Ο νέος χαφ της ΑΕΚ είναι ένας παίκτης με ξεχωριστή άποψη για τη ζωή. Δε βλέπει το ποδόσφαιρο ως αυτοσκοπό, αλλά ως μια δουλειά -που την ασκεί με ευλαβικό επαγγελματισμό- που του επιτρέπει να χαίρεται και όλα τα άλλα ενδιαφέροντά του...

ΑΕΚ: Ο ξεχωριστός Γκζέγκος Κριχόβιακ στη μηχανή της! Κατ’ αρχάς, για να μην έχουμε άλλη περίπτωση… “Βαζέχα”: το “Γκζέγκοζ” στον τίτλο είναι ο τρόπος με τον οποίο προφέρουν οι Πολωνοί το όνομά του. Το γράψαμε για να μη φανεί, δα ότι δε μιλάμε και άπταιστα την πολωνικήν. Δε θα τον ακολουθήσουμε ακριβώς, ωστόσο. Γκρέγκορζ θα τον λέμε. Το Κριχόβιακ αποδίδει μια χαρά και την πολωνική προφορά. Πάμε τώρα στην ουσία που κάνει τον Κριχόβιακ ξεχωριστό. Και αυτή δεν είναι το “Γκζέγκος”, φυσικά.

Ο Κριχόβιακ είναι ένας άνθρωπος πολύ συνειδητοποιημένος και στο ποδόσφαιρο και στη βιωθεωρία του. Πήγε απρόθυμα να ξεκινήσει να παίζει μπάλα, σε μια Αθλητική Ακαδημία, στα 12 του. Τον πίεσε ο αδελφός του, ο πρώτος που πίστεψε στο ταλέντο του. Οι δυό τους είναι πολύ δεμένοι και, εκτός από αδέλφια και… συνέταιροι. Έχουν μαζί μια μπουτίκ ρούχων, για την οποία ο Κριχόβιακ πολύ συχνά κάνει και το μοντέλο.

Άλλωστε, εμφανισιακά “το έχει” -και αυτό- το “σπορ”. Με μπόι 186 εκατοστά, λεπτός αλλά και πολύ γυμνασμένος, ο Πολωνός αμυντικός χαφ προσέχει πολύ τη διατροφή του και, γενικά, το σώμα του. Είναι ένας πολύ συνεπής επαγγελματίας. Τόσο που όταν, στη μεγαλύτερη ως τώρα μεταγραφή της καριέρας του, από τη Σεβίλη στην Παρί, για 27.500.000 ευρώ είδε ότι δε θα πάρει παιχνίδια εκεί, ζήτησε μόνος του να πάει δανεικός από τη γαλλική ομάδα στη Γουεστ Μπρομ. Για να παίζει -και έπαιξε εξαιρετικά!- και να μη χάσει τη θέση του στην Εθνική ομάδα -δεν την έχασε!

Ένατη ομάδα στην καριέρα του “κοσμοπολίτη” Πολωνού η ΑΕΚ

Ο Πολωνός έκλεισε τον περασμένο μήνα τα 32 του και η ΑΕΚ είναι η 9η ομάδα στην καριέρα του. Η Μπορντό τον ανακάλυψε σ’ ένα τουρνουά Κ16 στο Στρασβούργο. Έφτασε μαζί της στην πρώτη ομάδα το 2009. Δόθηκε δανεικός σε Ρεμς και Ναντ και μετά κανονικά στη Ρεμς, από το 2012. Επόμενη στάση του ήταν η Σεβίλλη, με την οποία πήρε δύο Γιουρόπα Λιγκ. Ακολούθησε η Παρί, η Γουέστ Μπρομ, η Λοκομοτίβ Μόσχας και η Κράσνονταρ.

Χαφ, σκληροτράχηλος και πολύ δυναμικός. ο Κριχόβιακ έχει, παντού όπου αγωνίστηκε -με εξαίρεση την Παρί-  “γεμάτες” χρονιές. Συνολικά, με τους συλλόγους του έχει 419 ματς και 46 γκολ ως τώρα. Κι έχει επίσης 86 διεθνείς συμμετοχές και 5 γκολ με την Πολωνία. Α και βέβαια και την… πρώτη κόκκινη κάρτα του EURO, πέρυσι -είπαμε, δε “μασάει” στο γήπεδο.

Ταξίδια σ’ όλο τον κόσμο με την αγαπημένη του Σίλια

Έξω απ αυτό, ο Κριχόβιακ, που από το 2019 είναι και επίσημα αντρόγυνο με την παιδική του αγάπη, Σίλια Ζαουνάτ, είναι ένας άνθρωπος που αγαπάει τη γνώση και τις εμπειρίες. Λατρεύει τη φωτογραφία και μαζί με τη Σίλια έχουν γυρίσει πάρα πολλές χώρες του κόσμου, με τη φωτογραφική μηχανή πάντοτε κρεμασμένη στο λαιμό του. Όχι μόνο για ξεκούραση, διασκέδαση και αποφόρτιση, αλλά και για να γνωρίσει νέα μέρη, νέους σνθρώπους και νέες κουλτούρες. “Οι ποδοσφαιριστές έχουμε αυτή την ευκαιρία”, λέει.

Μόνον πέρυσι, στις διακοπές του -αρκετά μακρόχονες λόγω των ιδιαιτεροτήτων του ρωσικού πρωταθλήματος- έβγαλε δεκάδες από τις αγαπημένες του φωτογραφίες σ’ ένα σωρό μέρη. Από την Κούβα (φωτό) ως τη Μπόρα Μπόρα κι από το Λος Άντζελες, το Σαν Φρανσίσκο και το Λας Βέγκας, ως τη Νέα Υόρκη. Είναι κοσμοπολίτης και στα μέρη που επισκέπτεται του αρέσει να μαθαίνει όσα μπορεί για την ιστορία και τα έθιμα κάθε τόπου.

Ο “κολλητός” του Βόιτσεχ Σέζνι και τα πειράγματά τους

Στα γήπεδα, αλλά και έξω απ’ αυτά, “κολλητός” του φίλος είναι ο γκολκίπερ της Γιούβε, Βόιτσεχ Σέζνι. Ο Σέσνι πειράζει πολύ συχνά τον Γκρέγκορζ για το πολύ “ψαγμένο”, συχνά και εξεζητημένο ντύσιμό του. Κάποτε φόρεσε κι ένα λεοπάρ παλτό γράφοντας ότι το διαλέγει για τον Γκρεγκόρζ. Στα πειράγματά του, ο Κριχόβιακ απλώς απαντά: “Ο Βόιτσεχ είναι τόσο άσχετος με τη μόδα που, όταν λέει πως δεν του αρέσει κάτι, τότε είμαι απόλυτα βέβαιος ότι είναι καλό”!


Φυσικά, ένας άνθρωπος που τόσο πολύ αγαπά τα ταξίδια και τη γνώση γύρω από ξένους πολιτισμούς είνα λογικό ότι μιλάει και τρεις γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά. Ήταν και ο πρωτεργάτης της αντίδρασης, με μποϊκοτάζ στις προπονήσεις και, στη συνέχεια, αποχώρηση όλων των μη Ρώσων παικτών από την Κράσνονταρ, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Λογικό, αφού οι Πολωνοί τρέφουν… καθόλου γλυκά συναισθήματα για τη Ρωσία -και όχι μόνο από την εποχή της ΕΣΣΔ και μετά, αλλά ιστορικά.

Και είπαμε. Ο Κριχόβιακ είναι όχι μόνο ένας “σκληρός” των γηπέδων και ένα fashion-icon, αλλά κι ένας μελετητής της ιστορίας. Τι άλλο είναι; Μέτοχος, με 1.000.000 ευρώ σε μια σπουδαία start-up της χώρας του, την Systeme3E. Η εταιρεία έχει αναπτύξει ένα πρωτοποριακό, οικολογικό οικοδομικό υλικό, από περλίτη, με σπουδαίες τεχνικές ιδιότητες, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί για τούβλο, τσιμεντόλιθο, “άλφα μπλοκ” κ.λπ. Δίχως αμφιβολίες, είναι ένας άνθρωπος με πολλά, διαφορετικά και πολύ… ενδιαφέροντα, ενδιαφέροντα. Ένας ξεχωριστός τύπος που με χαρά οφείλουμε να καλωσορίσουμε στα ελληνικά γήπεδα.

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΑΕΚ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ