Το μέγα ερώτημα της φετινής ΑΕΚ. Τριάδα στην άμυνα ή κλασικά με τέσσερις; Ο Ματίας Αλμέιδα δεν έχει κατασταλάξει ακόμα αλλά φαίνεται πως θα εμπιστευτεί το σύστημα που κερδίζει!

Το μέγα ερώτημα της φετινής ΑΕΚ. Τριάδα στην άμυνα ή κλασικά με τέσσερις; Ο Ματίας Αλμέιδα δεν έχει κατασταλάξει ακόμα αλλά φαίνεται πως θα εμπιστευτεί το σύστημα που κερδίζει!

Με την διακοπή ο Αργεντινός τεχνικός έχει την ευκαιρία να αξιολογήσει καλύτερα τα πρώτα δείγματα της σεζόν. Πήρε ρίσκα, δοκίμασε διάφορα σχήματα και πρόσωπα. Όλα είχαν να κάνουν με τις συνήθειές του, οι οποίες στην ΑΕΚ δεν έχουν ακόμα εφαρμογή.

Το 3-5-2 είναι αγαπημένο σύστημα του Αλμέιδα που τον οδήγησε σε πολλές επιτυχίες στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Το ίδιο ήθελε να κάνει και στην Ελλάδα αλλά η αρχή δεν ήταν καλή.

Ίσως δεν ταιριάζει στα χαρακτηριστικά των παικτών που διαθέτει η ομάδα ή ενδεχομένως να μην έχουν ακόμα εξοικειωθεί. Η πίεση των αποτελεσμάτων ανάγκασε τον Αλμέιδα να επαναπροσαρμόσει τα πλάνα του, δείχνοντας ομολογουμένως καλά αντανακλαστικά.

Η τετράδα στην άμυνα επέστρεψε στα τελευταία τρία παιχνίδια και η ΑΕΚ δεν ήταν τόσο κακή. Απέδιδε καλό ποδόσφαιρο και ένιωθες πως οι παίκτες γνωρίζουν τον ρόλο τους στο γήπεδο.

Έτσι ο Αργεντινός πήγε κόντρα στη φύση του για το καλό της ομάδας και εκτός από αντανακλαστικά έδειξε την εργατικότητα που διακρίνει αυτόν και το επιτελείο του.

Η ΑΕΚ μοιάζει λιγότερο ευάλωτη με τέσσερις παίκτες στην αμυντική γραμμή και επίκειται ποιοτική αναβάθμιση με την πλήρη ενσωμάτωση του Τζιμπρίλ Σιντιμπέ στο δεξί άκρο μετά την διακοπή.

Η επαναφορά του κλασικού συστήματος δεν σημαίνει πως θα ριζώσει για όλη τη σεζόν. Ο Αλμέιδα δεν είναι ένας μονότονος προπονητής και ανάλογα την περίσταση θα βλέπουμε και τρεις στην άμυνα.

Όλες οι παραλλαγές δουλεύονται καθημερινά στα Σπάτα και οι παίκτες θα είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν σε κάθε αποστολή που θα τους θέσει ο προπονητής τους!

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΑΕΚ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ