Το «Καμπ Νόου», το θρυλικό σπίτι της Μπαρτσελόνα, συμπληρώνει 64 χρόνια ζωής και αυτό δίνει την αφορμή σε ένα ταξίδι στο μακρινό 1957. Για την ανάλυση της εξέλιξης ενός «στολιδιού» στον χώρο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Ηδιοίκηση της Μπαρτσελόνα είχε ήδη πάρει τη απόφαση το 1954 να δημιουργήσει ένα νέο γήπεδο. Καθώς το χωρητικότητας 60.000 οπαδών «Λες Κορτς» κρίθηκε ότι δεν […]

Το «Καμπ Νόου», το θρυλικό σπίτι της Μπαρτσελόνα, συμπληρώνει 64 χρόνια ζωής και αυτό δίνει την αφορμή σε ένα ταξίδι στο μακρινό 1957. Για την ανάλυση της εξέλιξης ενός «στολιδιού» στον χώρο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Ηδιοίκηση της Μπαρτσελόνα είχε ήδη πάρει τη απόφαση το 1954 να δημιουργήσει ένα νέο γήπεδο. Καθώς το χωρητικότητας 60.000 οπαδών «Λες Κορτς» κρίθηκε ότι δεν επαρκούσε πια.

Οι Καταλανοί -μέσα από ένα μεγαλεπήβολο πρότζεκτ- ήθελαν να δημιουργήσουν ένα σύγχρονο στάδιο. Με πολλές περισσότερες θέσεις. Και έτσι το μεγάλο τους όνειρο πήρε «σάρκα και οστά» τρία χρόνια αργότερα. Συγκεκριμένα στις 24 Σεπτεμβρίου 1957.

Ύστερα από την ολοκλήρωση των έργων του «Νέου Σταδίου της Μπαρτσελόνα» (όπως αρχικά ονομαζόταν) προκλήθηκε παροξυσμός σε σύσσωμη την καταλανική κοινότητα, με τους αρχιτέκτονες Φράνθεσκ Μίτιανς, Χοσέπ Σουτέρας και Λορένσο Γκαρσία-Μπαρμπόν να δημιουργούν ένα πραγματικό κόσμημα 99.354 θέσεων αντάξιο της αξίας και των προσδοκιών του συλλόγου.

Πρώτος αγώνας στο νεότευκτο στάδιο ήταν μια φιλική επικράτηση των γηπεδούχωναπέναντι στην πολωνική Λέγκια Βαρσοβίας με 4-2, ενώ το πρώτο γκολ σημειώθηκε στο 11ο λεπτό από τον Εουλόχιο Μαρίνες.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αθλητικές Ιστορίες

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ