Σε ρόλο επιτελικού μπροστά από το δίδυμο των αμυντικών χαφ, ο Μεξικανός είχε να επιδείξει κάποια πολύ ενδιαφέροντα, αλλά και κρίσιμα στατιστικά στον αγώνα με τον ΠΑΣ, πέρα από το πολύτιμό του γκολ που "ξεκλείδωσε" το παιχνίδι...

ΑΕΚ: Οι αριθμοί-παράσημα του Πινέδα… Για την προπονητικά ώριμη -και ενθαρρυντικά ανοιχτόμυαλη- απόφαση του Αλμέιδα να αφήσει πίσω του την τριάδα πίσω στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα, μιλήσαμε ήδη. Η στατιστική ανάλυση του ματς, ωστόσο, αναδεικνύει και μια ακόμη θετική -και αποτελεσματική- πρωτοβουλία του Αργεντινού τεχνικού. Που αφορά έναν παίκτη για τον οποίο έκανε, ό,τι μπορούσε προκειμένου να προστεθεί στο εφετινό ρόστερ. Τον Ορμπελίν Πινέδα.

Παλιός του γνώριμος από την Γουαδαλαχάρα, ο Πινέδα έπαιξε, στην ουσία, ως δημιουργικός χαφ στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ, μεσαίος στην τριάδα μπροστά στα δύο αμυντικά χαφ της ΑΕΚ. Με τους Γενς Γιόνσον και Νταμιάν Σιμάνσκι να έχουν αναλάβει το βάρος της “καταστροφής” των αντίπαλων προσπαθειών, ο Μεξικανός έβγαλε, έτσι, στο γήπεδο τις επιτελικές του ικανότητες, με πολύ πιο υψηλή ένταση, ειδικά στις φάσεις που έγινε γρήγορα η ανάκτηση της κατοχής.

Ο πιο πολύτιμος παίκτης της ΑΕΚ, ειδικά στο α’ ημίχρονο

Με αυτή καθαυτή την επιθετική γραμμή “εγκλωβισμένη” στην πολυπρόσωπη άμυνα του ΠΑΣ, ο Πινέδα, σε ελεύθερο ρόλο (και με τον Αραούχο σε συνεχή κίνηση, ακόμη και προς τα πίσω, προκειμένου να του ανοίγει χώρο), ήταν ο πιο πολύτιμος παίκτης της ΑΕΚ, ειδικά στο α’ ημίχρονο. Πέτυχε το γκολ με ωραίο σουτ και, συνολικά στο ματς, είχε 4 τελικές -δύο προς την εστία. (Ο Τσούμπερ είχε, αντίστοιχα, 3 και 1).


Ο Αλμέιδα δεν έβαλε τον Πινέδα σε ρόλο “κουβαλητή”, αποδοχέα της πρώτης πάσας από την άμυνα ή ακόμη και της δεύτερης, από τους αμυντικούς χαφ. Σε ρόλο δημιουργού οι 39 ενέργειές του είναι, έτσι, ένας καλός αριθμός. Ειδικά εφόσον έγιναν σε ολόκληρο το δεύτερο μισό του γηπέδου. Εκεί που δεν τα πήγε καλά ο Μεξικανός ήταν οι επιτυχημένες πάσες στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου (5, 13/21 συνολικά).

Στατιστικά, πέρα από τον Πινέδα, ο Αλμέιδα μπορεί να χαρεί και για την απόδοση των παικτών που μπήκαν ως αλλαγή. Νίκλας Ελίασον, Πέτρος Μάνταλος, Λιβάι Γκαρσία, Μιλάντ Μοχαμάντι, Νορντίν Άμραμπατ άλλαξαν την εικόνα της ομάδας σ’ ένα κρίσιμο σημείο. Κι αυτό -οι αξιόπιστες λύσεις από τον πάγκο, δηλαδή- είναι κάτι που πάντοτε επιζητεί κάθε προπονητής και μπορεί να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο σ’ ένα μαραθώνιο πρωταθλήματος. Η ΑΕΚ θέλει ακόμη δουλειά στον τομέα της παραγωγής φάσεων και του εύκολου γκολ. Όμως τα πρώτα σημάδια της είναι θετικά.

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΑΕΚ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик
mostbet-ru-serg

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик