πάνω από δέκα ομάδες τον παρακολουθούν στενά. Κάποιοι τον έχουν ήδη… καλωσορίσει (και) στη Λίβερπουλ! Τον αποκαλούν “μικρό Κεϊτά” και μιλούν για προσφορά 22.000.000 ευρώ! 

Φυσικά τίποτε τέτοιο δεν ισχύει ακόμη. Εάν δε δεχθεί όντως εξωπραγματική προσφορά, όπως αυτή που αποδίδεται στη Λίβερπουλ, ο Ολυμπιακός δεν έχει λόγο να δώσει τον Καμαρά τον Ιανουάριο. Πρώτον επειδή τον χρειάζεται αγωνιστικά. Και δεύτερον επειδή όπως πηγαίνει αυτό το “διαμαντάκι”, μπορεί από το Φεβρουάριο, μετά το Κόπα Άφρικα,, να αξίζει δυο, τρεις φορές πιο πάνω ακόμη από το εκτιμώμενο του transfermarkt.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το στρατόπεδο των πρωταθλητών, το αρχικό ποσό για όποια συζήτηση γύρω από τον Αγκιμπού κινείται γύρω στα 15.000.000 ευρώ.  Γιατί όχι; Στο γήπεδο βγάζει μάτια. Ποδοσφαιρικά έχει πολλά καλά χρόνια ακόμη μπροστά του. Και η βελτίωσή του από αγώνα σε αγώνα είναι πραγματικά εκθαμβωτική. Οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν διάνα!

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπιακός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μυθικό… αυτό που κάνει η Λεβερκούζεν: Αήττητη για 49 συνεχόμενους αγώνες!
Bundesliga

Μυθικό… αυτό που κάνει η Λεβερκούζεν: Αήττητη για 49 συνεχόμενους αγώνες!

Φιορεντίνα: Τι κάνουν οι Ιταλοί, τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία τους!
Conference League

Φιορεντίνα: Τι κάνουν οι Ιταλοί, τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία τους!

Μαρινάκης: «Και… τη σουίτα θα έδινα αν χρειαζόταν!»
Ποδόσφαιρο

Μαρινάκης: «Και… τη σουίτα θα έδινα αν χρειαζόταν!»

Απίθανος… Ελ Κααμπί, σε ρυθμούς Φαλκάο!
Conference League

Απίθανος… Ελ Κααμπί, σε ρυθμούς Φαλκάο!

Ολυμπιακός – Άστον Βίλα 2-0: Θρύλος… μαγεία, και πάει για το Ευρωπαικό!
Conference League

Ολυμπιακός – Άστον Βίλα 2-0: Θρύλος… μαγεία, και πάει για το Ευρωπαικό!

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπάγερν Μονάχου 2-1: Γι’ αυτό είναι η… Βασίλισσα!
Champions League

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπάγερν Μονάχου 2-1: Γι’ αυτό είναι η… Βασίλισσα!