Το έχει στην καρδιά του, το ποδόσφαιρο, ο Ραφαέλ Ντουαμένα, αλλά, δυστυχώς για εκείνον, η καρδιά του… δεν το έχει με το παιχνίδι! Ο 26χρονος Γκανέζος επιθετικός συζητήθηκε και για τον Ατρόμητο το καλοκαίρι. Όμως οι υπεύθυνοι -και- της ελληνικής ομάδας προτίμησαν να μη το διακινδυνεύσουν. Ο Ντουαμένα είναι πραγματικά άτυχος. Επιθετικός με εκτόπισμα, εξαιρετικό […]

Το έχει στην καρδιά του, το ποδόσφαιρο, ο Ραφαέλ Ντουαμένα, αλλά, δυστυχώς για εκείνον, η καρδιά του… δεν το έχει με το παιχνίδι! Ο 26χρονος Γκανέζος επιθετικός συζητήθηκε και για τον Ατρόμητο το καλοκαίρι. Όμως οι υπεύθυνοι -και- της ελληνικής ομάδας προτίμησαν να μη το διακινδυνεύσουν.

Ο Ντουαμένα είναι πραγματικά άτυχος. Επιθετικός με εκτόπισμα, εξαιρετικό αριστερό πόδι, καλή τεχνική κατάρτιση, ταχύτητα και πάθος ξεκίνησε με τις καλύτερες προοπτικές. Στα 17 του αναδείχθηκε καλύτερος ποδοσφαιριστής ενός διεθνούς τουρνουά στο Κρουά της Γαλλίας. Και την επόμενη χρονιά βρέθηκε από τη Ρεντ Μπουλ Γκάνα, στη Ρεντ Μπουλ Σάλτσμπουργκ.

“Έβγαλε μάτια” με την U18 αυστριακή ομάδα, πήγε στη Λίφερινγκ, μετά στην Αούστρια Λουστενάου, κίνησε το ενδιαφέρον της Ζυρίχης και το μέλλον φαινόταν να ανοίγεται λαμπρό μπροστά του.

Στη Μπράιτον εντοπίστηκε πρώτη φορά το πρόβλημα στην καρδιά

Όμως η μοίρα τα έφερε αλλιώς. Η Ζυρίχη, στην οποία έκανε σπουδαία πράγματα, ετοιμάστηκε να τον δώσει στη Μπράϊτον. Και εκεί, στις εξετάσεις πριν την υπογραφή του διαπιστώθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα με την καρδιά του. Η αγγλική ομάδα έκανε πίσω.

Το ταλέντο και τα προσόντα του τον έφεραν στη Λεβάντε, όπου δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες και δόθηκε δανεικός στη Σαραγόσα. Το πρόβλημα με την καρδιά του Ντουαμένα, όμως χειροτέρευε. Τον Οκτώβριο του 2019, οι γιατροί του συνέστησαν να σταματήσει το ποδόσφαιρο.

Προτίμησε να συνεχίσει, βάζοντας βηματοδότη-απινιδωτή το Γενάρη του ’20. Κατέληξε στη δανέζικη Βέιλε, όπου όμως, λόγω της επιδεινούμενης κατάστασής του και μετά από πέντε ματς, αποσύρθηκε από την αποστολή της ομάδας πριν από το παιχνίδι με την Άαλμποργκ, μετά από κάποιες ανησυχητικές ενδείξεις. Στις 20 Νοεμβρίου πέρυσι, μετά από ενδελεχείς ιατρικές εξετάσεις, η Βέιλε ανακοίνωσε επίσημα την απομάκρυνσή του από το ρόστερ.

Η κατάρρευση στο Μπλάου Βάις Λιντς – Χάρτεμπεργκ

Τον περασμένο Ιούνιο κατέληξε πάλι στην Αυστρία και στη Μπλάου Βάις Λιντς. Αλλά, στα τέλη Οκτωβρίου, στο ματς Κυπέλλου με τη Χάρτμπεργκ κατέρρευσε. Η καρδιά του τον είχε προδώσει και πάλι. Το ματς διακόπηκε, ο εμφυτευμένος απινιδωτής ενεργοποιήθηκε και ο Νταουμάνου συνήλθε. Όπως πάντα, με την ελπίδα να συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο.

“Θα κάνω ακόμη κάποιες εξετάσεις τις επόμενες μέρες ή εβδομάδες. Εάν όλα είναι καλά, θα επιστρέψω για να αγωνιστώ”, ήταν τα λόγια του. Μάλλον τα είπε για να τα πιστέψει ο ίδιος, όμως. Διότι σ’ ένα χρονικό προαναγγελθέντος θανάτου, δύσκολα θα θελήσει να πάρει μέρος η τωρινή του ομάδα ή κάποια άλλη.

Είναι σίγουρα άδικο για έναν ποδοσφαιριστή που θα μπορούσε να κάνει σημαντική καριέρα στο παιχνίδι που τόσο αγαπάει. Πιο άδικο όμως θα είναι να χάσει τη ζωή του απ’ αυτή την αγάπη του. Όσο η καρδιά κι αν λαχταρά…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αθλητικές Ιστορίες

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ατρόμητος

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι