Το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα παίζει σύγχρονο, επιθετικό και θεαματικό ποδόσφαιρο, τέτοιο που έχουμε χρόνια να δούμε στην Ελλάδα. Όλοι οι παίκτες της βγάζουν πάθος στο χορτάρι, αλλά ειδικά ένας είναι κομβικός στο παιχνίδι της. Και ο Μελισσανίδης είναι έτοιμος να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να τον κρατήσει στην ομάδα...

ΑΕΚ: “Ξηλώνεται” για τον παίκτη που την απογειώνει! Όποιος γουστάρει το ποδόσφαιρο, δεν μπορεί παρά να πει ότι η “Ένωση” του Αλμέιδα παίζει την καλύτερη μπάλα στην Ελλάδα. Όχι μόνον αυτή την παρούσα στιγμή. Αλλά εδώ και χρόνια. Ο Αργεντινός το είχε πει πριν ακόμη υπογράψει με την ομάδα. Αλλά η αλήθεια είναι ότι πολλοί το λένε. “Θέλω να παίζουμε επιθετικά, με πίεση ψηλά και γρήγορη ανάκτηση της κατοχής”. Για ένα σωρό προπονητές αυτό είναι μια καραμέλα, που γρήγορα λιώνει στο στόμα. Όχι όμως για τον Αλμέιδα!

Έκανε πειράματα, κάποια δεν του βγήκαν, έκανε δοκιμές, πάλι κάποιες δεν του βγήκαν. Αλλά έδειξε επιμονή. Και τα κατάφερε! Στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, απέναντι στον Άρη, είδαμε ένα σύνολο που επί τουλάχιστον 75′ λεπτά είχε παντού στο γήπεδο παίκτες παραπάνω. Παντού! Υπάρχει φάση στο 87′, με το σκορ στο 0-2, που η ΑΕΚ έχει βγάλει 7 παίκτες στην κόντρα επίθεση! Είναι κάτι που, εφέτος, το έχουμε δει μόνο στην… τηλεόραση, από ξένα πρωταθλήματα.

Η καλύτερη επένδυση για… γεμάτο γήπεδο η μπάλα που παίζει!

Ο Αλμέιδα μοιάζει να είναι η καλύτερη επένδυση της ΑΕΚ για ένα κατάμεστο OPAP Arena. Διότι στο δημοφιλέστερο παιχνίδι στον κόσμο, το θέαμα είναι πάντοτε ο υπ’ αριθμόν ένα λόγος για να πληρώσει κάποιος εισιτήριο. Και το σύνολο του Αργετινού, το προσφέρει. Και μάλιστα με κανέναν παίκτη πάνω από την ομάδα. Στη Θεσσαλονίκη ειχε στον πάγκο Στέφεν Τσούμπερ, Γενς Γιόνσον, Νορντίν Άμραμπατ, Τζιμπρίλ Σιντιμπέ (!), Πέτρο Μάνταλο! Και εκτός αποστολής, Τομ Φαν Φέερτ, Κωνσταντίνο Γαλανόπουλο, Τσίτσαν Στάνκοβιτς. Στο γήπεδο όμως όχι απλώς δεν διαπίστωνε κάποιος “απουσία”, αλλά πληρότητα και υψηλή ποιότητα.

Ο κομβικός Πινέδα και η διάθεση για… “ξήλωμα” για να μείνει

Στην ΑΕΚ του Αλμέιδα όλοι είναι ίσοι. Και όλοι δείχνουν πάθος και διάθεση στο γήπεδο. Ο Αργεντινός έχει δικαιωθεί για όλες τις επιλογές του. Ντομαγκόι Βίντα – Αρόλντ Μουκουντί είναι ένα δίδυμο στόπερ που προκαλεί… φόβο! Ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς μοιάζει να παίζει χρόνια στην ομάδα. Ο Γιόνσον έχει δείξει την ποιότητά του, συγχρόνως όμως, στα χέρια του Αλμέιδα έχουν πάει σε άλλο επίπεδο και ο Νταμιάν Σιμάνσκι, αλλά και ο Λιβάι Γκαρσία. Πάνω απ’ όλα όμως, ο παίκτης-κλειδί για τον “Δικέφαλο” εφέτος είναι η… “καψούρα” του Αργεντινού το περασμένο καλοκαίρι. Και μιλάμε, φυσικά, για τον Ορμπελίν Πινέδα!


Είτε σε ρόλο “βαθιού” πλέι-μέικερ, πλάι στο “6άρι”, είτε σε ρόλο ελεύθερου παίκτη πίσω από τους επιθετικούς (ο Αλμέιδα τον έχει χρησιμοποιήσει και στους δύο ρόλους), ο Πινέδα είναι κομβικός στο παιχνίδι πίεσης, εναλλαγής θέσεων και γρήγορης επανάκτησης της μπάλας που θέλει να παίζει η ΑΕΚ. Το καλοκαίρι η “¨Ενωση” τον πήρε δανεικό από τη Θέλτα, αλλά χωρίς οψιόν αγοράς. (Οι Ισπανοί ήθελαν τουλάχιστον 8.000.000 τέτοια, η ΑΕΚ το πολύ 4.000.000 ευρώ). Τώρα, πληρώνει απλώς όλο το συμβόλαιό του (800.000 ευρώ το χρόνο). Όμως, αν συνεχίσει έτσι, ο Δημήτρης Μελισσανίδης ίσως επανέλθει στο ζήτημα ακόμη και τον προσεχή Ιανουάριο. Και οι πληροφορίες λένε ότι θα επανέλθει με… γεμάτη τσέπη και δυνατή προσφορά στους Ισπανούς για κρατήσει τον 26χρονο (γεν 24/3/1996) στην ομάδα…

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΑΕΚ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ