Η απόφαση να δοθεί εφέτος το περιβραχιόνιο του αρχηγού στον Σέρχιο Αραούχο είναι σωστή και ανταμείβει με τον πρέποντα τρόπο και την αγωνιστική και την εξωαγωνιστική συμπεριφορά του αγαπημένου της κερκίδας Αργεντινού. Η ομάδα, ωστόσο, θα χρειαστεί και έναν ακόμη φορ περιοχής -και τον αναζητά ήδη...

ΑΕΚ: Ο “καπετάνιος” Σέρχιο και ο φορ που έρχεται! Τη σεζόν που μας πέρασε, ο Αργεντινός επιθετικός της “Ένωσης” δεν ήταν απλώς ένας από τους λίγους παίκτες της ομάδας που, αγωνιστικά, ξέφυγε από τέλμα. Για την ακρίβεια, όχι απλώς ξέφυγε, αλλά με 12 γκολ στο πρωτάθλημα, ήταν ο πρώτος σκόρερ της. Συγχρόνως, με 15 συμμετοχές σε γκολ ήταν πρώτος, μαζί με τον Πέτρο Μάνταλο (4 γκολ, 11 ασίστ) και σ’ αυτή την κατηγορία.

Πάνω απ’ όλα όμως, ήταν πέρυσι ο άνθρωπος που θύμησε σε όλους μας τι πραγματικά (πρέπει να) σημαίνει ποδόσφαιρο. Και τίμησε την ΑΕΚ με τον καλύτερο τρόπο. Με τη χειρονομία του στο ματς με τον Άρη, στη μνήμη του δολοφονημένου Άλκη Καμπανού, ο Σέρχιο έδωσε μάθημα ήθους. Και έστειλε προς όλους το μήνυμα ότι το ποδόσφαιρο πρέπει να ενώνει. Και ότι δε μπορεί ποτέ να γίνεται λόγος για να χάνει άγρια και άδικα τη ζωή του ένας νέος άνθρωπος.

Αγάπη από την κερκίδα, σεβασμός στα αποδυτήρια…

Η απόφαση της ομάδας, λοιπόν, να πάρει εφέτος το περιβραχιόνιο του αρχηγού ο Αραούχο είναι απόλυτα σωστή. Και από αγωνιστική άποψη και από γενικότερη. Ο Αραούχο είναι ένας ποδοσφαιριστής χαμηλών τόνων, μεν,  αλλά με πνεύμα νικητή. Στην ομάδα από το Γενάρη του 2017, ο Σέρχιο έχει πλέον γράψει 109 ματς με το “Δικέφαλο” στο στήθος. Κι απ’ τα 38 γκολ (και τις 16 ασίστ του), πολλά ήταν “χρυσάφι”. Η κερκίδα τον αγαπά και στα αποδυτήρια έχει το σεβασμό όλων.

Αγωνιστικά, πάλι, στην ΑΕΚ του Αλμέιδα ο Σέρχιο μπορεί να έχει και εφέτος πρωταγωνιστικό ρόλο.  Αρκεί να μην υπάρξουν τραυματισμοί (πέρυσι έχασε το πιο κρίσιμο κομάτι των πλέι-οφ εξαιτίας τους). Η ενίσχυση σε άμυνα και κέντρο θα δώσει εφέτος στον Αργεντινό, που έκλεισε τα 30 του στις 28 Ιανουαρίου- την άνεση να τρέξει πολύ λιγότερο απ’ όσο πέρυσι στο γήπεδο για να βρει τη μπάλα στα πόδια του.- Και η μεταγραφική περίοδος έχει ακόμη δρόμο μπροστά της για την ομάδα.

 

Ο Αλμέιδα μοιάζει να οριστικοποιεί το σχήμα με 2 (ή 1+1) επιθετικό. Πολλά ματς θα πάρει εφέτος, είτε στο πλάι του Αραούχο είτε πίσω του στον άξονα- και ο Μιχάλης Κοσίδης. Παράλληλα, ο Αργεντινός υπολογίζει σ’ αυτή τη θέση και τον Λιβάι Γκαρσία. Όμως, με τον Καρίμ Ανσαριφάρντ εκτός πλάνων, η “Ένωση” πρέπει να πάρει έναν ακόμη επιθετικό περιοχής. Ο Αραούχο θα χρειαστεί αρκετές “ανάσες” εφέτος. Και ο παίκτης που θα έλθει θα πρέπει να μπορεί να αξιοποιεί με σχετική ευκολία όσα μπορούν εφέτος να προσφέρουν τα άκρα της επίθεσης, αλλά και ο δυνατός άξονας της ΑΕΚ.

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΑΕΚ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ