Τα νέα ξεκινήματα και η ΑΕΚ είναι δύο έννοιες άρρηκτα συνυφασμένες.

Τα νέα ξεκινήματα και η ΑΕΚ είναι δύο έννοιες άρρηκτα συνυφασμένες. Μετά, δε, και το περσινό κάζο της Ένωσης, που την κράτησε εκτός Ευρώπης, μια νέα αρχή κρίνεται αναγκαίο “κακό”.

Γράφει ο Τσίπτσιος Κωνσταντίνος… 

Αν πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, σε μια θλιβερή ανασκόπηση των γεγονότων, τότε θα θυμηθούμε μια περσινή σεζόν που μοιάζει με εφιάλτη.

Ξεκίνημα προετοιμασίας με Μιλόγεβιτς. Έπειτα αποχώρηση του Σέρβου και παγωμάρα. Ύστερα (ύστερα, μα δεν υπάρχει ύστερα) εποχή Γιαννίκη. Μα που λόγος για…νίκη;

Ο Έλληνας γερμανοτραφής τεχνικός δεν τα πήγε όπως αναμένονταν και αποχώρησε επίσης, αφήνοντας την ΑΕΚ σε μια κατάσταση μετέωρη.

Από την μία, πλησίαζε στο φινάλε της σεζόν και οι στόχοι έμοιαζαν τελειωμένοι. Από την άλλη η Ευρώπη δεν ειχε χαθεί ακόμη.

…εν τέλει χάθηκε. Και η Ένωση καλείται να μπει στο νέο της γήπεδο χωρίς ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και γκλαμουριές.

Μια υπέρτατη ξενέρα για τους ΑΕΚσήδες της γης. Όχι όμως αιτία για άδειες κερκίδες. Αυτό που συμβαίνει με τα διαρκείας στην ΑγιαΣοφιά άλλωστε το γνωρίζετε …όλοι.

Φάκελος Αλμέιδα:

Ο Ματίας Αλμέιδα ήρθε προς το τέλος της σεζόν και αποτέλεσε σπίθα μίας φλόγας ελπίδας για την Αθηναϊκή ομάδα. Καθώς στο πρόσωπο του αποτυπώνεται το νέο. Το φρέσκο. Αποτυπώνονται οι ιδέες που έρχονται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Γιατί αν περιμέναμε από τις δικές μας…προκόψαμε.

Αλμέιδα

Γιατί όμως τόση πρεμούρα για αλλαγή;

Ο Αλμέιδα δείχνει να κλείνει με την παρουσία του τον κύκλο των αποτυχιών. Συνεχόμενο κάζο στα κύπελλα με τον ΠΑΟΚ. Χαμένα πρωταθλήματα με το “καλημέρα” , πριν καν τα διεκδικήσει. Η ΑΕΚ δεν έδειχνε να ανεβαίνει. Αντίθετα έπιανε μονοπάτια που δεν της άρμοζαν.

Παρά το μεγάλο ρόστερ και τον πακτωλό χρημάτων που έχει δαπανήσει την τελευταία 5ετία για να χτίσει κορμό.

Φάκελος μεταγραφές:

Μαζί με τον Αλμέιδα η Αγία Σοφία θα γεμίσει με νέους παίκτες και πρόσωπα που πείθουν. Μια νέα προσπάθεια που αξίζει να στηριχθεί. Με σαφές πλάνο από Κουχάρσκι &  ΣΙΑ. Με σαφείς στόχους, την επιστροφή στην Ευρώπη και το πρωτάθλημα.

Παραξενευτήκατε; Δηλαδή μια ομάδα με τέτοιο μπάτζετ, τέτοια έδρα και ψυχολογικό μπουστ του γηπέδου θα έπρεπε να στοχεύει χαμηλότερα;

Βίντα

Το φυσιολογικό, για ένα ρόστερ χωρίς Ευρώπη είναι να φουλάρει για τα εγχώρια “ασημικά”. Βίντα, Πινέδα και Γιόνσον ζαλίζουν και μόνο στο άκουσμα τους. Όταν, δε, πλαισιώνονται από την παραμονή του Τσούμπερ, τότε κάτι καλό ετοιμάζεται.

Μάλλον αυτό είδε ο Γκατσίνοβιτς και άφησε ομάδα Ευρώπης, όπως είναι ο Παναθηναϊκός, για να έρθει…

Και δεν μιλάμε για λύσεις “μπαλώματα” εξαμήνου. Όπως ήταν ο Κριχόβιακ. Εδώ έχουμε να κάνουμε για ένα ρόστερ με Έλληνες, νέους και μπαρουτοκαπνισμένος από το εξωτερικό. Που έχει ήδη ως καπετάνιο τον Αλμέιδα.

Για νέα ταξίδια.

Κάθε αρχή και δύσκολη. Και ακόμη ίσως να μην έγιναν όλα τα μεγάλα μεταγραφικά μπαμ…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Απόψεις

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΑΕΚ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ