Ο χρόνος δεν έχει καταφέρει να σβήσει την απίστευτη ιστορία του Τζακ Λέσλι. Του ποδοσφαιριστή που απορρίφθηκε από την Εθνική Αγγλίας και κατέληξε να γυαλίζει παπούτσια για να ζήσει. Μια ιστoρία όσο απίστευτη όσο και θλιβερή. Ο Τζακ Λέσλι έπαιξε ολόκληρη την καριέρα του στη Πλίμουθ. Και ήθελε να διαγραφεί από το καταστατικό της, αλλά […]

Ο χρόνος δεν έχει καταφέρει να σβήσει την απίστευτη ιστορία του Τζακ Λέσλι.

Του ποδοσφαιριστή που απορρίφθηκε από την Εθνική Αγγλίας και κατέληξε να γυαλίζει παπούτσια για να ζήσει.

Μια ιστoρία όσο απίστευτη όσο και θλιβερή.

Ο Τζακ Λέσλι έπαιξε ολόκληρη την καριέρα του στη Πλίμουθ. Και ήθελε να διαγραφεί από το καταστατικό της, αλλά ο μύθος του κράτησε 119 χρόνια μετά τη γέννησή του και τελικά θα του αποτίσουν φόρο τιμής.

Ο μικρός Τζον Φράνσις Λέσλι, αργότερα γνωστός ως Τζακ γεννήθηκε μέσα στην φτώχεια. Τον Αύγουστο του 1901. Από τη μοδίστρα Άννι και τον Τζαμαϊκανό άνδρα Τζον Φράνσις, ο οποίος έβγαζε τα προς το ζην ως εργάτης εγκαταστάσεων αερίου στο Λονδίνο.

Όσο μεγάλωνε περνούσε τις μέρες του κλωτσώντας μια μπάλα στον δρόμο. Έτσι, κατά την εφηβεία του, καθώς ο κόσμος αντιμετώπιζε έναν αιματηρό πόλεμο, βρήκε μια θέση στην ταπεινή Μπάρκινγκ Τάουν.

Το κεφάλαιο Πλίμουθ

Ο σύλλογος του Λονδίνου του άνοιξε τις πόρτες και το 1920 βοήθησε να κερδίσει το Essex Senior Cup.

Πετυχαίνοντας περισσότερα από 250 γκολ κατάφερε να εξασφαλίσει επαγγελματικό συμβόλαιο.

Ξεχώρισε γρήγορα χάρη στην ταχύτητα και την ικανότητά του να σκοράρει.

Αν η καθημερινότητα δεν ήταν εύκολη για τους απογόνους των Αφρικανών, οι συνθήκες στα γήπεδα ήταν ακόμη πιο εχθρικές.

Ο Λέσλι ήταν ένας από τους δύο μόνο Αφροαπόγονους παίκτες σε ολόκληρη την Football League.

Ο Λέσλι είχε επίσης την ευκαιρία του, το 1925, όταν ο προπονητής του, Μπομπ Τζακ, τον ενημέρωσε ότι το όνομά του ήταν μεταξύ εκείνων που κλήθηκαν για έναν αγώνα με την Ιρλανδία στο Μπέλφαστ.

Η κλήση στην Εθνική Αγγλίας

 Η πόλη ήταν ενθουσιασμένη, ήταν σπουδαίο πράγμα για ένα μικρό κλαμπ όπως η Πλίμουθ, να έχει έναν άντρα στην Εθνική ομάδα.
Ωστόσο, μέρες μετά όλα άλλαξαν. Ξαφνικά όλοι σταμάτησαν να μιλούν για αυτό. Στη συνέχεια, τα χαρτιά βγήκαν μια μέρα αργότερα και ο Μπίλι Γουόκερ από την Άστον Βίλα ήταν στην ομάδα, όχι ο Λέσλι.

«Δεν ρώτησα ευθέως. Έβλεπα από τα πρόσωπά τους ότι ήταν άβολο» είπε ο Λέσλι που επαλήθευσε αυτό που φημολογείται: ήταν μαύρος. Το χρώμα του δέρματός του ήταν αρκετός λόγος για να ληφθεί η απόφαση να κρατηθεί το όνομά του στα αποθέματα και να μην πάει ποτέ στην πρώτη ομάδα.
«Κανείς δεν μου είπε επίσημα, αλλά αυτός έπρεπε να είναι ο λόγος» τόνισε χρόνια αργότερα.

Ο αγώνας τελείωσε τελικά 0-0 και σαν να ήταν αστείο, το ίδιο απόγευμα ο Λέσλι πανηγύρισε δύο γκολ στη νίκη της Πλίμουθ με 7-2 επί της Μπόρνμουθ, την οποία είδαν περισσότεροι από 10.000 θεατές.

Ο Λέσλι έπαιξε ολόκληρη την καριέρα του στον ίδιο σύλλογο. Με τον οποίο ανέβηκε στη δεύτερη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου το 1930, έγινε αρχηγός της ομάδας και σημείωσε 137 γκολ.

Οι μισθοί που έπαιρνε τότε, τον εμπόδισαν να ξεκουραστεί μετά τη συνταξιοδότησή του το 1934, οπότε τα τελευταία χρόνια ζούσε δουλεύοντας σε μια ταβέρνα. Μέχρι τη δεκαετία του 1960, πήρε μια θέση στη Γουέστ Χαμ Γιουνάιτεντ ως στήριγμα γυαλίζοντας παπούτσια.

Το άγαλμα

Σχεδόν 100 χρόνια μετά την κλήση του, οι οπαδοί της Πλίμουθ κατάφεραν να συγκεντρώσουν τις απαραίτητες 100.000 λίρες για να χτίσουν ένα άγαλμα ως φόρο τιμής του, γιατί μέχρι σήμερα παραμένει ο μόνος παίκτης της ομάδας που κλήθηκε στην Εθνική.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αθλητικές Ιστορίες

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик
mostbet-ru-serg

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик