Με απίστευτο θράσος, το δημοσιογραφικό "λιβανιστήρι" του Ερντογάν, Ιμπραήμ Καραγκιούλ, τουίταρε ότι μια μέρα οι Τούρκοι θα κάνουν τζαμί και το γήπεδο της ΑΕΚ, λόγω της ονομασίας του. Του έχουμε μια συμβουλή, πριν ξεκινήσει, όμως...

ΑΕΚ: “Τζαμί” θέλει και την “Αγιά Σοφιά” Τούρκος δημοσιογράφος! Πρώτα, οι Τούρκοι έκαναν τζαμί και την πραγματική Αγιά Σοφιά, το εμβληματικό αρχιτεκτονικό αριστούργημα, σύμβολο του Βυζαντινού πολιτισμού, μουσείο επί 80 χρόνια και πολιτιστικό μνημείο της UNESCO. Το θράσος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όμως, έχει πλέον ξεπεράσει κάθε όριο. Κι έτσι, κάθε λογής “Ερντογανάκια” νοιώθουν ελεύθερα να προκαλούν με κάθε τρόπο. Πλέον και μέσω του γηπέδου “Αγιά Σοφιά”, που, επισήμως, έχει το όνομα OPAP Arena.


Σ’ αυτό το πλαίσιο, ο Τούρκος δημοσιογράφος Ιμπραήμ Καραγκιούλ έγραψε πρόσφατα στο τουίτερ: “Το γήπεδο της ΑΕΚ ονομάστηκε “Αγία Σοφία”, μια μέρα θα το κάνουμε τζαμί”. Μόλις το θέμα έγινε γνωστό, ο Καραγκιούλ είδε το λογαριασμό του στο μέσο να γεμίζει από… όχι και τόσο “γλυκά” σχόλια. (Και όχι μόνον από φίλους της ΑΕΚ). Πλέον έχει απενεργοποιήσει τη δυνατότητα σχολιασμού -ίσως και επειδή αρκετές από τις απαντήσεις είχαν συνοδεία και εμβληματικές μορφές του απελευθερωτικού αγώνα του 1821, όπως ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ο Γεώργιος Καραϊσκάκης, ο Οδυσσέας Ανδρούτσος κ.λπ.

“Πταίσμα” για τον Καραγκιούλ τα περί Αγιάς Σοφιάς…

Ο Καραγκιούλ είναι ένα κανονικό δημοσιογραφικό “γιουσουφάκι” του Ερντογάν. Όσο ήταν αρχισυντάκτης της εφημερίδας Γενί Σαφάκ, το έντυπο έγινε ένα λιβανιστήρι του προέδρου της Τουρκίας και του περιβάλλοντός του. Η εδημερίδα ανήκει στον Όμιλο Άλμπαϊράκ που έχει στενή σχέση με την οικογένεια του Ερντογάν. Πάντοτε ήταν φιλοκυβερνητική. Αλλά επί Καραγκιούλ έγινε κανονικό φερέφωνο του Τούρκου προέδρου.

Εξυπναδίτσες όπως αυτή για την “Αγιά Σοφιά” της ΑΕΚ ανήκουν στα… πταίσματα του 53ρονου “πολιτικού αναλυτή”. Το 2021, όταν ξέσπασαν στη χώρα μεγάλες πυρκαγιές, ο Καραγκιούλ κατηγόρησε δημόσια το CHP (Cumhuriyet Halk Partisi, Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα), αλλά και το PKK (το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα) ότι εκείνοι ήταν οι υπαίτιοι. Το CHP, το κόμα που ίδρυσε ο Κεμάλ Ατατούρκ, έχει υποβάλει μήνυση στον Καραγκιούλ. Που, όμως, με τις “πλάτες” του Ερντογάν νοιώθει άνετα να λέει ό,τι θέλει. Συμβουλή μας, πάντως, είναι, πριν έλθει να κάνει και το OPAP Arena-Αγιά Σοφιά “τζαμί”, να έχει φάει μπόλικη φασολάδα πριν. Με πράσο, αλλά και σουτζούκι καυτερό, κατά προτίμηση…

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΑΕΚ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι