Οι φίλοι της 'Ενωσης -όχι όλοι, φυσικά, αλλά αρκετοί- το έχουν κάτι σα... χόμπι να ρίχνουν στον αρχηγό της ομάδας το φταίξιμο για κάθε τι. Όμως οι αριθμοί πλάι στ' όνομά του δείχνουν ότι είναι συνυφασμένος με τη σύγχρονη ιστορία της...

ΑΕΚ: Όχι μόνο μένει, αλλά και με… ρεκόρ, ο Μάνταλος! Στα ζευγάρια, η “φαγούρα” αφορά, κατά τον αστικό θρύλο, εφταετία. Είναι, λένε οι ειδικοί, το χρονικό όριο του “μαζί δεν κάνουμε και χώρια δε μπορούμε”. Αν το περάσεις χωρίς κουβέντες τύπου “να δοκιμάσουμε να δώσουμε λίγο χώρο ο ένας στον άλλον, αγάπη μου;”, οι πιθανότητες να πάει μπροστά για πολλά χρόνια η σχέση είναι πολλές.

Ο Πέτρος Μάνταλος πέρασε το “ψυχολογικό” αυτό όριο πέρυσι. Είναι στην ΑΕΚ από τον Ιούλιο του 2014. Και παρότι μετά την τελείως αποτυχημένη εφετινή σεζόν βγήκε μόνος του μπροστά και περίπου είπε ότι οι δρόμοι του με την ομάδα χωρίζουν, κάτι τέτοιο δε θα συμβεί. Ο Μάνταλος λειτούργησε στην περίπτωση αυτή με τα αντανακλαστικά του αρχηγού. Που, αν είναι σωστός, πρώτος παίρνει την ευθύνη. Αλλά ο Δημήτρης Μελισσανίδης ήταν πιο ψύχραιμος. Κι έτσι ο παίκτης που… λατρεύουν να μισούν οι οπαδοί της “Ένωσης” θα μείνει στην ομάδα.

Και δεν ξέρει κανείς αν αυτό αρέσει ή όχι σε κάποιους, αλλά ο Μελισσανίδης έπραξε απολύτως σωστά στην περίπτωση του Μάνταλου. Κι αυτό επειδή δίπλα στο όνομά του υπάρχουν πια κάποιοι αριθμοί που δε λένε ψέμματα. Και δείχνουν ότι δεν είναι τυχαία συνυφασμένος με την ΑΕΚ όλα αυτά τα χρόνια…

Πάει για 5η θέση στις συμμετοχές – ορόσημο και η 8ετία

Κατ’ αρχάς, ο αρχηγός της ΑΕΚ έφτασε πλέον τις 278 συμμετοχές με την ομάδα (με 54 γκολ και 82 ασίστ απολογισμό). Αυτό τον φέρνει ήδη στην 9η θέση στην ιστορία της, με την 6η να απέχει μόλις 9 ματς. Κάτι που σημαίνει ότι, υγεία να ‘χει ο άνθρωπος θα τη φτάσει εύκολα μέσα στην ερχόμενη σεζόν. Εάν, μάλιστα, όλα πάνε καλά -για τον ίδιο και την ομάδα- μέχρι του χρόνου τέτοιο καιρό μπορεί και να έχει φτάσει τον Νίκο Κωστένογλου στην 5η θέση (315 συμμετοχές).

Συγχρόνως, ο Μάνταλος μπαίνει πια και σ’ ένα κλειστό κλαμπ που αριθμεί μόλις δύο ακόμη παίκτες της ΑΕΚ τον 21ο αιώνα*. Αυτό των ποδοσφαιριστών που έκλεισαν 8ετία με τη φανέλα της. Ο Γιάννης Αραμπατζής ήταν ο πρώτος τέτοιος, με θητεία από 2002 ως το 2013. Έγραψε όμως μόλις 60 συμμετοχές σε όλα αυτά τα χρόνια. Ο δεύτερος είναι ο Νίκος Γεωργέας. Στα δύο περάσματά του από την ομάδα (2001-12 και 2013-15), ο Γεωργέας είχε επίσης πρωταγωνιστικό ρόλο. Παρά ταύτα, ο Μάνταλος τον έχει ήδη ξεπεράσει κατά 3 συμμετοχές.

Η κερκίδα, λοιπόν, ίσως έχει (καλο)μάθει να ρίχνει στον αρχηγό της ομάδας το ανάθεμα για τα πάντα. Αλλά πρέπει να σκεφτείτε και κάτι ακόμη. Από το 2014 που ήλθε από την Ξάνθη στην ΑΕΚ ο Πέτρος, η ομάδα έχει αλλάξει… 14 προπονητές (χωρίς τους “υπηρεσιακούς” και με τον Αλμέιδα να είναι ο 15ος). Εκείνος όμως είναι ακόμη εδώ. Λέει κάτι αυτό, δε λέει; Για μας, σίγουρα ναι.
* Ιούλιο του 2014 ήλθε στην ΑΕΚ από τον Παναιτωλικό και ο Μιχάλης Μπακάκης. Τη σεζόν που τελείωσε έπαιξε με την ΑΕΚ Β’. Είναι όμως ακόμη μέλος της ομάδας -το συμβόλαιό του λήγει το 2023. Τυπικά, λοιπόν και αυτός έκλεισε 8ετία ως παίκτης της Ένωσης…

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΑΕΚ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ